Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 407951 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #255 на: 08 Октомври 2012, 10:54:34 am »
Нека е со среќа!

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #256 на: 28 Октомври 2012, 17:51:14 pm »
Дали некој имал искуство со пратка околу 400 евра и плус царина? Дали ако ми ја маркираат како поклон ќе ме царинат?

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #257 на: 28 Октомври 2012, 18:48:59 pm »
Ќе те царинат обавезно...
Можеш да погледенш на веб сајтот на царина пишува како е процедура...

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #258 на: 28 Октомври 2012, 19:30:44 pm »
Ништо... мислев да поминам полесно, ама ќе треба да се јавуем по другари, да се цинцарам :D

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #259 на: 05 Ноември 2012, 21:22:05 pm »
Ништо... мислев да поминам полесно, ама ќе треба да се јавуем по другари, да се цинцарам :D

Za carina ke te carinat sekako, besplatna pratka e so vrednost do 45evra samo sto i da e, se sto e nagore go zadrzuvaat...i ke ti stigne na adresa izvestuvanje deka pratkata ti e zadrzana, moj sovet bidejki rab.so slicni raboti koga i da stigne ako ti ja prijavat vo sistem...nikoj ne te spasuva od davacki 15% carina i na toa plus 18% ddv na sumata pa napraj si matematika

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #260 на: 05 Ноември 2012, 22:51:47 pm »
Како стоите со пристигање на нарачките од септември/октомври ??? Мене една не ми стигна а гледам и по други форуми се жалат не стигале нешто периодов нарачките....

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #261 на: 05 Ноември 2012, 22:58:32 pm »

Za carina ke te carinat sekako, besplatna pratka e so vrednost do 45evra samo sto i da e, se sto e nagore go zadrzuvaat...i ke ti stigne na adresa izvestuvanje deka pratkata ti e zadrzana, moj sovet bidejki rab.so slicni raboti koga i da stigne ako ti ja prijavat vo sistem...nikoj ne te spasuva od davacki 15% carina i na toa plus 18% ddv na sumata pa napraj si matematika
Немора да значи дека секако ке те царинат, еден пријател имаше порачка поголема од 45е па му стаса без проблем ( царина )

@Nakolce
Мене порачката ми стаса без проблем.. ( септември, крајот )
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #262 на: 05 Ноември 2012, 22:59:26 pm »
Како стоите со пристигање на нарачките од септември/октомври ??? Мене една не ми стигна а гледам и по други форуми се жалат не стигале нешто периодов нарачките....
Да, да! Вистина е!

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #263 на: 05 Ноември 2012, 23:48:42 pm »
И мене не ми стаса една пратка а порачана е на 14ти септември. Му пишав пред некој ден дека ми нема стасано и денеска ми го пишаа ова:

Sorry to hear this news. We will raise the formal check with our courier, it may take a long time to get the result.
For shorten your waiting time, we can ship you a 2nd package immediately. You can reject the 2nd package and it will auto return to us.
Please don't hesitate to let us know if any keep issues or concerns, we will do best to support.

А пред една недела порачав уште нешто па да се надевам дека че стаса :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #264 на: 06 Ноември 2012, 07:17:24 am »
I jas cekam pomina mesec i kusur i uste nisto, dali da se javuvam u posta?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #265 на: 06 Ноември 2012, 08:22:17 am »
45 dena imate rok da otvorite "case" ako ste napravile naracka na ebay i ne dosla, posle ova ke se macite mnogu, inaku odmake vi go vratat kesot ili ke vi pratat nov proizvod...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #266 на: 06 Ноември 2012, 10:34:59 am »
Кажи како да се мачам треба ако поминале 45 дена!?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #267 на: 06 Ноември 2012, 10:38:10 am »
Ако не ти стигне нарачаното во рок од 30-35 дена, контактираш продавачот, и бараш да ти прати друго со tracking number.
Доколку одбие, отвараш случај.

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
« Одговори #268 на: 06 Ноември 2012, 14:01:45 pm »
5 pratki pristignati duri i mnogu porano od ocekuvanoto, a 1 sitnica tocno 30 den uste mi ja nema, ke pocekam do kraj na nedelava pa ako ne stigne ke mi go vratat kesot

Отсутен ZeroCool

• Јуниор
  • **
« Одговори #269 на: 06 Ноември 2012, 14:03:33 pm »

Немора да значи дека секако ке те царинат, еден пријател имаше порачка поголема од 45е па му стаса без проблем ( царина )

@Nakolce
Мене порачката ми стаса без проблем.. ( септември, крајот )

ako e za nesto sitno plus minus ne pravat problem, a i se zavisi od osobata sto e na smena kako e rapsolozen, a za pogolema suma ( akoe prikazana) ili ima faktura vnatre...nevozmozno e da pomine kaj nas tuku  taka:)