Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Sase_91 на 13 Февруари 2026, 12:30:37 pmЦитат: MecheTo на 12 Февруари 2026, 23:43:03 pmОпел ако било кола ќе се викал Мерцедес. Не постои помолерајско возило од Астра караван. Молерот/Гипсарот што ми реновира сега вози Опел Астра Ј Караван Да не беше молерот молер, ќе возеше Мерцедес
Цитат: MecheTo на 12 Февруари 2026, 23:43:03 pmОпел ако било кола ќе се викал Мерцедес. Не постои помолерајско возило од Астра караван. Молерот/Гипсарот што ми реновира сега вози Опел Астра Ј Караван
Опел ако било кола ќе се викал Мерцедес. Не постои помолерајско возило од Астра караван.
Цитат: Sase_91 на 13 Февруари 2026, 12:30:37 pmЦитат: MecheTo на 12 Февруари 2026, 23:43:03 pmОпел ако било кола ќе се викал Мерцедес. Не постои помолерајско возило од Астра караван. Молерот/Гипсарот што ми реновира сега вози Опел Астра Ј Караван Па радуј се бе друже. Да возел ко твоево, остана неискречен станот.
Цитат: MarceCvarce на 13 Февруари 2026, 11:29:11 amЦитат: MartinAlfista на 13 Февруари 2026, 09:06:36 amМногу ми е мило што ти е погодена колата и искрено посакувам така да остане.Сепак, производителот го има признаено проблемот и јас не би ризикувал да купам кола со темпирана бомба под хауба, бидејќи во доста случаи ланецот се скинал без никакви најави. Затоа на членот препорачав да си бара сервисен документ за сменет ланец.Taka e se slozuvam zatoa rekov od uvoz i lexus da kupam nema da sum sigurenЈас имам потполно друга ситуација. Опелот од Македонија, неодржуван, а Лексусот од Германија одржуван (можеби не бил пицајзла ко мене, но менувам масло на 9к и одржувал други "слаби точки"). Сепак Опелот ми е фаворит и не го менувам за ништо.
Цитат: MartinAlfista на 13 Февруари 2026, 09:06:36 amМногу ми е мило што ти е погодена колата и искрено посакувам така да остане.Сепак, производителот го има признаено проблемот и јас не би ризикувал да купам кола со темпирана бомба под хауба, бидејќи во доста случаи ланецот се скинал без никакви најави. Затоа на членот препорачав да си бара сервисен документ за сменет ланец.Taka e se slozuvam zatoa rekov od uvoz i lexus da kupam nema da sum siguren
Многу ми е мило што ти е погодена колата и искрено посакувам така да остане.Сепак, производителот го има признаено проблемот и јас не би ризикувал да купам кола со темпирана бомба под хауба, бидејќи во доста случаи ланецот се скинал без никакви најави. Затоа на членот препорачав да си бара сервисен документ за сменет ланец.
Цитат: Stratro на 13 Февруари 2026, 12:59:38 pmЦитат: Sase_91 на 13 Февруари 2026, 12:30:37 pmЦитат: MecheTo на 12 Февруари 2026, 23:43:03 pmОпел ако било кола ќе се викал Мерцедес. Не постои помолерајско возило од Астра караван. Молерот/Гипсарот што ми реновира сега вози Опел Астра Ј Караван Па радуј се бе друже. Да возел ко твоево, остана неискречен станот. Се радувам, гледаш насмевка ставам подче реченицата. Човекот си е доследен на занаетот штом вози Опел 😁
Цитат: nestor04 на 13 Февруари 2026, 12:16:38 pmЦитат: MarceCvarce на 13 Февруари 2026, 11:29:11 amЦитат: MartinAlfista на 13 Февруари 2026, 09:06:36 amМногу ми е мило што ти е погодена колата и искрено посакувам така да остане.Сепак, производителот го има признаено проблемот и јас не би ризикувал да купам кола со темпирана бомба под хауба, бидејќи во доста случаи ланецот се скинал без никакви најави. Затоа на членот препорачав да си бара сервисен документ за сменет ланец.Taka e se slozuvam zatoa rekov od uvoz i lexus da kupam nema da sum sigurenЈас имам потполно друга ситуација. Опелот од Македонија, неодржуван, а Лексусот од Германија одржуван (можеби не бил пицајзла ко мене, но менувам масло на 9к и одржувал други "слаби точки"). Сепак Опелот ми е фаворит и не го менувам за ништо.Сам постов се стаи у легендарни. Опел фаворит пред Лексус.
Не ми е јасно го имал тој со каишот и му ставиле нов со ланец? Малце нелогично моторите иако слични не се идентични.No, the 1.2 PureTech engines with a wet belt (older generations) and those with a timing chain (newer Gen3/Hybrid generations) are not identical apart from the belt itself. The switch from a belt-in-oil system to a timing chain was accompanied by significant design changes to address reliability issues, often referred to as the 3rd generation of the engine.