Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 519070 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Побарај forwarding компанија од Германија, ќе стигнат кај нив, па они ќе ти ги испратат тебе.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Дечки чекав да ми излезе еден превозник на фејсбук бидејќи му го забораив името, еве денес ми излезе пост нивни па да ви пратам

Далекс:
https://www.facebook.com/patniciipratkimkde/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Некој некаде на форумов прашуваше за вакви лед светла?

Не ми текнува кој и на која тема, ама еве нешто слично на тоа што беше барано:
https://www.banggood.com/ARILUX-Battery-Powered-8-Modes-Waterproof-50-LEDs-Copper-Wire-String-Light-With-Remote-Control-p-1149425.html

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Гледај на Амазон.де или амазон.цо.ук. Овие шо ги глеаш се за америчкиот Амазон и ретко што иде наваму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
Дали некој го користи Vip Combo Box ,оној интернет пакет од 499 мкд?
Дали е тоа некој преносен уред или треба да стои дома на некој приклучок(кабловска)

Sent from my Lenovo A916 using Tapatalk

Отсутен pwned

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
  • гоЉф Дас Ауто
Дали е тоа некој преносен уред или треба да стои дома на некој приклучок(кабловска)
Кај едно другарче пред 2 недели ја инсталиравме опремата која се состои од рутер ZTE кој доаѓа со две антени и е plug&play
Тоа е преносен уред кој можеш каде сакаш да го носиш со што ја користи мобилната мрежа на вип, брзината е во зависност од јачината на сигналот на мрежната покриеност. Конкретно треба да стига до 20 Mbits/s али јас кај што го местев го тестирав и некаде околу 10Mbits/s добив брзина што мислам дека е доволно во однос на платено/добиено.
Инаку нема потреба да стои дома или пак да имаш некоја кабловска, уредот е преносен и можеш да го користиш каде имаш потреба еве слика како изгледа (сликата е од интернет) http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/wireless-wlan/zte-mf283-router-slika-80191394.jpg
Поздрав

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
Кај едно другарче пред 2 недели ја инсталиравме опремата која се состои од рутер ZTE кој доаѓа со две антени и е plug&play
Тоа е преносен уред кој можеш каде сакаш да го носиш со што ја користи мобилната мрежа на вип, брзината е во зависност од јачината на сигналот на мрежната покриеност. Конкретно треба да стига до 20 Mbits/s али јас кај што го местев го тестирав и некаде околу 10Mbits/s добив брзина што мислам дека е доволно во однос на платено/добиено.
Инаку нема потреба да стои дома или пак да имаш некоја кабловска, уредот е преносен и можеш да го користиш каде имаш потреба еве слика како изгледа (сликата е од интернет) http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/wireless-wlan/zte-mf283-router-slika-80191394.jpg
Поздрав
Јас појдов во еден Вип салон и ги прашав за овој пакет и ми рекоа дека мора да имам кабловска па да приклучат,мене ми беше чудно зошто ја прочитав понудатанод Вип и ми беше јасно дека тоа е некој преносен уред т.е дка не треба приклучок,затоа и прашав овде,изгледа овие од Вип не се доволно информирани,оваа само се прави договор и плаќаш месечно по 500мкд така?Или и опремата де наплаќа?

Sent from my Lenovo A916 using Tapatalk

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
Правам рекод за добивање пратка од Кина, со Hong Kong Post, пратката е во Македонија за 1 недела.

Отсутен pwned

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
  • гоЉф Дас Ауто
Поздрав
Јас појдов во еден Вип салон и ги прашав за овој пакет и ми рекоа дека мора да имам кабловска па да приклучат,мене ми беше чудно зошто ја прочитав понудатанод Вип и ми беше јасно дека тоа е некој преносен уред т.е дка не треба приклучок,затоа и прашав овде,изгледа овие од Вип не се доволно информирани,оваа само се прави договор и плаќаш месечно по 500мкд така?Или и опремата де наплаќа?
За операторите во вип можам да потврдам дека се благоретардирани, секоја чест на исклучоци инаку само правиш договор кој обично трае 2 години и плаќаш по 500мкд месечно, а опремата ја добиваш на користење.
поздрав

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7823
  • French diamond
Ај кој има порачвано преку овие нека кажи.. дали ова значи дека пратката стигна во Скопје и сега е најверојатно на царина или така нешто ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Дечки треба за другар да порачам некој дел за дрон...

Делот е 43 евра.. а доставата уште 2...

Сега некој да ми кажи што како е со царината ? Дали се доплаќа нешто ддв ова она ???

https://www.aliexpress.com/item/RTF-CNC-FPV-3-Axis-Brushless-Gimbal-W-2204-2808-Motor-Storm32-Controlller-for-DJI-Phantom/32626353981.html?trace=msiteDetail2pcDetail

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7823
  • French diamond
По закон до 25 евра не плаќаш ништо, од 25 до 45 евра плаќаш 18% ддв и над 45 евра плаќаш и ддв и царина...е сега тој законо кога фаќа, кога не, зависи од среќата  ;D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Дечки треба за другар да порачам некој дел за дрон...

Делот е 43 евра.. а доставата уште 2...

Сега некој да ми кажи што како е со царината ? Дали се доплаќа нешто ддв ова она ???

https://www.aliexpress.com/item/RTF-CNC-FPV-3-Axis-Brushless-Gimbal-W-2204-2808-Motor-Storm32-Controlller-for-DJI-Phantom/32626353981.html?trace=msiteDetail2pcDetail

Чим е од Али кажи им да пишат 23 долари вредност на пратката и не плаќај ништо.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2069 на: 17 Август 2017, 22:46:57 pm »
Знае некој дали е дозволено меч да се порача?