Јас имам еден куп комшии и ја немам среаќата да знам кој е. Има неколку што не стоиме добро и што им е страв да влезат во директен контакт со мене, на нив сумљам. Од пред некој ден имам нова удреница! И душата ме боли. Тој што го прави ова точно гаѓа кај што сака, му успева. Ама набрго ќе го направам последниот чекор и сугорно ќе дознаам кој е. Откако ќе дознаам нема ни јас мушки да изиграм туку со ист цинизам, само јас сум сигурен дека бар 25% ќе му го скратам животот.
Дојде и тој ден, како што ветив најдов кој мава по кола само што не му го скратив животот за 25% . Пошто не беше еден туку 20 луѓе.
Вчера околу 4:30 ми беше оштетена колата, скршен ретровизор и вдлабнатини. Станав и ги фатив тие што го направиле, беа некој 20 луѓе полнолетници.
Сила не беше употребена пошто не видов дека беше потребна, сами одлучија да се вратат без да употребам сила. Полиција направи записник и ги пушти. Јебига така иде тоа.
Поентата ми е дека имаше 20 коли наоколу а мојата беше мета која според мое мислење била предходно изберена. Многу луѓе ме предупредија одфорумов, дури и некои кои не очекував падури и смешно ми делуваше ама сега видов дека биле во право, или пак нешто наслушале па знаеле.
Ќе ги повлечам сликите од колата, ќе го замолам Зеро даги тргне сликите од мојата тема. Ќе бидам по настрана од групни собири, мислам дека е непотребно да привлекувам внимание. Тоа го правам од проста причина, доста ми е од такви работи, сум бил до пеколот и назад, сум поминал и сито и решето, некој од мојте другари е умрен, некој има потера и е надвор од државата, некој у затвор, не ми останаа многу.
Знам дека проблемот е тука, направен, не го правам ова заради да го средам овој проблем туку можните понатамошни проблеми, овој проблем ќе го средам, психата не ми дава да не го средам. Имам колку толку познаници да ги најдам кој од каде е и кај се наоѓа, и до нив ќе зависи како ќе заврши.
Можда повеето неги боли к.рот, може повеќето воопшто не се ни замраат ама се осетив дека треба нешто да пишам, ипак доста време сме тука на форумчево заедно, караниците сум ги сваќал братски и на крај памет не би ми паднало вакво нешто.
Можеби и трипам, времето е покаже....