Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 475920 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #690 на: 11 Ноември 2013, 09:04:47 am »
Си го земав пакетот од DX, после 2 ипол месеца, едно враќање до испраќачот и миљон расправии со луѓе у Пошта.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #691 на: 11 Ноември 2013, 12:16:55 pm »
Што искочи дека е проблемот?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #692 на: 11 Ноември 2013, 12:34:58 pm »
Прво беше „некомплетна адреса“, поради што се спичкарив со овие од Deal Extreme, а после беше „недостаток на информација“, поради што се спичкарив со овие од Пошта. Си видов по тракинг бројче дека уште на 2ри ноември стигнала пратката во Македонија, и 3 пути бев у Пошта (кај Железничка) у потрага по било какви информации. Ме праќаа лево-десно, ми дадоа 3 броја да се јавам, од кои на два никој не се јавуваше, а на третиот се пушташе факс. И во петокот отидов пак таму на шалтер, и’ кажуем на госпожата дека знам дека ми е тука пратката веќе цела недела, и дека не е прв пат да не ми остават известување во сандаче. И дека на старата адреса ми се дешаваше да ми го остават известувањето ПОСЛЕ истекот на тие 5 дена што ти ги даваат за да си ја подигнеш пратката. Давам лична карта, и ај кид ју нот, женава ни од столче не стана, само пружи рака и го извлече пакетот!! Таму и’ беше, на шалтер, фор фак сејк!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #693 на: 11 Ноември 2013, 13:01:04 pm »
Ах леле мамицата у газо!

Како бе може од чистач до директор сите да се неспособни и на никого да не му се работи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #694 на: 11 Ноември 2013, 13:03:19 pm »
Му се свиѓала пратката на некого.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #695 на: 11 Ноември 2013, 15:01:59 pm »
Мене ми се свиѓа сефот у пошта, не па пратката.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #696 на: 11 Ноември 2013, 16:51:56 pm »
Веле, јас уште чекам од DX.. 2 и пол месеци поминаа веке. 5-6 пратки немаат пристигнато.
Од пошта ми рекоа немало ништо кај нив.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #697 на: 11 Ноември 2013, 16:59:28 pm »
Ах леле мамицата у газо!

Како бе може од чистач до директор сите да се неспособни и на никого да не му се работи.

Javno pretprijatie. Vakvo nesto pod itno se prodava, vo normalna drzava, bez ogtanicuvanje vo kupoprodazniot dogovor vo pogled na zadrzuvanje na vrabotenite.
Ic ama ic ne gi zalam tie lugje koi sto im se dalo sansa vo zivotot za rabota (vo ovoj slucaj vrski) I ne ja iskoristile od sto bile I ostanale nesposobni.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #698 на: 11 Ноември 2013, 18:07:44 pm »
За жал и големите приватни фирми исто функционираат кај нас. Работат и мислат додека работат 15%, остали седат пред компјутер и едвај чекаат да дојде крај на радно време. Што помалце сработат за тие 8 саати, тоа подобро.

Једино можеби некоја фирма од два тројца, па ептен дека за себе работат. Али па и такви има кои треба да ги молиш прво да им дадеш работа, па да си ја сработат работата за која си им платил.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #699 на: 11 Ноември 2013, 19:13:37 pm »
Прво беше „некомплетна адреса“, поради што се спичкарив со овие од Deal Extreme, а после беше „недостаток на информација“, поради што се спичкарив со овие од Пошта. Си видов по тракинг бројче дека уште на 2ри ноември стигнала пратката во Македонија, и 3 пути бев у Пошта (кај Железничка) у потрага по било какви информации. Ме праќаа лево-десно, ми дадоа 3 броја да се јавам, од кои на два никој не се јавуваше, а на третиот се пушташе факс. И во петокот отидов пак таму на шалтер, и’ кажуем на госпожата дека знам дека ми е тука пратката веќе цела недела, и дека не е прв пат да не ми остават известување во сандаче. И дека на старата адреса ми се дешаваше да ми го остават известувањето ПОСЛЕ истекот на тие 5 дена што ти ги даваат за да си ја подигнеш пратката. Давам лична карта, и ај кид ју нот, женава ни од столче не стана, само пружи рака и го извлече пакетот!! Таму и’ беше, на шалтер, фор фак сејк!

и ја имам пратка стигната на 1ви по тракинг, сакаш да кажеш треба да идам у пошта?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #700 на: 12 Ноември 2013, 16:25:55 pm »
Ова означува дека пратката е во Македонија ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #701 на: 12 Ноември 2013, 17:06:24 pm »
Најверојатно.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #702 на: 14 Ноември 2013, 12:04:39 pm »
Ова означува дека пратката е во Македонија ?

Според ова(клик на details), пакетот е пратен на 30 октомври и во меѓувреме не е нигде скениран така да најверојатно сеуште путује. Додека не стигне во Европа нема да ти дава тракинг информации затоа што така функционира системот на нашата пошта. Почекај уште десетина дена би требало да стигне или бар да се појави нова локација, ако и тогаш не се појави контактирај го продавачот.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #703 на: 14 Ноември 2013, 14:44:15 pm »
ти пишува шипинг статус: ин транзит
што значи уште патува

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #704 на: 14 Ноември 2013, 15:38:43 pm »
Знам тоа, така пиши веќе 2 недели... ме буни ова другото package location MK.