Автор Тема: Иселеничка виза  (Прочитано 73540 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Одг: Иселеничка виза
« Одговори #180 на: 27 Септември 2015, 00:28:19 am »
извини ама не платив ниту денар за пораѓајот на женами тука, се беше покриено во државна.. ако сакаш да си ин и да се луксузираш оди си приватно на 100000 денари како што викаш.. ама недај боже да се деси проблем пак ке те пратат на државна.. Извини ама на некој што не го живеел животот надбор од дома неможам да ти докажам.. најубаво е уместо сите да бидете силни на зборови патиките под рука и пробајте си ја среката.. ние двајцата одкако сме вратени не ни помислуваме за назад.. Викаш тука со 1000 евра ке преживееш ?? а кажи ми како живее просечно четворочлено семејство со 550 еур примања ( 250 и 300 )? Уште јајцата си ги викате коко... Оди види како е надвор па поспе збори.. европа америка ке бидеш аргат а додека дома имаш санси да стснеш човек. Незаборавај тука имаш стан кола...
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17599
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #181 на: 27 Септември 2015, 00:29:08 am »
Ја ако одам во странство и успеам, ќе ги терам децата исто вакво видео да ми снимаат, за курч пред македонците:

Not a valid youtube URL

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34149
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #182 на: 27 Септември 2015, 00:48:13 am »
Ова е тема каде неискусните особено не смеат да генерализираат и да ги лажат останатите. Темава треба да се сфати као испусен вентил за олеснување мака и толку,

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #183 на: 27 Септември 2015, 00:54:05 am »
Го почитувам секое мислење во врска со тоа дали некој треба да се исели од државата и среќата да си ја побара на друго место или да остане тука да живее.
50% да не речам и повеќе од населението во МК живее со буџет од едвај 300-400 евра а тука читам коментари од 1000 и 2000 евра месечен буџет. Да е сликата толку розова и да живеат луѓето со 1000 евра месечен буџет нема да има огромно незадоволство кај народот и нема толку многу луѓе да сакаат да ја напуштат државата. За жал во нашата ни мила Македонија двајца од тројца или имаат земено бугарски пасоши или веќе поднеле документи од причина што иднината не ја гледаат тука.
Точно е дека било каде во странство не тече мед и млеко. Почнуваш од нула, треба газот да го испотиш добро за да заработиш и за чудо ќе ти платат за сработеното, што кај нас е мисловна именка, меѓутоа квалитетот на животот во поглед на стресови на работа, не дај боже да појдеш во болница да завршиш некоја работа или во некоја од "едношалтерските" државни служби, Латас и компанија, браќата и нивните права е неспоредлив. Да земеш кредит од банка во поголем износ за ди си обезбедиш стан или куќа можеш да си дозволиш да го вратиш без притоа фамилијата да ти трпи за леб. Кај нас само оние што враќаат кредити (читај цела државна администрација) можат да кажат колку им останува. Сите се задолжени со кредити и минуси до гуша на кредитните картици.
За нас повозрасните кои веќе сме влегле во бубањот ќе се снајдеме некако но што правиме за нашите деца? Дали треба и тие да останат тука со нас и да затупуваат или е подобро да отидат некаде настрана каде ќе имаат подобар живот? Јас гласам (за жал) за иселување од МК а на оние на кои им е убаво тука и треба да си седат во МК и го почитувам нивното мислење.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #184 на: 27 Септември 2015, 01:33:49 am »
.... но што правиме за нашите деца? Дали треба и тие да останат тука со нас и да затупуваат или е подобро да отидат некаде настрана каде ќе имаат подобар живот? ....

тоа е таа права причина... по мои стандарди, една од нај главните причини...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #185 на: 27 Септември 2015, 01:42:06 am »
Единствената причина..
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #186 на: 27 Септември 2015, 01:45:43 am »
не.. не ми е единствена, но е една од нај битните неколку... има поише фактори за да човек одлучи дека сака да се иссели од тука...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #187 на: 27 Септември 2015, 01:57:38 am »
Дојде време да бараш причина за да останеш во Мк.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #188 на: 27 Септември 2015, 02:06:41 am »
Просветли ме ти се молам!
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #189 на: 27 Септември 2015, 02:09:31 am »

Дојде време да бараш причина за да останеш во Мк.

Баш така. Да броиш на прсти од една рака и пак многу фазла да ти остане.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг:
« Одговори #190 на: 27 Септември 2015, 02:23:47 am »
Продавнициве за куфери читаат и тријат раце.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #191 на: 27 Септември 2015, 03:23:31 am »
Тетка ми со ќерката се иселија со по еден ранец, во Германија. Тетин ми единствено работи, аргатска работа и пак има доволно за 3цата.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5575
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #192 на: 27 Септември 2015, 04:08:26 am »
извини ама не платив ниту денар за пораѓајот на женами тука, се беше покриено во државна.. ако сакаш да си ин и да се луксузираш оди си приватно на 100000 денари како што викаш.. ама недај боже да се деси проблем пак ке те пратат на државна.. Извини ама на некој што не го живеел животот надбор од дома неможам да ти докажам.. најубаво е уместо сите да бидете силни на зборови патиките под рука и пробајте си ја среката.. ние двајцата одкако сме вратени не ни помислуваме за назад.. Викаш тука со 1000 евра ке преживееш ?? а кажи ми како живее просечно четворочлено семејство со 550 еур примања ( 250 и 300 )? Уште јајцата си ги викате коко... Оди види како е надвор па поспе збори.. европа америка ке бидеш аргат а додека дома имаш санси да стснеш човек. Незаборавај тука имаш стан кола...
+1
Bravo za "patikite pod ruka" muabetot.
90% od poranesnite moi kolegi Makedonci samo kukaa po doma, i kukanjeto po odredeno vreme prejde vo pijancenje za da na kraj se zaboravi zasto se doslo do tamu, pa se vrakaa so prazen dzeb doma.
Koj si e naucen da kuka ke si kuka cel zivot, koj si raboti ke si raboti i kuti i pravi kapital, toa e sekade vo svetot.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #193 на: 27 Септември 2015, 08:49:43 am »
Така е мајстори,  100% се слагам со JR и денде, бев 2004, 2005 и 2006та и доволно е сега за сега странство.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #194 на: 27 Септември 2015, 08:58:52 am »
Десетина години акам по белиот свет. Кога ме пука носталгија, се враќам дома на две-три седмици. Пари немам направено никакви ни на запад, ни во Македонија. Ама барем ќе има приказни за децата и внуците.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.