Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1345677 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1125 на: 14 Февруари 2016, 18:48:53 pm »
Каков побогу проблем се 3 врати? Нема крај на глупостиве.. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1126 на: 14 Февруари 2016, 19:02:10 pm »
Koga ke imas Mali deca ke vidis kakov problem se.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #1127 на: 14 Февруари 2016, 19:14:09 pm »
Шо мука си видел ти со кола со три врати?
Ne sum videl,bidejki sum nemal.Komsijata go vidov kakvi maki imase so negoviot golf.Koga ja prodavase 6 meseci nemozese da ja prodade
Jas mojot go dadov za 3 dena.Ednostavno ne se omileni kaj lugeto,nesto kako karavanite.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #1128 на: 14 Февруари 2016, 19:16:43 pm »
Кој пушта клима 2-3 пати годишно?  Јас лично со клима возам од март до ноември и нит ми се кочи врат, ни ме боли глава. Првата кола која ја имав беше без клима, цело лето ја имав. Ја продадов во септември и купив иста само со клима... без клима кола више никад...

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #1129 на: 14 Февруари 2016, 19:29:38 pm »
Кој пушта клима 2-3 пати годишно?  Јас лично со клима возам од март до ноември и нит ми се кочи врат, ни ме боли глава. Првата кола која ја имав беше без клима, цело лето ја имав. Ја продадов во септември и купив иста само со клима... без клима кола више никад...
Колку е добра толку е и штетна.Клима пуштам само кога одам за Грција.Инаку од Центар до Кисела вода е безврска да пуштам клима.Кога излегувам ќе излегувам од 20 на 38 степени.Знаеш ли каков шок е тоа за телото.Брат ми има завршено анатомија,и имам читано неколку од неговите книги.

Фати прочитај да видиш од каде телото го добива процесот на топлина и кои се органи се битни за да телото постигне нормална температура

Но секој како си се навикнал.НЕкој има при палење му е направено радиото да му свири само што ја запали колата.За мене е тоа безвезе
Јас додека отидам од Работа до дома,за 10 минути возење не планирам да барам радио станици.

Клима да но само за подолги релации.ЧЕргарска работа е за 5 минути возење да пуштам клима кога некој надвор си оди пешки и ништо не му е.Сигурно нема да загинам и јас

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #1130 на: 14 Февруари 2016, 19:33:04 pm »
Јас не ја ни гасам, На ауто ми е ставена. Исто и радиото.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4067
« Одговори #1131 на: 14 Февруари 2016, 19:46:17 pm »
Исто и кај мене ставаш на кец ако е автоматска и фураш,јас стварно неможам да ги разберам лугево купиле нови коли со клима и на +40 вози со отворен прозор,влага во продавница со цд-ња под мишка...
 ::)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #1132 на: 14 Февруари 2016, 19:52:21 pm »
Јас ретко палам клима. А радио не палам, само ако имам избрани песни на картичка па да ги слушам. Автоматски се пали на тоа. Пљампање на гуски и патори не слушам. Поубаво ми е да уживам во природните звуци на возилото.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1133 на: 14 Февруари 2016, 20:26:27 pm »

Клима да но само за подолги релации.ЧЕргарска работа е за 5 минути возење да пуштам клима кога некој надвор си оди пешки и ништо не му е.Сигурно нема да загинам и јас

Работата е што кога кога колата е паркирана на паркинг на  температура од 40 степени внатре сигурно температурата е 60+ степени. Исто така температурен шок од 20 степени.
Затоа климата си треба, колку толку да спушти некој степен...не мора до крај да ја пуштиш и да ја завртиш во чело да ти дува.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1134 на: 14 Февруари 2016, 20:38:22 pm »
i kajmene na letnite temperaturi postojano e ukljucena klimata na kecot i si razladuva do nekoja podnosliva vrukina...
ima braced nekoristi klima ni doma nit u kola, imam i patuvano sonego zivi problemi upm

eden direktor pa sto imav kancelarijata ja praj frizider, kolata isto... Srednovecen coek toa jas nego izdrzuem... vika aa jas takasum naviknat... i mu idev ako treba posabajlecki u kancelarija ko uste e normalna tempereturata :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1135 на: 14 Февруари 2016, 21:08:43 pm »
za fabia 2010 1.2HTP/LPG 75konja, 57 000 projdeno.kolku da i baram?
5500?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #1136 на: 14 Февруари 2016, 21:23:43 pm »

