Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Која е разликата меѓу U, S и P серијата на монитори Делл?
Цитат: Tischläufer на 07 Јануари 2020, 20:25:26 pmЦитат: kire95 на 07 Јануари 2020, 19:55:18 pmДа не има некој искуство со нептун другар лаптоп остави под гаранција до 11 ти прави 30 дена дали се бројат работни или 30 дена од денот кога е оставен на сервис?30 дена од денот оставен на сере-вис.30 работни биле дена сепак.. така наведено во гаранцијата им било од денот на оставање 30 работни, во глобала на други места мислам дека е 30 од денот на оставање
Цитат: kire95 на 07 Јануари 2020, 19:55:18 pmДа не има некој искуство со нептун другар лаптоп остави под гаранција до 11 ти прави 30 дена дали се бројат работни или 30 дена од денот кога е оставен на сервис?30 дена од денот оставен на сере-вис.
Да не има некој искуство со нептун другар лаптоп остави под гаранција до 11 ти прави 30 дена дали се бројат работни или 30 дена од денот кога е оставен на сервис?
Цитат: DarthJe5us на 16 Јануари 2020, 13:52:15 pmКоја е разликата меѓу U, S и P серијата на монитори Делл? E (Economy) / T (Touch) / P (Professional) / S (Studio) / U (Ultrasharp)
Знам што им значат имињата, ме интересира дали има драстична разлика во квалитетот на слика.
Цитат: DarthJe5us на 16 Јануари 2020, 14:13:05 pmЗнам што им значат имињата, ме интересира дали има драстична разлика во квалитетот на слика.Ако можеш иди со U, (скоро) секогаш имаат IPS панели, некои од нив доаѓаат фабрички калибрирани.
s is the cheapest, but have the least options/connectivity, poorer colour gamut, contrast difference, fixed stand, and "consumer" stuff that ppl tend to avoid, like glossy screen, built in speakers.p is the professional mid range. have better/more accurate colours, more connectivity options, better contrast, better panel uniformity, less backlight bleeding, a usb hub, a movable stand.u is ultra, the highest range. panel is just slightly better than the p in terms of colour/contrast. uniformity, backlight is around the same. have full connectivity like hdmi/displayport/d-sub/audio out, a charging port and more.p and u are actually very similar. while s is definitely inferior.you want the absolute best panel/options, uyou want something cheaper and aren't fussy (if you can see the difference), pyou want a cheap ips, s
Цитат: smole на 16 Јануари 2020, 18:38:15 pmЦитат: DarthJe5us на 16 Јануари 2020, 14:13:05 pmЗнам што им значат имињата, ме интересира дали има драстична разлика во квалитетот на слика.Ако можеш иди со U, (скоро) секогаш имаат IPS панели, некои од нив доаѓаат фабрички калибрирани.Сите овие се IPS затоа и прашав дали има разлика во квалитет на сликата.
Цитат: DarthJe5us на 16 Јануари 2020, 19:23:30 pmЦитат: smole на 16 Јануари 2020, 18:38:15 pmЦитат: DarthJe5us на 16 Јануари 2020, 14:13:05 pmЗнам што им значат имињата, ме интересира дали има драстична разлика во квалитетот на слика.Ако можеш иди со U, (скоро) секогаш имаат IPS панели, некои од нив доаѓаат фабрички калибрирани.Сите овие се IPS затоа и прашав дали има разлика во квалитет на сликата.S - се TN панели. Провери убаво.
S доаѓаат само со HDMI и сликата е каде каде полоша од P-серија кои имаат и Display Port. Барем после многу години работа на П одма се приметува разликата.