Не може да немаш јавна IP адреса.
Екчли, може
Поради недостаток на public IPs (и нивната висока цена), провајдерите NAT-ираат со приватни IP pool-ови (Carrier-Grade NAT), на нивните Router-и, па ти на твојот домашен рутер/гејтвеј, не добиваш Public IP, туку добиваш IP од Private Pool.
Телекабел така работи, додека не се побуниш дека ти треба Public IP на твојот рутер, заради разни потреби, најчесто ако им спомнеш Сервер со VPN и Port Mapping , не прашуваат многу-многу 
Така да, „твојата“ public IP, ја имаат и уште илјадници корисници на Телекабел.
Дали и колку е ова релевантно за некои игрици - не би знаел.
Акшли, не може (по дизајн) да немаш јавна адреса доколку имаш излез на интернет.
Си пишал може да немаш, па доле си пишал "твојата" public IP. Сепак е јавна адреса - значи не може да немаш. Дали ја користиш само ти или xxx други - сепак е јавна.
Со приватни ИП адреси не можеш имаш излез на интернет. Дали NAT-от од приватна кон јавна адреса се прави после рутер кај тебе, дали пред рутер (во Телекабел) - е небитно.
Дали Телекабел прави many-to-one NAT e небитно, битно е дека членот Боше излегува на интернет со некоја јавна адреса.
Исто како што е небитно дали Телекабел ќе додели посебна јавна адреса само за еден рутер - ако ја даде од истиот pool/подмрежа.
Интернетот ја гледа твојата јавна адреса што ја огласуваш кон него и целосно е небитно дали има NAT, дали има double NAT и сл.
Муабетот ми беше дека може има бан/блеклиста во Riot Games за јавните IP пулови од Телекабел заради читери.
П.С Кариера ми се мрежи и безбедност.