Работата е што кога кога колата е паркирана на паркинг на  температура од 40 степени внатре сигурно температурата е 60+ степени. Исто така температурен шок од 20 степени.
Затоа климата си треба, колку толку да спушти некој степен...не мора до крај да ја пуштиш и да ја завртиш во чело да ти дува.

Да се разбереме.Не велам дека не е потребна.Добро е да ја има,но и без неа се може.
Не те разбрав.Кога си ја оставил колата на паркинг или кога си во неа на паркинг

Ако стои на паркинг нели логично е кога ќе влезеш да не је палиш одма на 20степени подолу,туку треба да помине време.
Ако седиш во неа,штознам ама некако пологично би било да испаднам од кола и да си седнам под некоја сенка отколку да стојам на паркинг каде што има сонце затворен во кола со пуштена клима.

Пак ќе кажам климава ја уклучувам само кога одам за Грција,Италија на подалечни патувања.Во Центар немам намера да пуштам клима,бидејќи блсику ми е работата со домот,па додека да се прилагодам јас сум веќе дома

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18036
« Одговори #1137 на: 14 Февруари 2016, 21:46:44 pm »
Ако успееш да постигнеш температура од 20 степени ВО КОЛА додека атмосферска температура е 38 степени, ти немаш кола, ти имаш добро изолирана гарсоњера.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7227
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1138 на: 15 Февруари 2016, 08:28:08 am »
Дечки да ве прашам за совет? Дали вреди да се земе Сеат Ибица 1.2 12V 51 kW (70 PS), со три врати, 2008-ма година купена од Кадис, со реални 80к километри, без удари, регистрирана цела година, и скоро нови гуми, но БЕЗ клима. Ми ја даваат за 3100 евра.

Ако не се лажам колата има реална цена, 3 врати и наверојатно основна опрема, нова беше нешто 10к€, „стара“ 8 години, е сега бонус се километрите што и се 80к а не 180к.

Ако не му пречат 3 врати (во однос на практичност, назад луѓе, деца или предмети, тешко се ставаат, а не во однос на препродажба) и ако можи нахнадно да се стави клима тогаш зошто да не.
Кој колку можи или не можи без клима не е битно, тоа е лично, а за тоа Ineedmoney за него најдобро си знае.

Сепак цената е повеќе од одлична за колата и годината. Ја би земал, па здравје клима може да се стави понатаму од некоја тумбана.
И јас вака.

edit: според цената најверојатно е и 3-та генерација ибица.
« Последно менување: 15 Февруари 2016, 08:35:13 am Power to the people »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1139 на: 15 Февруари 2016, 15:39:29 pm »
Ne sum videl,bidejki sum nemal.Komsijata go vidov kakvi maki imase so negoviot golf.Koga ja prodavase 6 meseci nemozese da ja prodade
Jas mojot go dadov za 3 dena.Ednostavno ne se omileni kaj lugeto,nesto kako karavanite.

Тоа со караваните не си во право. Дојди кај мене на паркинг да видиш колку ги има. Исклучиво млада населба и полно колички, бебиња,...

Комшија мој зеде Mazda 2. Си кара мајка секој ден дур да ја среди да тргни.

Спушта пола задно седиште за торбиците, оти кога ја става количката назад не му ги собира.

Кога оди на одмор оди со делфин ( и тоа едвај му стигнува ).

Сега стави плин и нема резервно тркало од што нема каде да го стави.

Друг комшија си зеде Ford C-max. Задна клизачка врата, си го мести детето на раат. Багажник за сите пљачки.

Муабетот ми е, мислам дека горе долу паѓа митот за караваните од типот „Што ќе ти е караван?“.

Секогаш се наоѓа караван!