Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 473338 пати)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1440 на: 15 Октомври 2014, 11:53:13 am »
Гледам сите се жалите за М Пошти, џабе овде пишувате звонете во Агенција за пошти www.ap.mk пријавувајте нека превземат нешто веќе еднаш.
Инаку пратките намерно се задржуваат не се праќаат и ако не отиде сопственикот да си ја земе си ја лапаат вработените, поштарите...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #1441 на: 15 Октомври 2014, 12:26:52 pm »
Можам само да претпоставам што се случува со испратениот меил, стигнува но никој не знае како да го отвори ;D ;D ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1442 на: 15 Октомври 2014, 12:27:28 pm »
А појди да си ја побараш пратката, те гледаат како од нивен џеб да им земаш (уствари, кога ќе размислиш- баш така е.).  Копилиња гнасни.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1443 на: 15 Октомври 2014, 12:29:20 pm »
Кај мене поштарот трча по улица коа ќе ме види,знае дека ми стигат пратки често и стално ги носи на време.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1444 на: 15 Октомври 2014, 14:47:33 pm »
Поштата во Ѓорче нема вработено човек на шалтерот за пратки, стануваат од шалтерите за уплата па тие што дошле да платат сметки чекаат додека таа ти го бара писмото и обратно нели ти чекаш додека оваа наплаќа сметки за да и дојде момент да си рече ајде сега да видам со дечково за пратката .... Поштарот никој не го проверува колку пратки денес доставил па зашто да се замара. Абе лом, државче наше мило... како не не оставија под некој што не имал - понапред ќе бевме сто пати.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1445 на: 15 Октомври 2014, 16:47:21 pm »
јас не сум задоволен од нашата пошта, намерно не одам да си ја земам батеријата - кисне у ѓорче 14 дена баш да видам до кога ќе си дреме тамо, па добро бе ни картичка ни ништо буквално ни да се јават. Порано поштарот ми ги носеше работите за 2 дена одма откако ќе стигнат у мкд. Тие тамо што работат го мразат светот а камо ли тие на шалтер што им доаѓаат.

После 7 дена мислам дека ја враќаат назад. Е сега дали од известување или од пристигнување не знам.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1446 на: 15 Октомври 2014, 18:40:00 pm »

После 7 дена мислам дека ја враќаат назад. Е сега дали од известување или од пристигнување не знам.
[/quote]

10/3/2014 7:49:00 PM   MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF)   SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE   Send item to domestic location (Inb)   

денес сме 10/15/2014 известување сега за сега нема.
ќе ве информирам дали ги враќаат или по дома си ги носат :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #1447 на: 15 Октомври 2014, 19:39:31 pm »
Во врска со пратките од али имав нарачка и ми се јавија од пошта и со прашање господине вашата пратка погрешка стигна во нашата пошта ке сакате да дојдете тука да си ја земете или да ви ја препратиме таму и секако одбрав да ми ја препратат и послем 3 дена ми ја донесе поштарот

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #1448 на: 16 Октомври 2014, 12:05:13 pm »
Во врска со пратките од али имав нарачка и ми се јавија од пошта и со прашање господине вашата пратка погрешка стигна во нашата пошта ке сакате да дојдете тука да си ја земете или да ви ја препратиме таму и секако одбрав да ми ја препратат и послем 3 дена ми ја донесе поштарот

ова за у германија збориш? :D

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1449 на: 16 Октомври 2014, 17:07:26 pm »
Добар ден. Еве вака :)

Бев во поштата во Ѓорче за да си ја земам пратката која е стигната 10/3/2014
Им дадов лична карта, не можеа да ја најдат, им дадов и трак бројче за да проверат дали е стигната кај нив, и ми рече таа дека е навистина кај нив по системот но неможе да ја најде. Чекав уште пола саат и стварно женава си бараше си бараше и ништо не најде. И реков дека можеби имам уште две три што немам број за нив, но не сум сигурен дека се стигнати па ми кажа дека по Име барала и ништо не нашла.
Прашав на крај зашто кај нас веќе два месеца поштарот не носи пратки, ми одговори дека имале смртен случај.
Ми зема тел број за утре да ми се јави ако ја најдат.
И имаме нешто ново во Ѓорче - немаше до пред некое време.. браќа што ги вработиле кои не знаат да читаат и се облакаат во маици за деколте со цефка тесни закинати фармерки со пола избричена глава и гел на средина.
еее бре Македонијо...

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #1450 на: 16 Октомври 2014, 19:36:37 pm »

ова за у германија збориш? :D
Скопје :D

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1451 на: 17 Октомври 2014, 16:45:41 pm »
Ако Bid-увам на ebay и на крај мојата понуда остане, што се случува ако не го платам?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #1452 на: 17 Октомври 2014, 16:47:51 pm »
Добар ден. Еве вака :)

Бев во поштата во Ѓорче за да си ја земам пратката која е стигната 10/3/2014
Им дадов лична карта, не можеа да ја најдат, им дадов и трак бројче за да проверат дали е стигната кај нив, и ми рече таа дека е навистина кај нив по системот но неможе да ја најде. Чекав уште пола саат и стварно женава си бараше си бараше и ништо не најде. И реков дека можеби имам уште две три што немам број за нив, но не сум сигурен дека се стигнати па ми кажа дека по Име барала и ништо не нашла.
Прашав на крај зашто кај нас веќе два месеца поштарот не носи пратки, ми одговори дека имале смртен случај.
Ми зема тел број за утре да ми се јави ако ја најдат.
И имаме нешто ново во Ѓорче - немаше до пред некое време.. браќа што ги вработиле кои не знаат да читаат и се облакаат во маици за деколте со цефка тесни закинати фармерки со пола избричена глава и гел на средина.
еее бре Македонијо...

Денес навистина ми се јавија и ми кажаа дека ја нашле пратката. Отидов и си ја земав, покрај таа уште една ми најдоа додека бев тамо.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1453 на: 17 Октомври 2014, 17:41:54 pm »
Ако Bid-увам на ebay и на крај мојата понуда остане, што се случува ако не го платам?

Добиваш негативна репутација. Можеби и да те гонат од ибеј како што ги гонат продавачите кога не си задоволен, ама не знам за ова.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1454 на: 17 Октомври 2014, 18:30:06 pm »
Ќе му пратиш порака дека поради некој причини сакаш да ја откажеш аукцијата и ќе ти ја избрише он за да не платиш иначе може да ти направаат проблем,мене така на еден бид каде што не беше специфициран шипингот ми испадна после тоа да платам ѓавол ипол и му пишав дека не ми одговара цената за шипингот и да ја откаже пратката,без проблем среди одма продавачот така да исконтактирај ги.