Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 472974 пати)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1110 на: 25 Април 2014, 15:43:17 pm »
Одлично, фала Peconi!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #1111 на: 25 Април 2014, 17:05:24 pm »
Велосипедска кацига? Дај линк.
И како знаеш дека броевите за величината им се стандард?  Или шизик на ризик? :)

Си ја мерев главата. :) :) :) :) :) Не се стандард величините, S, M и L има. Најмалите се 53-57 цм, медиум 55-59, големите 57-61. Порачав од овој линк но цената беше 20% пониска.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #1112 на: 25 Април 2014, 22:04:19 pm »
И вака се евтини бе. Еве на Амазон колку идат:
http://www.amazon.com/Giro-Aeon-Road-Bike-Helmet/dp/B005QY7Y86

Прашањето е дали се оригинал. Или дали се добра копија?   
Ај ќе кажеш кога ќе ти стигне. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #1113 на: 26 Април 2014, 01:09:37 am »
И вака се евтини бе. Еве на Амазон колку идат:
http://www.amazon.com/Giro-Aeon-Road-Bike-Helmet/dp/B005QY7Y86

Прашањето е дали се оригинал. Или дали се добра копија?   
Ај ќе кажеш кога ќе ти стигне. :)

Ќе кажам. Ќе ги споредиме side-to-side со Aeon-от на Tome-Colt, кој е оригинал.
Коментарот на Томе беше „за заштита би требало да се тука некаде, очекувам да се разликуваат во тежина и дупки за вентилација“, што е и до некаде логично.
Иначе, има уште еден тип на „Aeon“ (баш во наводници) што не ни личи на оригиналот и кошта смешни 1000 денари, со (нешто што личи на) оригинално пакување и сите GIRO налепници. Мојата барем до некој степен се поистоветува со оригиналите.

BTW, кога веќе се фатив за chinese knockoff орото, си купив и ова.
Some nut protection is better than none nut protection. :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Интернет порачувања, веб страни, интересни рабо
« Одговори #1114 на: 26 Април 2014, 07:17:20 am »
Се што порачав стигна, ако некој нарачува поголеми работи само со среќа со неспособните во Пошта2.
Прво по 3 пати ги враќам за да ми ја најдат пратката,за која тврдат дека ја НЕМА, а сум добил картонче да ја подигнам !!
Второ неверојатни 8 дена не успеаа да а пратат пратката (патики) од главен магацин до шалтер. Затоа следете си ја на нивниот сајт и јавувајте се одма когс ќе стигне, ако не ви се чека со недели.
не се ни они криви што вртат тетратки за да те најдат, ама не ми е јасно како би и,гледало кога сите ќе почнат да нарачуваат од интернет кога и вака едвај се снаоѓаат ??

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1115 на: 26 Април 2014, 10:54:24 am »
decki moze nekoj da mi kaze kolku bi me cinela pratkava, so ogled na toa deka se raboti za FedEx :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1116 на: 26 Април 2014, 11:53:03 am »
Колку што пишува, толку е шипингот. Ако е Ибеј, и ти наплатат повеќе, ќе се жалиш и ќе ги добиеш парите назад.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1117 на: 26 Април 2014, 12:09:19 pm »
Колку што пишува, толку е шипингот. Ако е Ибеј, и ти наплатат повеќе, ќе се жалиш и ќе ги добиеш парите назад.

Нели овие Fedex имаа и некои скриени трошоци,или грешка сум.? Како мислиш ebay ке ми наплатат повеќе.?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1118 на: 26 Април 2014, 12:12:01 pm »
Не туку нашите цариници кога ќе видат пратка пратена преку FedEx, по автоматизам ја сметаат за вредна и ако по каталог им се привиди дека е над 35 евра, обавезно ја царинат. Тоа се скриените трошоци.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1119 на: 26 Април 2014, 12:18:05 pm »
Хаха, велиш тоа е тоа непишано правило кај цариниците наши :) А што ако им приложам дека производот сум го купил на аукција од ebay за 15 долари, т.е им направам screenshot од аукцијата на ebay? ке го признаат тоа.? Секако се работи за користен производ, не нов, што може и самите да го заклучат откако ке ја отворат пратката.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1120 на: 26 Април 2014, 12:25:03 pm »
Хаха, велиш тоа е тоа непишано правило кај цариниците наши :) А што ако им приложам дека производот сум го купил на аукција од ebay за 15 долари, т.е им направам screenshot од аукцијата на ebay? ке го признаат тоа.? Секако се работи за користен производ, не нов, што може и самите да го заклучат откако ке ја отворат пратката.

Можеш да го замолиш продавачот на Ибеј да пише дека е користен производ за резервни делови, или такво нешто. Али ако еднаш се решат да го царинат, ти само ќе си добиеш писменце дома дека имаш толку и толку трошоци за подмирување пред да ја преземеш пратката од пошта. Враќање на царината - тешко кон невозможно.

П.С. Ако грешам нека ме поправи некој.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1121 на: 26 Април 2014, 12:34:48 pm »
А чекај се царини и користен производ од 15 долари? Значи може да му кажам при испорака да внесе дека се работи за неисправен производ? Ке помине кај царина, без да платам за производов? Веројатно не го проверуваат во струја дека е исправен. :D т.е и да сакаат неможат оти е со US plug за струја :D

П.С: Како што знам, Fedex царинат само ако производот е со каталошка цена над 45 евра.? Има некој информација за ова?
« Последно менување: 26 Април 2014, 12:46:41 pm deanMKD »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Интернет порачувања, веб страни, интересни рабо
« Одговори #1122 на: 26 Април 2014, 14:39:02 pm »
Кај нас ДДВ  и  царина се рачунаат на вкупна цена односно производ + испорака (транспорт) е тоа е малце заебано !

Ама секогаш можеш да го замолиш продавачот да пише помала, ама реална, цена. Не секогаш проаѓа, ама вреди да пробаш.

Иначе 18% ддв за над 22 еур. роба. ДДВ +15% царина за над 45 еур. роба.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1123 на: 26 Април 2014, 14:50:28 pm »
epa celava pratka ispaga nekade okolu 21 dolar sose isporakata preku Fedex a toa e pomalku od 22 evra. sekako ne vleguva nitu za danok nitu za carina. e sea neznam dali ima dopolnitelni trosoci od Fedex, osven ovie za isporaka (9.99$)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #1124 на: 26 Април 2014, 16:52:47 pm »
Денес добив пратка од ибеј, направена пред месец дена. Не можам да проверам кога е точно, оти нарачката ја нема веќе а и новиот профил на ибеј е срање..
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that