Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 472921 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1410 на: 02 Октомври 2014, 13:10:10 pm »
Дечки,ај една молба,доколку некој е во можност да ми порача BLUEMOTION  емблеми преден и заден нешто навидум вака http://m.ebay.com/itm/310609614732?nav=SEARCH
Ќе си платам колку си кошта.

Ја би, ама нишо од Ибеј ми нема стигнато до сеа :(

Не ти стигаат? Симптоматично.

Јас пак се утепав од нарачување ситници на аукции, по 0.50 долари, и стигаат за 2-3 недели.

Од иБеј..

Не знам зашо... Од DX селективно ми стигале, од Алиекспрес еднаш имам нарачано до сега и стигна.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
« Одговори #1411 на: 02 Октомври 2014, 13:19:04 pm »
Нарачувам од 4 места - aliexpress, DX, miniinthebox и eBay.

До сега, од eBay сум најзадоволен.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #1412 на: 02 Октомври 2014, 16:51:36 pm »
Како си задоволен од минииндбокс? Брза е испораката или?

Инаку, си го нарачав плеерчево за у кола за 7.77 долари. Па ке видиме како ке се покаже.
http://www.aliexpress.com/item/3Colors-Car-Kit-MP3-Mucsic-Player-Wireless-FM-Transmitter-Radio-Modulator-With-USB-SD-MMC-Remote/1776497811.html
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
« Одговори #1413 на: 02 Октомври 2014, 21:40:26 pm »
Стандард - 20 до 40 дена.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1414 на: 03 Октомври 2014, 20:03:58 pm »
Ееее мамата, вчера ми стигна писменце за царина :D Порачав за другарче дел за кола, 50$. Секако, му пишав на продавачот да го пише малку, околу 10$.  Не знам што како, вчера ми стигна писмо да доставам фактура доказ за вредноста. Пуштив на меил во царина, па чекам сега епилог... Првпат ми се случува вака, а многупати имам порачувано и примано работи со вредност 40-50$. :)

Над 1 кг тежи?

Хм, тука изгледа е проблемот. Не дека е 1кг, само е покрупен пакет.  Еве, вредноста е 20$ гифт, со 1кг тежина.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1415 на: 03 Октомври 2014, 20:07:58 pm »
Едно позитивно искуство со ибеј, дефинитивно ми се најсигурни. Ми стигна погрешен производ, утнале работа надворешното плико со мои податоци внатре ливче од некој човек од Велс. Направив неколку слики се му пратив на продавачот. Ми врати следниот ден, се извини и прво рече дека можат да рефундираат само 50% и да си го задржам производот. Им пишав дека не ми треба воопшто и дека сакам 100%, следниот ден ми ги вратија, дури и ми пуштија порака со уште едно извинување и да ми кажат дека рефундирале.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1416 на: 03 Октомври 2014, 20:11:00 pm »
^-Исто од ибеј, мене не ми стигна месец дена едно делче, 3-4 долари беше. Му пишав, ми рефундираа одма без проблем. Стигна после недела дена, им ги вратив парите :) Чиста сметка долга љубоб.

Присутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1400
  • Велешанче
« Одговори #1417 на: 03 Октомври 2014, 20:11:29 pm »
Некој од велешаните може ли да ми порача нешто ?
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 164
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #1418 на: 09 Октомври 2014, 01:02:14 am »
Еве да споделам малку искуство, дека читам на овој од алиекспрес не му стигало, оној бил задоволен од ebay,
Значи и двата сајта се само платформа која нуди можност на милиони продавачи да продаваат. И двата сајта имат заштита од измама.

И преку двата сајта продаваат милиони продавачи. Така да, такво генерализирање дека овој сајт бил подобар или оној, не може да се прави. Би било мешање на баби со жаби. Може во едниот или во другиот да наидеш на добри и лоши продавачи.

Работите на алиекспрес се во најголемиот број од случаевите поскапи. Затоа ако си најдете нешто на алиекспрес, побарајте го истото на ebay. Ако е нешто мало, големи се шансите да го има и тоа на подобра цена. Секогаш стискајте Free Shipping и подредете да ви покажува од најниска цена па нагоре (зборам кога се купува од Кина).
Предноста на алиекспрес е во тоа што има работи што ги нема на ebay.

И на двете платформим сигурносните системи се добри, дури на алиекспрес е подобра направена. Така да продавач тешко може да те измами, оти не му ги дава парите додека вие не потврдите дека сте задоволни.
Затоа и продавачите се трудат да се коректни оти од тоа им зависи бизнисот и не им одговара да лажат. На продавачот повеќе му одговара ти да си задоволен и да му дадеш добри оценки и мислење, отколку да те лаже, особено не на ebay.

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 164
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #1419 на: 09 Октомври 2014, 01:05:03 am »

Инаку, си го нарачав плеерчево за у кола за 7.77 долари. Па ке видиме како ке се покаже.
http://www.aliexpress.com/item/3Colors-Car-Kit-MP3-Mucsic-Player-Wireless-FM-Transmitter-Radio-Modulator-With-USB-SD-MMC-Remote/1776497811.html

Еве да го потврдам со пример тоа што го зборев погоре, истиот уред за US $6.86 на ebay http://www.ebay.com/itm/Useful-Car-Kit-MP3-Player-Wireless-FM-Transmitter-USB-SD-MMC-w-Remote-Control-/261449084839?pt=AU_MP3_Players&hash=item3cdf946fa7

И ми требаше неколку секунди само да го пронајдам истото нешто на ebay.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже

Еве да го потврдам со пример тоа што го зборев погоре, истиот уред за US $6.86 на ebay http://www.ebay.com/itm/Useful-Car-Kit-MP3-Player-Wireless-FM-Transmitter-USB-SD-MMC-w-Remote-Control-/261449084839?pt=AU_MP3_Players&hash=item3cdf946fa7

Знам дека го има и на и беј, ама 10 тина денари не ми менуваат ништо. Да се работи за поголема сума барам и на други места.

Едит: Си го нарачав и ова, па да видиме ^_^
http://www.aliexpress.com/item/Selfie-Rotary-Extendable-Handheld-Camera-Tripod-Mobile-Phone-Monopod-Wireless-Bluetooth-Remote-Control-For-Smarthone-3/1966416456.html
« Последно менување: 09 Октомври 2014, 16:57:55 pm Boshe »

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1421 на: 09 Октомври 2014, 17:00:44 pm »

Ај некој нека кажи искуство како се покажани овие. Порано имав од оние што се продаваа (мислам во еми медиа) ФМ трансмитер и УСБ се ставаше во него ама звукот беше ко од бунар. Дали овие се подобри или само се полични направени?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #1422 на: 09 Октомври 2014, 19:25:11 pm »
Според коментарите звукот бил добар, па ќе видиме како ќе биде кога ќе стаса.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1423 на: 11 Октомври 2014, 01:11:20 am »
Некој да ми кажи да ми помогни.. Како да извадам картичка (или што и да треба) за да правам нарачки од ebay, aliexpres... ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг:
« Одговори #1424 на: 11 Октомври 2014, 01:17:04 am »
Оди у банка, кажи им дека ти треба картица за плаќање онлајн и отвори си трансакциска.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.