Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1240818 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #7905 на: 10 Октомври 2015, 18:01:31 pm »
заврши работата како што треба без многу тртемрте, без проблеми со драјвери, без заглавувања, без некомпатибилности.

Знаеш дека сме крајот на 2015-та година нели?

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #7906 на: 10 Октомври 2015, 18:05:58 pm »
Абе за корисници ко мене/тебе шо можат во секој момент да му бапнат форматот и да си тера од ново и не му чуе кур супер се и поефтини (и подобри?) верзии на лаптопи.
Ама ако правам презентација пред клиенти за бизниси тешки иљадници евра или чувам податоци шо не може било кога "маниму форматот" или незнам сеа др примери со луѓе кои користат лап топ за профи употреба не смеаг да си дозволат грешка. На таквите и не им менува инвестиција од 1000 долари во однос ма поузданоста и довербата што ќе ја добијат.

Затоа јас и ти  ќе си ги пцуеме за цените ќе си тераме на тракторчиња пошо реално и толку ни е потребата. А професионалците ќе си тераат со мек. Не е само за козметика мекот

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
« Одговори #7907 на: 10 Октомври 2015, 18:10:00 pm »
Професионална презентација на PowerPoint.

The 10 Best Business Laptops of 2015

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7908 на: 10 Октомври 2015, 18:15:28 pm »
Абе за корисници ко мене/тебе шо можат во секој момент да му бапнат форматот и да си тера од ново и не му чуе кур супер се и поефтини (и подобри?) верзии на лаптопи.
Ама ако правам презентација пред клиенти за бизниси тешки иљадници евра или чувам податоци шо не може било кога "маниму форматот" или незнам сеа др примери со луѓе кои користат лап топ за профи употреба не смеаг да си дозволат грешка. На таквите и не им менува инвестиција од 1000 долари во однос ма поузданоста и довербата што ќе ја добијат.

Затоа јас и ти  ќе си ги пцуеме за цените ќе си тераме на тракторчиња пошо реално и толку ни е потребата. А професионалците ќе си тераат со мек. Не е само за козметика мекот

Јас не сум видел ниеден професионалец до сега со мек, освен пред 10 години кога се занесуваа со видео продукција па и тоа го напуштија.
Башка, нешто ми зборуваш на памет. Она што јас го работам професионално е технички неизводливо да се работи со Мек, но тоа не ме прави ни за промил помал професионалец од фруткејковине со мек у рука, напротив. Јас сум далеку пофлексибилен и имам повеќе опции за План Б. А професионалец што не знае да си го одржува главното средство за работа НЕ Е професионалец.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #7909 на: 10 Октомври 2015, 18:19:26 pm »
хахах види колку мнооооооогу  разлика има помеѓу леновото и  macbook pro... т.е. нема.. секој по свој вкус може да си одбере

3 саати батерија повеќе за мекот , ако некому праи разлика.. или повеќе локален storage за леновото.. (за мене конкретно занемарливо)

Џонтра, кој денес врши работа на локална машина? Скоро се работи на линукс сервер преку ssh.... (конкретно тоа со што ја се занимавам, истражување и развивање софтвер)

(под работа мислам софтвер вон microsoft office suite, што патем целосно може да се замени со google docs)
« Последно менување: 10 Октомври 2015, 18:24:49 pm Ezekiel »
Cogito ergo zoom

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7910 на: 10 Октомври 2015, 18:26:57 pm »
Си чул за Putty?

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #7911 на: 10 Октомври 2015, 18:35:47 pm »
Поентата ми е дека локални перформанси не се битни за лаптоп како што се издржливост, стабилност и преносливост баш поради тоа што не се работи локално туку преку ssh/putty. Целосна надворешна изработка од алумиинум, тешко ми е да кажам не на тоа...

Се виде во линкот од дарт дека за исто пари се добива пц или мек со многу слични перформанси, по што работите се сведуваат на лични верувања/убедувања
Cogito ergo zoom

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #7912 на: 10 Октомври 2015, 18:44:42 pm »
Јас на професионални конференции не сум видел ништо освен Мек и чат пат Леново Т серија. Ништо друго не се користи од сериозен народ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #7913 на: 10 Октомври 2015, 19:22:44 pm »
Јас на професионални конференции не сум видел ништо освен Мек и чат пат Леново Т серија. Ништо друго не се користи од сериозен народ.

Потпис, печат и вака малце нека трепка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #7914 на: 10 Октомври 2015, 19:39:31 pm »

Јас на истите конференции имам видено како сериозниот народ се бори 10 минути да го закачи еплот на проектор.   :D :D

Мајкрософт ако не си направи оптимизиран хардвер со оптимизиран фирмвер и целото тоа со оптимизирана 10ка, ништо од бизнисот.

Ама на крајот на денот, каков и да е, најбитно е да брка работа.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7915 на: 10 Октомври 2015, 19:42:34 pm »
Ќе си научи професионалецот како се приклучува проектор. Не е до хардверот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #7916 на: 10 Октомври 2015, 19:44:44 pm »
Ќе си научи професионалецот како се приклучува проектор. Не е до хардверот.

Значи не си разбрал што сакам да кажам. ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7917 на: 10 Октомври 2015, 19:52:50 pm »
Педер сум штом немам аквариум?  :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #7918 на: 11 Октомври 2015, 14:46:10 pm »
дечки молам за совет за Екстерен над 1тб? како и за интерен, ми треба еднаш да напраам рестор на 1тб форматиран хд по грешка, па после ке стои чисто како сториџ.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7919 на: 11 Октомври 2015, 14:49:57 pm »
Ја да ти даев на заем ама у Охрид си ебаго а јас ќе сум многу далеку нареднаве недела и кусур....

Имаш бајаги избор за тоа што ти треба ако купуваш. Едноставно земи било што. По можност кутијата за екстерен да биде со УСБ 3.0 и е-сата