Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 473767 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
кога е пратена?
Па пред едно 4 дена. Треба да помине одредено време за да ја покаже локацијата?
па обично после 3-4 дена ја појавува локацијата.
Јас имам пратка од вторникот и на бројчето сеуште нема ништо.
Но за секој случај пиши му на продавачот дека бројот не работи. види што ќе ти каже. Обично пуштаат линк до некој ХХ сајт кој кажува дека пратката е по пат...
Јас имав еден таков код.. продавачот ми прати линк... Таму стои дека излегло од кина и дека е во европа.. а пратката е стигната пред месец дена. Сеуште е истиот статус. Значи дека е можно они да прават некои мучки со тоа.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Дел од продавачите на Али за нарачки помали од 5$ знаат да ви стават лажен или друг тракинг број, и со тоа да го лажираат системот дека нарачката е испорачана со тракинг број. btw изгледа дека политиката за работа на али наложува секоја нарачка да има сопствен тракинг број, но реалноста (и продавачот) вели дека намерно ти става грешен тракинг број за да бидее чист кон али, и воедно да намали на поштенски трошоци. Ако производот е помал од 20-30 долари, не се грижете што нема тракинг број, секако производот ке ви стигне дома.

П.С: Им пишав на овие од dx вчера, уште нема одговор... Секогаш се олку спори во одоговорите? Ова ке ми биде поука за другпат, да не нарачувам ништо од dx.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
Дел од продавачите на Али за нарачки помали од 5$ знаат да ви стават лажен или друг тракинг број, и со тоа да го лажираат системот дека нарачката е испорачана со тракинг број. btw изгледа дека политиката за работа на али наложува секоја нарачка да има сопствен тракинг број, но реалноста (и продавачот) вели дека намерно ти става грешен тракинг број за да бидее чист кон али, и воедно да намали на поштенски трошоци. Ако производот е помал од 20-30 долари, не се грижете што нема тракинг број, секако производот ке ви стигне дома.

П.С: Им пишав на овие од dx вчера, уште нема одговор... Секогаш се олку спори во одоговорите? Ова ке ми биде поука за другпат, да не нарачувам ништо од dx.
Јас од али порачав за 40 долари и има бројче ама не работи.

А за DX
пред месец дена го зборев ова... Ама нема кој да чита.

Отсутен deanMKD

• Редовен
Тогаш реагирај директно кај продавачот, Прашај го зошто тракинг бројот не работи. Ми се има случено и продавачот да м ивели: "Тракинг бројот не е валиден" а кога одам на страната да проверам до каде е пратката да покажува точно, судејки по датумите на пристигнување и точност на пристигнатост на пратката во локалната пошта. Имаат среќа овие од dx што се работи за мала сума, инаку ке кренев востание таму..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Мене тракинг броевите од АлиЕкспрес ми покажуваат инфо кога пратката ќе пристигне во Европа. Пред тоа, тракинг бројот не постои/нема инфо.
Откако ќе пристигнат во Европа, информациите се точни.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
Ми рече да почекам 10 дена и бројот ќе проработел... Ај ќе видиме.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Мене не ми е пристигнато усб то од Али, порачано на 9 ти Февруари. Го контактирав продавачот и ми рече дека била стасана во МК, во Пошта. А јас немам добиено ништо од кај нашиве дека ми е пристигната пратка. Еднаш отидов така да прашам дали има пратка, ми побараа од оние ливчињата што стасуваат дома...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен deanMKD

• Редовен
Може нашиве си го имаат присвоено, т.е му се допаднало на некој од цариниците. :) Како кинезот знае дека стигнало во пошта, значи мора да има тракинг број, по кој што ја следи пратката. Побарај му го тракинг бројот, и провери си самиот кога е стигнато во нашиве пошти. Потоа појди им со агументи и мора да ти го најдат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
www.posta.mk/sledenje_pratki_stranstvo.html

Провери си тука со истиот тракинг број. :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Re: Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни
« Одговори #985 на: 22 Март 2014, 01:31:40 am »
Јас имам пратка од вторникот и на бројчето сеуште нема ништо.
Но за секој случај пиши му на продавачот дека бројот не работи. види што ќе ти каже. Обично  е
Му пишав. Рече дека му треба малце време додека да каже локација,  статус на пратката.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
www.posta.mk/sledenje_pratki_stranstvo.html

Провери си тука со истиот тракинг број. :)
Штом ја добив пораката веднаш проверив таму, но нема никакви информации.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интер&#
« Одговори #987 на: 22 Март 2014, 15:22:34 pm »
Лоцирањето на пратки во пошта не работи не губете време ...

Сеа ви е јасно зошто никој нејќе да си има работа со нас. Поштата е мафија број 1 кога се работи за вакви работи. Се краде кај стигне. Тие „не знаат“ кој ги краде последниве 3 години не па да се замараат со наш пратки. Само прашање е на време кога Кинезиве ќе не стават во земји кадешто не испорачуваат.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
Лоцирањето на пратки во пошта не работи не губете време ...

Сеа ви е јасно зошто никој нејќе да си има работа со нас. Поштата е мафија број 1 кога се работи за вакви работи. Се краде кај стигне. Тие „не знаат“ кој ги краде последниве 3 години не па да се замараат со наш пратки. Само прашање е на време кога Кинезиве ќе не стават во земји кадешто не испорачуваат.

+1
100 пати се расправав со македонски пошти пријавував и во агенција за пошти и нема фајда ама мора да бидеме упорни пошто веќе не ставаат на blacklist
За секој проблем и недоставена пратка пријавувајте во агенција за пошти нека преземат нешто

Отсутен deanMKD

• Редовен
НЕМОЈТЕ да сте порачувал нешто од DX.com ! Веќе 4 дена немам одговор од корисничката поддршка, а нарачката веќе 45 ден не ми е стигната.. Срање !