Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1073044 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
Одг: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1890 на: 05 Март 2017, 01:02:08 am »
Заинтересиран сум за ова возило Pazar3 mk дали може некој да сподели некакво искуство потребно ми е за нормална вожња не за offroad може и коментар за дадената цена, благодарам..

Будала е овој со ценава. Башка не е уникат, има една црна и една сина во автокоманда иста ваква дизел.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #1891 на: 05 Март 2017, 06:22:08 am »
За тоа дека е уникат е смешно, но цената си е ок. Јас пред некој ден поминав таму имаше зачувани примероци но се малце поскапи, а има и поефтини што не ми фатија око. На пример има ц4 гранд пикасо глава боли ама скапичко беше. Цената си го прави возилото. Не викам не, има луѓе што претеруваат со цена, ама многу често на ефтините коли нешто им фали. Ќе се заштеди во старт некој денар и после по мајстори пак истата сума само нервози и слично. Еве ќе тргнам од мене. Кога ја земав ц5ката имаше по 3000 евра дури и по 2500, ги пробав тие кршови со по 300к и ја купив таа од пријател што кошташе 4200 евра со 100к км и да се разбереме колата е како од салон, е сеа јбг сменив сет ламела потрошен материјал. Покажа пред 1 месец пред тоа беше супер. Голем сервис беше направен, регистрирана скоро година, нови зимски гуми, ко ќе видиш 800 евра и кусур за тоа ќе одеа. Сеа сум раат наредни 70к сем уље филтри и потрошен материјал. Е сеа што не ми брка работа, што барам караван тоа е друго:) Поентата ми е колку пари толку музика:)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
« Последно менување: 05 Март 2017, 06:39:13 am deksa »

Отсутен Suzuka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1892 на: 05 Март 2017, 09:50:29 am »
Вака како модел Ignis некој да не знае збор повеќе малку информации има оставено не се знае 2wd 4wd
километражата му е 140 000 ветува многу на прв поглед

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1893 на: 05 Март 2017, 09:55:10 am »
Тој мотор 1.3 DDIS 70 HP ти е 2wd и е 1.3 JTD произведен во Индија, вака не сум чул некој да се жали од него, ама еве по искусни нека кажат. Што се однесува километрите, во  моментов кола со точна километража? Едвај.... Го прашав јас тој на плацот за километража, рече не прашувај :))
Ама ај логички.... Колата е со цена 3500е од кои 800 се платени за царина и 400-500 транспорт, значи купена е 2200 од кои тој што ја продава има минимум 300-400 евра што ја спушта набавната цена на 1800е. За 1800е дизел кола од 2005 нема шанса да е 140к км :)
Иначе Сузуки е епитет за квалитет.

Оди види го штознам..... Се гледа горе доле километража од педали, волан, кедери, седишта и слично....
« Последно менување: 05 Март 2017, 10:56:12 am deksa »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #1894 на: 05 Март 2017, 22:31:10 pm »
Некој совет за опел вектра 1.9 или 2.2 дизел? Искуство за овие мотори над 250к километри

Sent from my iPhone 2G using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #1895 на: 05 Март 2017, 23:41:16 pm »
Некој совет за опел вектра 1.9 или 2.2 дизел? Искуство за овие мотори над 250к километри

Sent from my iPhone 2G using Tapatalk

Само 1.9. далеку е подобар од 2.2, башка понов мотор, поекономичен, тера голема километража, без некои поголеми проблеми. Истиот мотор го носат фиат и алфаромео како јтд и сузуки како ддис.
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1896 на: 06 Март 2017, 11:05:56 am »
Се гледа дека разбираш од мотори...

Sent from my Huawei P9

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #1897 на: 07 Март 2017, 13:18:06 pm »
Слушам некој муабет дека при купување на половно возило, мора да се регистрира возилото на ново.
Значи нема врска дали вчера е регистрирано или пред 7 месеци, при купување сопственикот си го регистрира како да е сега од салон излезено.

Точно е ова, или само рекла казала муабети ?
Нешто нов закон....

Отсутен golub

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1898 на: 07 Март 2017, 13:21:48 pm »
Moras da prevedes soobrakjajna na tvoe ime (so kupoprodazen u amsm i mvr).
Osven toa treba I osiguranjeto (avtoodgovornost) da se prefrli ama skroz nova registracija - ne

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1899 на: 07 Март 2017, 13:29:31 pm »
Во земјава наша чудесна не би ме изненадило да смениле закон да мора пак да си ја регистрираш, 2015 кога ја земав колата процедурата беше како golub што вика, продавачот ги одјави таблиците му мавнаа печат на собраќајната и со неа и купопродажниот во амсм ми дадоа нова собраќајна и таблици зошто колата беше регистрирана во друг град, после во триглав ми ја префрлија полисата и тоа беше тоа.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9117
« Одговори #1900 на: 07 Март 2017, 13:39:59 pm »
Слушам некој муабет дека при купување на половно возило, мора да се регистрира возилото на ново.
Значи нема врска дали вчера е регистрирано или пред 7 месеци, при купување сопственикот си го регистрира како да е сега од салон излезено.

Точно е ова, или само рекла казала муабети ?
Нешто нов закон....

јас колата ја продадов во Јануари 2017 само што регистрирана во Окт2016. Дечкото си ја смени само сообраќајната ништо друго. После 5ти Јануари ако се сменило нешто не сум во тек

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #1901 на: 07 Март 2017, 14:03:15 pm »
И јас ја знам таа процедура. Менуваш сообраќајна, таблици (ако си од друг град) и средуваш со осигурањето.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 410
« Одговори #1902 на: 07 Март 2017, 16:42:48 pm »
Јас пред месец и кусур, на 28-29 јануари мислам дека беше, ја пазарив Шкодата, отидов со купопродажниот договор во АМСМ, платив 1200 денари, ми дадоа друга сообраќајна и тоа беше тоа.

Е сега во март истекува регистрација па ќе видиме што ќе побараат. Ако ми го ресетираат попустот што го наталожил предходниот сопственик ќе бидам тажен.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1903 на: 07 Март 2017, 17:30:26 pm »
!200 за сообраќајна? 700 денари е.... Што идете кај тие пацерите АМСМ.... Заостанати се во камено доба.... Ќе со отидеш ко чоек во ПСС......

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9117
« Одговори #1904 на: 07 Март 2017, 19:06:26 pm »
Јас пред месец и кусур, на 28-29 јануари мислам дека беше, ја пазарив Шкодата, отидов со купопродажниот договор во АМСМ, платив 1200 денари, ми дадоа друга сообраќајна и тоа беше тоа.

Е сега во март истекува регистрација па ќе видиме што ќе побараат. Ако ми го ресетираат попустот што го наталожил предходниот сопственик ќе бидам тажен.

Немаш попуст, тој е врзан со сопственикот на возилото ти сеа ќе платиш полна цена за прв пат.