Мене куќиштето ми е многу ружно, али тоа е единствено нешто што би го сменил на машинава.
Ти си ружен, а куќиштето е убаво

, само што е малку големо за HTPC

На овој систем каов лаб може да се напраи со виртуелки, мх, мх, мх 
До сега се покажа одлично како HTPC. Нема филм да не ми има пуштено: хаде-маде, мпег, све пушта.
Не знам за машина, ама монитор 30“ со 2560х1600 минимуН
Немам само едно око па да глеам на еден монитор, а плус имам и око на тилот значи три такви монитори.
Знам само еден човек во Скопје со малку подобра конфигурација (без звучната) ама и нему сум му рекол дека тоа е само фрлање пари. Како и да е, ако ви е мерак на душата, терајте.
Како огледалцето на лошата кралица од Снежана си.

Кажи шо да појачам за мирно да спијам?

Moра да се направи еден бенч тест на конфигурацииве. Не е фора само на ова да остане.
Види, не дека машинава е слаба, ама сепак тоa на Куоре е MSI, ем има Џифорс графичка и тука нема заебанција.
Јас таман планирам да земам компјутерче за обравотка до кај 3000-3500 еур, па секое искуство е добредојдено!
Види, Куоре има многу искуство со моќни машини, сигурно ќе ти склопи нешто ко ова зверчево шо е меѓу најмоќните во Македонија, а ако одврзеш уште некоја иљадарка од ќесето ќе ти склопи некој сервер - звер за рендерирање со четиријадрен процесор на 2.5GHz и Квадро графичка со 96 SP's и 1GB 64bit gDDR3 видео меморија. (Една од најмоќните рендер фарми во Македонија, па и на Балканот)