Автор Тема: Сеат Леон 2011  (Прочитано 49085 пати)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
Одг: Сеат Леон 2011
« Одговори #90 на: 17 Февруари 2012, 12:52:14 pm »
За магленките бело светат а ова корнеринг лајтс не знам што значи :)) Мораш да ми објасниш подетално или пиши ми  п.п

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #91 на: 17 Февруари 2012, 13:03:20 pm »
a be roki, kaj mene se halogenite vo far, i nakaj zolto e staklenceto, ako stavam bela sijalica pak z'lto ke mavne

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #92 на: 17 Февруари 2012, 14:02:12 pm »
Бело светат магленките? Оооооффффф мори мајко. Ај стави ксенон па д авидиш што е бело. :)

А  корнеринг лајтс. Кога вртиш волан се пали некоја магленка? На тоа мислев.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #93 на: 17 Февруари 2012, 23:22:17 pm »
Добро количе, убав избор си направил, со здравје да си го возиш :)

Издуви во Ас-Стил немаше за Леони, а универзалките не пасуваат. Има само украси.

Ксенон на Леонот не изгледа убаво, т.е. од спротива многу заслепува. Неколку варијанти имам видено, изводливо е, ама ако мислиш само на себе а не и на останатите во сообраќајот. Подобра варијанта се некои заменски бели, најтбрејкери или како и да ги викаат.

Имај убав престој на форумов и да се видиме на следен сАбор :)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #94 на: 18 Февруари 2012, 01:22:03 am »
Хаха абе јас па ксенон сакам да ставам и украс од Ас-стил а ти ми викаш ни тоа ни тоа дека не е добро хахах. Шала на страна јас бев во Ас стил ми даде некои предолзи и мисалм дека ке е ок пошто отвораот на браникот е елипсовидна форма а таму имаше 3 видови во елипсовидна форма  па еден од нив веројатно добро ке дое иначе универзални се барем јас така мислам, а за ксенон не сум приметил нешто баш на Леони ама јас мислам дека во тоа како излгеда има улога и она колку келвини е дали е 4300k,5000k,6000k итн. Еден дечко кои ми даде понуда по тел ми каза дека законски дозволено по ЕУ е до 4000к наводно полицијата имала уред кои мери колку е јачината на светлото и ако е над 4000 има казна.Ми рече дека во Јузниот сосед дека веке имало такво нешто и рече дека чим е за казни кај и да е ке донесат и тука за да си бидеш регуларен до 4000к. А бојата зависи од тоа колку е јачината на ксенонот( појак ако е накај плаво, послаб накај бело) ми рече цената е иста за секоја јачина па како сакам јас, колку е точно ова не знам а мозно е да дрзи вода :)) го тупам многу знам

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #95 на: 18 Февруари 2012, 01:45:06 am »
Законски, ксенонот мора да е искомбиниран со автоматска нивелација на фарови и прскалици за фарови. Ако ги немаш тие работи (а ги немаш), џабе ти е 4000к. Во било која земја од ЕУ може да те казнат, ако сакаат. Колку да знаеш, фабрички ксенони скоро секогаш се 4300к.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #96 на: 18 Февруари 2012, 01:46:14 am »
Ај за нивелација ок,ама зошто да има перење на светлото?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #97 на: 18 Февруари 2012, 01:52:59 am »
А Xenon headlamp sold in the aftermarket should:

1. be type approved to ECE Regulation 98 as a component.
2. when fitted to the vehicle should enable ECE Regulation 48 to be complied with (although no government inspection will take place).
3, Comply with RVLR as far as "use" is concerned.

In practice this means:

1. The headlamp unit (outer lens, reflector, bulb) shall be type approved to ECE 98 and be "e-marked" to demonstrate this. That can only be done by the headlamp supplier - Hella, Valeo etc. who must test the headlamp in an independent laboratory.
2. Once fitted to the vehicle it must have headlamp cleaning and self-levelling (which can be for the headlamp or can be in the vehicle suspension - some expensive estate cars have "self-levelling suspension" and that is adequate). Also the dipped beam must stay on with the main beam.
3. The headlamp must be maintained in good working order, kept clean, and aligned/adjusted correctly like any other headlamp.

ЕДИТ: Да дополнам, од тука:

"Vehicles equipped with HID headlamps (except motorcycles) are required by ECE regulation 48 also to be equipped with headlamp lens cleaning systems and automatic beam levelling control."

Со други зборови, све што треба да направи џандар во ЕУ е да ти рече да ги исклучиш и да ги уклучиш фаровите. Ако не се подесат по висина при уклучување (како што прават сите фабрички ксенони), има право на лице место да ти напише казна. Шведска, немири, здраво.

ЕДИТ 2: Колку што гледам, и Македонија е потписник. Ништо чудно и кај нас да им текне да казнуваат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #98 на: 18 Февруари 2012, 02:03:22 am »
Која е причината(обврската) да имаш перење на фарот ако имаш ксенон,а ако немаш ксенон немаш потреба од перење на фарот...Зошто,јас  не гледам никаква логика тука
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #99 на: 18 Февруари 2012, 02:18:55 am »
Значи делумно бил во право човекот што ми го каза тоа ама еве zero најточно ни објасни за што станува збор фала многу пријателе :)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 18 Февруари 2012, 02:25:55 am »
Вака значи јас поседувам опција за нивелриање на висината на светолото а коа би ставил ксенон тоа не би функционирало тоа?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #101 на: 18 Февруари 2012, 02:27:43 am »
Toa se dve razlicni raboti :D. Ne bi
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #102 на: 18 Февруари 2012, 11:25:35 am »
Хаха абе јас па ксенон сакам да ставам и украс од Ас-стил а ти ми викаш ни тоа ни тоа дека не е добро хахах.

Не, не, не кажав дека не е добро. Кажав само дека во Ас-Стил немаше издуви за Леон, а украси има.
Не може да ставиш универзален топ пошто изведбата на системот е различна, т.е:

Овие се за Леон од ASSO ама се водат како за 1.6, 2.0 и 1,9тди. Треба да се праша дали може да се комбинираат со тој мотор и да се нарача.

А за ксенонот, јас немам видено Леон кај нас со вграден ксенон, а што не заслепува. Зборам за Леоните со обичен фар, со леќа фабрички си имаат ксенон.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 18 Февруари 2012, 12:26:28 pm »
Ок фала сега ми е појасно нешто од нешто:)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #104 на: 18 Февруари 2012, 13:39:11 pm »
Хаха абе јас па ксенон сакам да ставам и украс од Ас-стил а ти ми викаш ни тоа ни тоа дека не е добро хахах.

Не, не, не кажав дека не е добро. Кажав само дека во Ас-Стил немаше издуви за Леон, а украси има.
Не може да ставиш универзален топ пошто изведбата на системот е различна, т.е:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овие се за Леон од ASSO ама се водат како за 1.6, 2.0 и 1,9тди. Треба да се праша дали може да се комбинираат со тој мотор и да се нарача.

А за ксенонот, јас немам видено Леон кај нас со вграден ксенон, а што не заслепува. Зборам за Леоните со обичен фар, со леќа фабрички си имаат ксенон.

Сигурен сум, дека може да се намонтираат некој од овие издуви, ама нема да имаа придобивки... туку, само ке добие на стајлинг...