Автор Тема: Верувале или не...  (Прочитано 12239 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Верувале или не...
« на: 28 Јануари 2012, 13:28:38 pm »
Јас имам еден куп комшии и ја немам среаќата да знам кој е. Има неколку што не стоиме добро и што им е страв да влезат во директен контакт со мене, на нив сумљам. Од пред некој ден имам нова удреница! И душата ме боли. Тој што го прави ова точно гаѓа кај што сака, му успева. Ама набрго ќе го направам последниот чекор и сугорно ќе дознаам кој е. Откако ќе дознаам нема ни јас мушки да изиграм туку со ист цинизам, само јас сум сигурен дека бар 25% ќе му го скратам животот.

Дојде и тој ден, како што ветив најдов кој мава по кола само што не му го скратив животот за 25% . Пошто не беше еден туку 20 луѓе.
     Вчера околу 4:30 ми беше оштетена колата, скршен ретровизор и вдлабнатини. Станав и ги фатив тие што го направиле, беа некој 20 луѓе полнолетници.
Сила не беше употребена пошто не видов дека беше потребна, сами одлучија да се вратат без да употребам сила. Полиција направи записник и ги пушти. Јебига така иде тоа.
      Поентата ми е дека имаше 20 коли наоколу а мојата беше мета која според мое мислење била предходно изберена. Многу луѓе ме предупредија одфорумов, дури и некои кои не очекував падури и смешно ми делуваше ама сега видов дека биле во право, или пак нешто наслушале па знаеле.
Ќе ги повлечам сликите од колата, ќе го замолам Зеро даги тргне сликите од мојата тема. Ќе бидам по настрана од групни собири, мислам дека е непотребно да привлекувам внимание. Тоа го правам од проста причина, доста ми е од такви работи, сум бил до пеколот и назад, сум поминал и сито и решето, некој од мојте другари е умрен, некој има потера и е надвор од државата, некој у затвор, не ми останаа многу.
      Знам дека проблемот е тука, направен, не го правам ова заради да го средам овој проблем туку можните понатамошни проблеми, овој проблем ќе го средам, психата не ми дава да не го средам. Имам колку толку познаници да ги најдам кој од каде е и кај се наоѓа, и до нив ќе зависи како ќе заврши.
Можда повеето неги боли к.рот, може повеќето воопшто не се ни замраат ама се осетив дека треба нешто да пишам, ипак доста време сме тука на форумчево заедно, караниците сум ги сваќал братски и на крај памет не би ми паднало вакво нешто.
      Можеби и трипам, времето е покаже....
« Последно менување: 28 Јануари 2012, 14:02:53 pm chlink »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Верувале или не...
« Одговори #1 на: 28 Јануари 2012, 13:59:29 pm »
Просто не ми се верува. Жал ми е што ја читам приказнава, и жал ми е за оној што ти наштетува. Се надевам ќе ја разрешиш ситуацијава на најсовесен можен начин.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2 на: 28 Јануари 2012, 14:03:33 pm »
аман бе... бива ли вакви работи бе... поган народ у пм...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3 на: 28 Јануари 2012, 14:30:05 pm »
Од форумов ли некој?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4 на: 28 Јануари 2012, 14:30:33 pm »
Чисто ме интересира дали ЛИЧНО ги познаваш сторителите од претходно...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5 на: 28 Јануари 2012, 14:31:49 pm »
Чисто ме интересира дали ЛИЧНО ги познаваш сторителите од претходно...

+1

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 28 Јануари 2012, 14:35:23 pm »
Аии Члинк, оти бе вака? Ај колата ама да не ти се намерачи тебе некој некогаш? Ги познаваш ли сторителите?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7 на: 28 Јануари 2012, 14:46:54 pm »
Оштетувањето на твојата кола е поврзано со форумов и некои луѓе од форумов? Може и преку ПП да ми одговориш.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #8 на: 28 Јануари 2012, 15:01:01 pm »
Ах бееее...Поганштина...
Јас пак ке речам и ке го споменам светото име на најголемиот човек на планетава, односно , двајца се...Хитлер и Стаљин...
За нас само они двајца...

Него најглупата работа која тие луѓе ја прават е на материјални нешта и се такви ПИЧКЕТИНИ што немаат муда нешто у лице да кажат или да кажат каков проблем имаат со тебе или општо небитно...Него пиздарски преку ноќ одат и прават штета...Тоа е МАКЕДОНИЈА, и тоа се македонците....Жал ми е што морам да се навредам, тоа у никој случај не би го направил, но ова е народ без мозок...Не е ни чудо што никад не сме имале држава, нити пак ке имаме ниту па треба да имаме...Се срамам понекогаш кога се во прашање вакви сељачки работи...
Греота....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #9 на: 28 Јануари 2012, 15:06:58 pm »
Многу се нервирам вака, ако имаш нешто дојди мене кажи ми, речи ми, удри ме, или ќе ме намаваш или ќе го јадеш, трето нема! Ја не знам како си се воздржал, да не даде господ да ги видам, ако не можам тогаш ако се 20 како што биле, ден по ден, еден по еден на сите нозите ќе им ги искршам!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #10 на: 28 Јануари 2012, 15:16:29 pm »
Мора да има разврска ова. Особено ако имал врска Карклуб...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #11 на: 28 Јануари 2012, 15:24:34 pm »
Chlink знам дека не ми е место да се мешам,ама мислам дека треба да кажеш дали овие луѓе имаат врска форумов,и ако да,извини ама да им се ЕБЕ МАМАТА..

-Друго нема..:(
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #12 на: 28 Јануари 2012, 15:26:48 pm »
20 души се сериозна бројка, посебно ако биле од форумов.....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #13 на: 28 Јануари 2012, 15:31:33 pm »
Јака ти душа што си искочил на 20 души...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #14 на: 28 Јануари 2012, 15:34:31 pm »
20 души се сериозна бројка, посебно ако биле од форумов.....
?????????
Abe ova seriozno?