Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1171043 пати)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #465 на: 27 Февруари 2014, 10:56:36 am »
Го прескокнавме пунтото.. Нели клио земавме...

Него некој да ми кажи нешто за плацот питстоп во пинтија? Деновиве би требало да одиме корса да видиме..

Prevarant so garancija. Na svoi lugje im prodade bmw e46 320d i za 1 mesec moraa da menjaat cel motor ... Znaci na svoi lugje im naprail prevara( i da ne bilo namerno znaci neznae da gi bira kvalitetno socuvanite vozila)

Podaleku od nego od iskustvo ti kazuvam. Mu gi znam site koli vo moja blizina zivee i dur barav kola sekoj den bev kaj nego na plac ama noedna nebese asalno socuvana

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #466 на: 27 Февруари 2014, 11:08:08 am »

Него некој да ми кажи нешто за плацот питстоп во пинтија? Деновиве би требало да одиме корса да видиме..

Prevarant so garancija. Na svoi lugje im prodade bmw e46 320d i za 1 mesec moraa da menjaat cel motor ... Znaci na svoi lugje im naprail prevara( i da ne bilo namerno znaci neznae da gi bira kvalitetno socuvanite vozila)

Podaleku od nego od iskustvo ti kazuvam. Mu gi znam site koli vo moja blizina zivee i dur barav kola sekoj den bev kaj nego na plac ama noedna nebese asalno socuvana

Кај има ефтина добра кола од премиум класа

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #467 на: 27 Февруари 2014, 11:10:03 am »
Мене па воопшто не ми личеше на преварант... Имаше повеќе коли, јас гледав клио како моето, корса и астра... Типов ни даде да ги пробаме, самиот рече ако ни се свиѓа ќе правиме пазар, ако не здравје... А и уопште не не убедуваше за колите..
Клиото беше добро, само малце чудно ми беше од плац, па го прескокнавме
Корсата беше добра, али внатре малце тапа ми беше..
Астрата беше добра, само немаше нешто опрема...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #468 на: 27 Февруари 2014, 11:26:28 am »

Оди во Пинтија кај Бандовски провери...он имаше пофини коли донесено али скапи малце.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #469 на: 27 Февруари 2014, 11:30:13 am »
Бев и таму мислам... Цитроен Ц3 гледав.. Добро беше али со 0 опрема, 2500 евра и бараше..

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #470 на: 27 Февруари 2014, 13:45:20 pm »
Ti kazuvam od iskustvo... Licno jas nikogas nema da poglednam vozilo od toj plac...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #472 на: 05 Март 2014, 14:24:25 pm »
Добар избор ама Субару боксер па и дизел да најдеш е подобро каде каде.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #473 на: 05 Март 2014, 14:33:52 pm »
Раните изведби на боксер дизелите имаат проблеми со радилица, замаец, мењач итн (во Британија, ама чисто сумњам дека кај нас ги носат поквалитетните :)).

Веројатно тие болки се отстранети кај поновите модели.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #474 на: 05 Март 2014, 14:38:00 pm »
Раните изведби на боксер дизелите имаат проблеми со радилица, замаец, мењач итн (во Британија, ама чисто сумњам дека кај нас ги носат поквалитетните :)).

Нема врска тоа. Никој се нема пожалено од Субару досега.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #475 на: 05 Март 2014, 14:41:42 pm »
subaru e top ama nema ni priblizno dobro terensi sposobnosti vo sporedba so pajero :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #476 на: 05 Март 2014, 14:43:57 pm »
 ;D ;D ;D ;D Не речи два пати.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #477 на: 05 Март 2014, 14:56:09 pm »

Нема врска тоа. Никој се нема пожалено од Субару досега.

Ок.

Знам дека џабе си го трошам времето со тебе, ама можда Ndark ќе се реши да испита малце:

Линк 1 - Legacy MY2008
Линк 2 - Forester MY2008
Линк 3 - Impreza MY2008

Сумаризација:

Цитат
Two reported instances of engines running rough and engine management and traction control dash lights coming on at around 6,000 miles. Replacement engines required.

Problems seem to be caused by the dpf, improve to a closed type when fitted to the Impreza and Forester.

Dual mass flywheel failures seem to be common at quite low mileages.

14-10-2012: Some 'Boxer' diesels up to 2009/59 reg have needed a new DMF and clutch within the warranty period because they had the same engine ECU computer programme for the clutch as original Boxer diesel in the Legacy, with 5-speed manual transmission. Apparently, this was allowing too much torque through the flywheel in 1st and 2nd, thus causing the problem. A new ECU software programme has been written, damping torque in 1st and 2nd to solve this.

23-1-2013: Severe, unexplained, DPF problems with 23k mile 2010 Outback diesel used 90% for motorway journeys, culminating in Subaru's refusal to extend the 3 year warranty.

5-2-2013: If an injector fails on the diesel the entire engine has to come out to replace it, quoted by dealer at £647 just for removing and replacing the engine + cost of injector and fitting it.

13-2-2013: Crankshaft bearing failure not unknown.

29-10-2013: Report of a 21k mile 4 year old Legacy SW needing a new clutch at 9,757 miles under warranty; a new DMF and clutch at 13,685 miles, again under warranty, then a third DMF and clutch at 21,100 miles at a cost of £1,440.

subaru e top ama nema ni priblizno dobro terensi sposobnosti vo sporedba so pajero :)

Тешко веројатно :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #478 на: 05 Март 2014, 15:12:52 pm »
Енглезиве ги рачунаш за писмени. Па во Америка не се пожалил никој. Што е за енглез со 2000 фунти да смени замаец или ДПФ. Ситница.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #479 на: 05 Март 2014, 15:13:32 pm »
Американец не вози Субару дизел, не треси глупости.