Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 475722 пати)

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1741 на: 13 Септември 2015, 13:51:54 pm »
Не ми стигнале неколку работи од овде, не ги препорачувам јас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1742 на: 13 Септември 2015, 13:57:15 pm »
Јас тазе имам нарачано пред 2 недели. Доста е фалена странава по странски форуми. Испраќаат и слика од пакетчето со име презиме адреса баш како што треба да го очекуваш. Иначе од секаде знае да не стигне кај нас, не е тоа некој показател. Важно да си ги добиеш парите назад ако не стигне.

Баш ќе ве информирам кога/ако стигне. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1743 на: 13 Септември 2015, 13:59:31 pm »
Јас ќе информирам ако си ги добијам парите. :)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 634
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1744 на: 14 Септември 2015, 07:36:38 am »
http://www.gearbest.com

Јас тазе имам нарачано пред 2 недели. Доста е фалена странава по странски форуми. Испраќаат и слика од пакетчето со име презиме адреса баш како што треба да го очекуваш. Иначе од секаде знае да не стигне кај нас, не е тоа некој показател. Важно да си ги добиеш парите назад ако не стигне.

Баш ќе ве информирам кога/ако стигне. :)

Јас ја имам искористено странава за Xiaomi производи и имам одлично искуство.
Брзо го пратија нарачаното, ставија слика од пакетчето и стигна за 20-ина дена.
Потпис.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #1745 на: 30 Септември 2015, 14:21:51 pm »
За колку време одрилика легнуваат парите при трансвер од Paypal на наша мкд сметка ? Се работи за вратени пари од ebay продавачот, поради нестигната порачка.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #1746 на: 30 Септември 2015, 22:14:26 pm »
Ако се сеќавам добро, од порано...  3,4 дена максимум беа.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1747 на: 07 Октомври 2015, 14:30:45 pm »
Дали некој од вас има порачано нешто од нет со достава преку ДХЛ.. од Германија ? 90 евра е без поштарина ДХЛ, со поштарина е 110евра... е сеа, прашањето ми е дали ќе ми стаат царина/данок нешто ? :)  Ѕвонев во ДХЛ, никој не ми крева, па тука да прашам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #1748 на: 07 Октомври 2015, 14:34:49 pm »
Тој ДХЛ нема врска со ДХЛ кој што си го барал на телефон. Се работи за обична поштенска пратка, и ќе ти репнат све, пошто за царинење/данок се рачуна вредноста на продуктот сосе транспортни трошоци. Како и да е, 18% данок не ти бега. Ако е мало кутифче, може и ќе помине... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1749 на: 07 Октомври 2015, 15:10:25 pm »
каква заебанција имав со Амазон, добив чувство дека се работи за Рамче дооел а не Амазон.

Пред 3 недели нарачав Nexus 6, со достава за 2 дена на адреса во УСА. Пратката не само што не стигна за 2 дена него 3 недели стои со статус Preparing for shipping.
Бидејки адресата на достава беше валидна само една недела, јас секој ден им пишував кој е проблемот со доставата а господата секој ден ми пишуваа "Утре ке биде"

Помина и последното утре, и побарав откажување. На истотот ми одогворија дека неможе бидејки нарачката веке била во процес на испорака. И така после 3 дена дошишување со нивниот Customer Service (кој се состои од 100% Индијци) кој не можеше ниту да ми каже сошто не е испорачано ниту па кога ке се испорача се согласија да ми направат рефундирање но одкако ке успеат да ја откажат или па ова е цитат ако случајно ја испратат приемачот да го одбие приемот.

Сумата на пари не ми беше повлечена од сметка, беше само авторизирана и резервирана. Бидејки од кога почнав комуникација па цели 3 недели не добив ниеден искрен и вистинит одговор се обратив кај нас во Банка со сите маилови и лугето ми ги ослободија резервираните средства без никаков проблем.

Прв пат купувам од Амазон, по лошо изкуство никогаш до сега сум немал.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1750 на: 07 Октомври 2015, 15:22:00 pm »
Јас досега никогаш не сум имал проблеми при нарачки од амазон. Во последниве 5 години имам направено преку 100 нарачки и никогаш не се случило нешто вакво. Дури и кога сум враќал нарачка назад парите секогаш ги враќале на време.

Проблемот кај тебе претпоставувам дека е во компанијата од која си го нарачал нексусот. Најверојатно се работи за кинеска компанија. Ако е така тогаш нарачката иако е на адреса во УСА ќе стигне за околу 2-3 недели. Не секогаш Кинеските компании ги имаат производите на лагер а и кога ги имаат самиот шипинг им трае многу долго. Многу време им треба додека производот ја напушти Кина. Штом ќе стигне во УСА е друга приказна, за ден два го имаш дома. Јас чекав за телефон од Кина нарачан од Амазон точно месец дена.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1751 на: 07 Октомври 2015, 15:27:08 pm »
Јас пак имам најпозитивно искуство со нив. Се што сум порачал стигнало за 1 недела а акога го имав на проба Prime акаунтот стигаше за 2 дена.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #1752 на: 07 Октомври 2015, 15:41:28 pm »
исто со Prime беше нарачано бидејки беше бесплатно промотивно.

Нарачката незнам од каде беше ама понудата со таа цена им беше за USA only и секако времинњата на испорака си беа дадени за секоја услуга која ке ја одбереш, јас имав Prime со потврдена достава за 2 дена.

Кај нив на мојот профил уште стои Preparing for shipment/Estimated delivery 21st September. тоа е

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #1754 на: 08 Октомври 2015, 19:46:13 pm »
Барем од Аљи земи амбер, да одговара со останатите вртаљки..

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.