Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 476121 пати)

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
Ги добив, ме праша колку сум платил, 43 долари, ми рече дека нема да има царина, но ќе треба да си платам ДДВ. Им пратив mail со трансакцијата од pay pal ии tracking number-от од eBay паа може ќе се смилуваат да ми го пуштат до Велес.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Тие ќе ти го пуштат Велес, само од пошта ќе си го подигниш откако дома првин ќе ти стигни ливче за подигнување на пратката каде ќе треба да си го платиш 18% ддв-то за да си го земиш пакетчето.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
До колку пари може да се порача од ebay, без да царинат ?
>>>>><<<<<

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
До 45 еу мислам. Требаше да ја покачат границата ама не знам дали се случи тоа...

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
некој друг знае со сигурност?
>>>>><<<<<

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
до 22€ ништо
22-45€ ДДВ
45€+ ДДВ+царина

нема врска ибеј, алиекспрес, ама обично ако е од алиекспрес или кина со поскапо од 45€ имам поминато ништо да немам платено.
а богами и општо ништо ме немат надцаринето, ама ќе го папам некогаш за се шо немам платено, мора така, да се избалансира.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
некој ако можи да ми помогни за нарачка од ибеј.. Све акаунтот го направив, пајпал.. само неможам баш моторчето да го најдам.

Еве ова ми треба.. http://www.ebay.com/itm/Renault-Clio-Headlight-Adjuster-Motor-7700420737-2001-to-2004-/131744997380?hash=item1eac9d2004:g:4pQAAOSwU9xUNnd4

Ова ок е ? Пошто не гледам ни фидбек, ни порачки колку има од ова, а и достава никаде не пишува..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore

May not ship to Macedonia - Read item description or contact seller for shipping options. | See details

Барај друго.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Не мора да бара друго, Бузуки пиши му на чоекот што го продава може ке се нафати да ти го прати нормално ке си доплатиш за шипинг.
New blood of old school

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Фала ви.. Ќе му пишам али тука од кај нас по 800 денари се нови, а на ибеј се од 15 долари нагоре..

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Па што се замараш тогаш со Ибеј :)
New blood of old school

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1901 на: 17 Август 2016, 14:34:27 pm »
Дечки, ми истече картичката што ми е врзана за пејпалот сега си земав нова, како иде со повторна активација? Дали треба пари да ставам на неа? Не заприметив дали оној 16 цифренио број е ист со старата картичка? Сакам да го поништам словенскиот и сакам да направам нов регуларен со македонија. Дали ќе може со истата картичка? Или само да го обновам можам? Дали може истиот акаунт да го преправам и да ставам македонија место словенија?

Овде на Едит да идам?

Или како нова на ова lInk a card?

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1902 на: 17 Август 2016, 19:24:58 pm »
Ако сакаш македонски прави нов меил и нов пејпал. Ако не линкај го на словенскиот. Попаметно ти е да направиш македонски и да си биде легален 100%

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #1903 на: 21 Август 2016, 17:07:28 pm »
Мoмци, прaткa oд Америкa сo трaкинг брoј oд USPS, пo нaпуштaњетo нa Америкa и се губи трaгa oднoснo веке 5 денa немaм никaквo инфo дo кaде е прaткaтa. Некoј сo сличнo искуствo?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг:
« Одговори #1904 на: 21 Август 2016, 18:40:55 pm »
Мoмци, прaткa oд Америкa сo трaкинг брoј oд USPS, пo нaпуштaњетo нa Америкa и се губи трaгa oднoснo веке 5 денa немaм никaквo инфo дo кaде е прaткaтa. Некoј сo сличнo искуствo?
Нормално си е, зошто незнам, на пратките од Америка, по напуштање тракингот не им функционира.