Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1346175 пати)

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1230 на: 04 Април 2016, 23:29:17 pm »
Километрите ако се враќани не можат да ги проверат освен ако не е кај нив сервисирана, инаку ако сакаш превентива за бош пумпата ставај во нафтат по малку двотактол или пак како што правам јас ставај на макпетрол од ова новиот биодизел што е мешавина 94 % еуродизел и 6%биодизел добар е за подмачкување на бошпумпата......

Зависи што марка е бош пумпата ако е Бош може да става биодизел, ако е Лукас моја препорака е ни капка биодиезел, само двотактол. Ако сакаш поефитино да поминеш може и уљето кога го менуваш да го поминеш низ 5-10 микронски филтер и добиваш супер адитив за пумпата, проверено имам поминато до сега 164000км. Ако е полусинтетичко уште подобро.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #1231 на: 05 Април 2016, 00:29:06 am »
Километрите ако се враќани не можат да ги проверат освен ако не е кај нив сервисирана, инаку ако сакаш превентива за бош пумпата ставај во нафтат по малку двотактол или пак како што правам јас ставај на макпетрол од ова новиот биодизел што е мешавина 94 % еуродизел и 6%биодизел добар е за подмачкување на бошпумпата......
И овој од кого ја купив колата ми рече само од макпетрол да ставам дизел...
а никако од лукоил...

истата причина ми ја кажа...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1232 на: 05 Април 2016, 17:27:25 pm »
Ако ставаш двотактол нема врска од каде е нафтата а оваа со биодизел што е машана само макпетрол ја имаат....Инаку за информација до 7% биодизел измешан во еуродизелот со најновите директиви во земјите од ЕУ немаат обврска да го нагласуваат дека има во него некој процент од биодизел туку го продаваат едноставно како Еуродизел.....Кога одиме некаде во европа и полниш еуродизел во него биди сигурен дека има некој процент биодизел само кај нас ете Макпетрол одлучиле да го потенцира тоа ......

Отсутен Mk-nik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 40
« Одговори #1233 на: 07 Април 2016, 17:25:11 pm »
Мислење за голфов 5
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1992473

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #1234 на: 07 Април 2016, 18:16:22 pm »
Мислење за голфов 5
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1992473
Fake R32 заден браник, (fake) GTI предна маска. Мене ваква кола, поточно дизел ме асоцира дека бил млатен прописно. А дизел не е за млатење.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8348
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1236 на: 11 Април 2016, 09:31:35 am »
Сабајлево пројдов покрај Кавадаречково.

Батали го, предниот браник фалш штиман ми е, а и многу фарбан ми стои.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 317
  • МАЗДАШ
« Одговори #1237 на: 11 Април 2016, 11:19:14 am »
По кои продавници по скопјево ке ме упатите да идам да прашам за амортизери за мазда 3 ? Некои со пристапни цени
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1238 на: 11 Април 2016, 14:25:55 pm »
Ако бараш со пристапни цени, може да треба брзо пак да ги менуваш.
Барај квалитетни и од добар производител.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #1239 на: 13 Април 2016, 22:05:53 pm »
Да фрли некој некое искуство за Алфа 166 не ристајл, и за 2,0 турбо в6 моторот!!
Како се покажани, кварливи ли се, мани некој.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1240 на: 14 Април 2016, 02:20:44 am »
Прв пат кога седнав прашав дали е расипан обртомерот, чудесии со која леснотија се врти моторчето.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1241 на: 15 Април 2016, 09:16:08 am »
Да фрли некој некое искуство за Алфа 166 не ристајл, и за 2,0 турбо в6 моторот!!
Како се покажани, кварливи ли се, мани некој.

Proveri prednica i zadnica obavezno pred da ja zemesh, gorni viljuski mnogu stradaat ako ne vnimavas, termostat vidi dali raboti, t.e. dali kolata moze da postigne rabotna temperatura, sega potesko zosto toplo e ama go dava na dijagnostika, sondata znae da javi check engine, kako go trpi plinot ke go prasas Simo posto mojata e dizel, delovite se za nijansa poskapi od onie na VW na primer, ama i nemozes ovie dva brenda da gi sporedis. Kola kako kola e odlicna, i za niz grad a za na otvoreno da ne pravime muabet, ako ja cuvas kako sto treba e odlicen izbor. Kaj nas se retki dali 3 ima vo Skopjevo jas sto gi imam videno. Pokazi nekoja slika od taa sto sakas da ja kupis da vidime :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #1242 на: 15 Април 2016, 11:08:00 am »
Симо не го имаше тој мотор што не значи и дека нема инфо за истиот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44974
  • Il Moderatore
« Одговори #1243 на: 15 Април 2016, 13:43:12 pm »
Пази на турбото, скапо е, специфичен е за штеловање вентили, само усусните се со хидраулични подизачи мислам, скапички ремени и затезачи. Тоа е тоа... Си троши тро поќе ако ја газиш, плин му лежи ко шамар на будала..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1244 на: 15 Април 2016, 15:32:38 pm »
Stavi nekoja slika od taa shto planirash da ja zemesh. Off topic Mojata pomina tehnicki denes bez nitu edna zabeleska, se vo red, uzivanjeto me kostase 14.500 MKD ... bricenje na suvo :)