Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 407952 пати)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #270 на: 06 Ноември 2012, 14:16:56 pm »
Не ми е мене до пратката... Не е за мене... Ја порачав за еден член на форумов... и глупо би било да не стигне... Ќе ги замарам во пошта да видам што ќе извлечам... можда ќе кажат нешто.

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #271 на: 06 Ноември 2012, 17:55:03 pm »
Ништо... мислев да поминам полесно, ама ќе треба да се јавуем по другари, да се цинцарам :D

Za carina ke te carinat sekako, besplatna pratka e so vrednost do 45evra samo sto i da e, se sto e nagore go zadrzuvaat...i ke ti stigne na adresa izvestuvanje deka pratkata ti e zadrzana, moj sovet bidejki rab.so slicni raboti koga i da stigne ako ti ja prijavat vo sistem...nikoj ne te spasuva od davacki 15% carina i na toa plus 18% ddv na sumata pa napraj si matematika
Немора да значи дека секако ке те царинат, еден пријател имаше порачка поголема од 45е па му стаса без проблем ( царина )

@Nakolce
Мене порачката ми стаса без проблем.. ( септември, крајот )

ako e za nesto sitno plus minus ne pravat problem, a i se zavisi od osobata sto e na smena kako e rapsolozen, a za pogolema suma ( akoe prikazana) ili ima faktura vnatre...nevozmozno e da pomine kaj nas tuku  taka:)

Јас мислам дека од ова зависи најмногу, затоа што следниот пат го репнаа царина за 2 дефектни лаптопа...
New blood of old school

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #272 на: 08 Ноември 2012, 14:35:25 pm »
...договоривме една многу интересна зделка ...

http://grouper.mk/skopje/deal/pro-sport-kamera

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #273 на: 08 Ноември 2012, 15:03:31 pm »
Интересно :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #274 на: 08 Ноември 2012, 15:57:29 pm »
Многу интересно.
:)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #275 на: 08 Ноември 2012, 16:20:36 pm »
Ма какво интересно, супер одлично.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #276 на: 08 Ноември 2012, 16:46:08 pm »
Ај вака да прашам гледам има искусни за такви работи.Имам машинче за кафе кај братучед  во Америка и чини на интернет страната 50$.Дали ако пише дека е поклон ќе треба да плаќам било какви давачки кон државата или има некој друг начин да не плаќам?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #277 на: 08 Ноември 2012, 16:46:50 pm »
Дали е поклон одлучува царинската служба... вака ми изгледа дека нема да платиш ништо.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #278 на: 08 Ноември 2012, 17:00:45 pm »
50 долари е, и да не е поклон нема да платиш. Само нашиве да не мислат дека е од 200 долари :)

Подобро е да напише 50 долари дека е, отколку гифт.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #279 на: 09 Ноември 2012, 08:59:55 am »
Кај мене стигнаа футролите што беа нарачани со Standard shipping, се друго со Economy shipping ни трага ни гласа.

Отидов у пошта и на шалтер 1 прашувам има ли абер, кога ми извади тетратка и да ме бара по име ЛЕЛЕЛЕЛЕ.... викам госпоѓо нека не треба за пратки од по 2-3-5$  да барате ФАЛА МНОГУ. Немаат ни компјутер ни бутур.

Па ја да работам на царина секој ден ќе ми биде нова година... само пакетчињља ќе си отварам, ништо нема да ви стига, освен ако не ми се свиѓа!

П.С. Ако не стигнат праткиве, планирам ДИЛДО да им нарачам некое од 45цм. па да видам само кој ќе го земе тоа!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #280 на: 09 Ноември 2012, 14:56:43 pm »
Хаххахахахаххахахахахахахаххахахахахахахахахаха луд човек!!!!!

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #281 на: 09 Ноември 2012, 15:18:03 pm »
@AUUU
Паметна идеја... Гарант некој ми ја има ќорнато бормашината за плочки... Ама луѓето од Ејеб беа фини па одма ми ги вратија парите...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #282 на: 09 Ноември 2012, 15:19:38 pm »
Кај мене стигнаа футролите што беа нарачани со Standard shipping, се друго со Economy shipping ни трага ни гласа.

Отидов у пошта и на шалтер 1 прашувам има ли абер, кога ми извади тетратка и да ме бара по име ЛЕЛЕЛЕЛЕ.... викам госпоѓо нека не треба за пратки од по 2-3-5$  да барате ФАЛА МНОГУ. Немаат ни компјутер ни бутур.

Па ја да работам на царина секој ден ќе ми биде нова година... само пакетчињља ќе си отварам, ништо нема да ви стига, освен ако не ми се свиѓа!

П.С. Ако не стигнат праткиве, планирам ДИЛДО да им нарачам некое од 45цм. па да видам само кој ќе го земе тоа!

Има цел склад во МВР за порачани ствари од Интернет. Најчесто се од крадени картички и чекаат некој да си ги подигни :D :D Е сеа повеќето знаете каде завршуваат :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #283 на: 09 Ноември 2012, 16:20:44 pm »
^^ Во домашна атмосфера.

Отидов у пошта и на шалтер 1 прашувам има ли абер, кога ми извади тетратка и да ме бара по име ЛЕЛЕЛЕЛЕ.... викам госпоѓо нека не треба за пратки од по 2-3-5$  да барате ФАЛА МНОГУ. Немаат ни компјутер ни бутур.

Свечено ќе ти го достават до дома дилдото. Исто како на овој дечко, што си го нарачал:

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“