Гојдо, немој да мислиш дека и јас би го следел истиот пат кој го одиш ти

Можеби да, можеби не. Јас сум работел системска администрација во Епл окружувања и многу ми е јасно колку корисниците се лажно задоволни а реално имаат многу проблеми со Епл опремата. Таа информација ја имам објективно и од прва ракабез оглед на тоа колку некој овде мисли дека купувам детски приказни.
Тоа што јас сакам да го кажам е дека мене (а јас сум напреден корисник со изразити потреби за квалитетни ствари) разликата во квалитетот меѓу рецимо Мекбук и премиум модел на ПЦ лаптоп ми е тотално занемарлива. Значи тотално. Јас не се крстам во никаков Елитбук туку истиот тој ми врши работа 100% и оптимално без да треба да плаќам некои ненормални суми за некој екстра квалитет (Мекбук) кој веројатно и го нема, бидејќи немам како да го измерам. Ти текнува?
Значи веќе е досадно да се фалиме себеси суптилно и скриено во секој пост кога се прават споредби меѓу било што. Треба на маса да се стават потребите, приоритетите, желбите, потребите за шминка и да се направи математика кому која компонента е битна. За нормален домашен корисник ниту В300 е ѓубре, ниту „понеквалитетниот НАНД“, ниту SF2281. Споредбиве кои вообичаено ги правиш мислам немаат никаква врска со реалноста бидејќи споредбите и аналогите служат за подобро да објаснат некоја работа. Ти во тоа претеруваш, и тоа by a long shot.
Пак ќе кажам, да бидеме рални, јас сум ставил преку 350 SSD-a АДАТА-СП900 и Кингстон В300 во машини кои работат 24/7/365 и на кои вртат бази со податоци со интензивни рандо I/O операции, веќе со години наназад и НИТУ ЕДЕН проблем немало со она што ти го нарекуваш ѓубре. Ти секако можеш да ми пласираш некои извори и линкови (кои немаме начин да знаеме колку се објективни и колку се тенденциозни), но искуството кое јас лично го имам е далеку порелевантно од ова другово.
Да не се сфатиме погрешно, не сакам никој и ништо да оправдувам, само сакам да му помогнам на Штрумфот да донесе правилна одлука. Јас лично би купил Самсунг и истото него му го предложив. But that's just me and my opinion.
U veyi muabetot od pred nekoja nedela, se naogjam vo Microsoft Office Begrade. Ovde se koristi ISKLUCIVO Lenovo od hardver, a Thinkpad od laptopi. Site ovde se profesionalci, ama kade e Apple?
Razgovarav so nekoj od niv I pocnuvaat da se smeat koga ke spomnam Dell ili Apple 
Samo jas I uste eden imame Elitebook 
Сиријасли?
Па да. Со тоа што овде се присутни луѓе од познати светски компании кои припаѓаат на middle management.
Тоа што ние се наоѓаме во канцелариите на Мајкрософт не значи дека сите тука се про-мајкрософт туку напротив. Никој нема кој потпаѓа под директива на мајкрософт. Сите сме рандом собрани тука. Yet, no Apple, no Ass-us, no Dell and crap like that.