Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 470380 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Тоа за пратки што не може да им ја одредат вредноста по каталози, така? Симо знам порача користена роба, ваљда за такви работи бараат...

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
симо тоа trade-off може важи за некој цело време што купува преку нет, ама ја што сум со тешки маки решил да ризикувам и еднаш да си нарачам часовник од нет, и некој ментален да ми наплати давачки 100% плус, ќе одам ќе го запалам мислам таму ;D

ама претпоставувам дека доколку им однесам докази за уплатата ( тоа ти што пиша, извод, скришот итн.) БИ ТРЕБАЛо да ја корегираат давачката така?

како и да е, нарачан ми е часовникот од пред 2/3 дена, ќе видиме кога ќе стигне, и колку ќе ме одерат ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
У последно време скоро секојдневно нарачувам од кај чичко али :D До сега се ми е стигнато и се е ОК. нормално кинески добри работи, арно ама неколку работи што ги порачав ми искочија дури ептен добри, ама она ептен.

Пошто иде свеЦко у фудбал ако сакате дрес, побрзо нарачајте од Али :D Дресовите се по 10тина евра и се ненормално добри копии на оргиналите. Квалитетот е на ОК ниво, а изработката е исто така ептееееен добра. Сакам дресови, купувам и оргинали, а од али си нарачав на заебанција и доколку кажам дека е оргинал, тешко дека некој ке примети. Ептен се изненадив па ете ако некој сака, да знае дека се стварно добри и да не троши џабе повеќе парички. Мислам да се разбереме, секојпат ке си купувам оргинали, од мерак, а ова е онака успат пошто и така неам некоја омилена репрезентација сеа, незнам за кој да навивам па нека има повеќе дресови :D

Се заразив со овој Али пошто тука во МК нема од каде да се купат облеки интересни за кучето (освен во џамбо 3 партала кои ги имаме веќе) а на али кај се за без пари, па избор има еден тон. Затоа Барт сеа ми е најдотеран у град коа си го носам :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #1233 на: 24 Мај 2014, 19:36:58 pm »
^ #thismightsoundgay ;D

И јас сум изненаден од велосипедската облека. Оригинал Coolmax антибактериска влошка да не боли газето и да не фаќа инфекции, одличен материјал (ги испра мајка ми, за 40 минути беа суви), големината како што пишуваше таму, така излезе... Ги немам уште пробано во возење, ама ветуваат дека ќе бидат добри.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
За кој како.. Од Али не нарачувам веќе некоја недела.. Повеќето од производите се копија на оригинални кинески производи (нешто најлошо), и поради тоа се со Ш квалитет. На претходните страни наведов зошто не нарачувам од Али повеќе, и го преферирам eBay.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
^ #thismightsoundgay ;D

И јас сум изненаден од велосипедската облека. Оригинал Coolmax антибактериска влошка да не боли газето и да не фаќа инфекции, одличен материјал (ги испра мајка ми, за 40 минути беа суви), големината како што пишуваше таму, така излезе... Ги немам уште пробано во возење, ама ветуваат дека ќе бидат добри.

Све зависи како го употребуваш.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Znaci ,ne se znae dali ke mi opnat carina ili ne :)

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
изгледа така функционира во нашава држава, зависи дали му дала жената на цариникот предходната ноќ или не ;D

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
ааа ај мал совет некој поискусен,

италијанциве од кај сто го порачав часовникот ми пратија маил дека има некој проблем
дека со стандардна пошта немало осигурување за саатот за македонија
а ако сакам со некој куриер (ваљда некоја од приватниве) треба да доплатам 20е и ќе си биде осигуран часовникот?

што е со тоа осигурувањето? нели ако не ми стигне ebay ми гарантира???

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
Да осигураш пратка по мене е различно од тоа да имаш следење на пратка или во превод ако нешто не дај Боже се случи во транспортот ќе си ги добиеш парите одма а не да чекаш додека се докаже кој е крив.

А може и да е лош превод од италијански на англиски.

Отсутен robocopmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
  • Орелот секогаш лета сам, а чавките летаат во јато
Јас нарачав роба преку Eurobay-mk во вредност од 300 евра, испорака до дома и динар не платив повеќе. Нарачката се состоеше од 2 воздушни јастука за џипот и феродо плочки за сите четири тркала. во цената од 300 евра беше вкалкулиран и транспортот, пакувањето и маржата за фирмата. Крајно коректна фирма за нарачки на производи.

Отсутен robocopmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
  • Орелот секогаш лета сам, а чавките летаат во јато
Заборавив да напишам дека тука само за еден јастук ми побараа 300 евра.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
Јас нарачав роба преку Eurobay-mk во вредност од 300 евра, испорака до дома и динар не платив повеќе. Нарачката се состоеше од 2 воздушни јастука за џипот и феродо плочки за сите четири тркала. во цената од 300 евра беше вкалкулиран и транспортот, пакувањето и маржата за фирмата. Крајно коректна фирма за нарачки на производи.

А што е со царина и данок? Ти гарантираат дека тоа е финалната цена состоена од куповна цена+транспортни трошоци+провизија?

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Последно менување: 29 Мај 2014, 09:37:39 am toni.de »

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
...
« Последно менување: 29 Мај 2014, 14:31:32 pm Jordan »