Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1165996 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #5700 на: 12 Април 2025, 07:30:57 am »
Брате Хуго кола и жена треба да ти се погодат😆, Али бирај што помладо на години помала шанса е да рикне нешо исто и со жена што помлада ке можеш повеќе партии да ја тераш-Да памти и тоа добро да памти дали со дожд,снег,горештини да паммти😅.Мој совет веќе кога 10 си  собрал собери уште 7 и купи си нов MG да се изнавозиш тешко е ама остварливо кога до сега си чекал почекај уште малце.Секогаш сум за ново возило секогаш кој може да си дозволи или чекај тука некој да продава што е втор сопственик, од ABC ако кинезот ти го дадат за 15-16 илјади евра топ количе возиш ако си од ск повози се еднаш во такси и ке ти виде јасно испод 150илјади ниту едно не мислам и таму е тој 1.5 бесмртниот мотор вграден,ова ти е ако не патиш од комплекси па да е половно Ауди,бенве мерцедес за 10илјди евентуално 15години ц класа.Сречно Хуго

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #5701 на: 12 Април 2025, 08:46:06 am »
Jimny брате дај претстави го твоето фамозно јимни да го видиме.

Инаку за буџет е најлесно на некој да кажеш собери уште толку, земи кредот,....
Али секој си ја знае чергата.
Според мене за автомобил треба да се троши макс 15-20% од месечна плата. За купување+одржување.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5702 на: 12 Април 2025, 08:46:31 am »
Најмал проблем е процесот на купување на половно возило,
после идат маките на мајстор ко ќе треба да се носи.  ;D

Отсутен HugoG

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5703 на: 12 Април 2025, 10:09:51 am »
А има некој искуство со сајтот Vozi.com и One leasing? Купил кола од таму со One Leasing?

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #5704 на: 12 Април 2025, 10:31:27 am »
Јас гледав некоја кола кај нив, и беа во многу лоша состојба, вратени од лизинг.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #5705 на: 12 Април 2025, 10:34:15 am »
Vozi.com е обичен огласник-сајт на кој секој може да огласува. Не се поединец или една фирма. Имам огласувано кола таму јас како обичен смртник

Отсутен HugoG

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #5706 на: 12 Април 2025, 10:35:25 am »
Јас гледав некоја кола кај нив, и беа во многу лоша состојба, вратени од лизинг.

Со One Лизинг не го задржуваш возилото? Мора да го вратиш на крај од исплата?

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #5707 на: 12 Април 2025, 12:12:19 pm »
@Bravo

Dacia? Нова? Покрај издркано А6 со 300.000?

Луд си.
Во право си,да купиш нова Дачиа стварно треба да си луд или да си го мразиш животот.
Освен во државни фирми и приватници кои не си ги почитуваат вработените,нормалните фирми купуваат подобри коли за своите вработени.
Приватник како шо рековме само при здрав разум не би зел.😂

Знаеш што викаат за мислењата, така?

Дека сите имаат некакво.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #5708 на: 12 Април 2025, 12:21:24 pm »
@Bravo

Луд си.
Во право си,да купиш нова Дачиа стварно треба да си луд или да си го мразиш животот.
Освен во државни фирми и приватници кои не си ги почитуваат вработените,нормалните фирми купуваат подобри коли за своите вработени.

Види, јас на пример никогаш не сум размислувал да купам Дачиа. Не сум ни бил во салон колку што се сеќавам. Но Дачиа Сандеро примарно за низ град? Или за сопруга да носи деца по англиски базени родендени? Око не би ми трепнало.

А и Дастерот нов факмански е направен и не изгледа ко Дачиа Соленца, остај тие муабети.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5709 на: 12 Април 2025, 12:28:43 pm »
Jimny брате дај претстави го твоето фамозно јимни да го видиме.

Инаку за буџет е најлесно на некој да кажеш собери уште толку, земи кредот,....
Али секој си ја знае чергата.
Според мене за автомобил треба да се троши макс 15-20% од месечна плата. За купување+одржување.
што бе братче да претставувам дива коза сипуваш бензин и се возиш и по планини и по. Асвалт нема филозофија во ова даваш 22,23 илјади евра и си мирен наредни 10тина години, мал сервис околу 100евра на една година и тоа е тоа .Просто и едноствано возило тоа е тоа.

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 110
« Одговори #5710 на: 12 Април 2025, 12:40:03 pm »
@Bravo

Луд си.

Види, јас на пример никогаш не сум размислувал да купам Дачиа. Не сум ни бил во салон колку што се сеќавам. Но Дачиа Сандеро примарно за низ град? Или за сопруга да носи деца по англиски базени родендени? Око не би ми трепнало.

А и Дастерот нов факмански е направен и не изгледа ко Дачиа Соленца, остај тие муабети.

Никогаш не сум бил фан на Дачија, ама за оваа намена мислам дека нема боље. Најевтина на пазарот, ќе те однесе од дома до Веро и нема да ти биде жал ако ја закачи некој на паркинг

Отсутен andov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 110
« Одговори #5711 на: 12 Април 2025, 12:45:29 pm »
Брате Хуго кола и жена треба да ти се погодат😆, Али бирај што помладо на години помала шанса е да рикне нешо исто и со жена што помлада ке можеш повеќе партии да ја тераш-Да памти и тоа добро да памти дали со дожд,снег,горештини да паммти😅.Мој совет веќе кога 10 си  собрал собери уште 7 и купи си нов MG да се изнавозиш тешко е ама остварливо кога до сега си чекал почекај уште малце.Секогаш сум за ново возило секогаш кој може да си дозволи или чекај тука некој да продава што е втор сопственик, од ABC ако кинезот ти го дадат за 15-16 илјади евра топ количе возиш ако си од ск повози се еднаш во такси и ке ти виде јасно испод 150илјади ниту едно не мислам и таму е тој 1.5 бесмртниот мотор вграден,ова ти е ако не патиш од комплекси па да е половно Ауди,бенве мерцедес за 10илјди евентуално 15години ц класа.Сречно Хуго

Ај сега прашај го колку време собирал 10к па да пресметаме уште колку време ќе му треба за останатите 7к

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #5712 на: 12 Април 2025, 13:04:12 pm »
Ako raboti normalna rabota so sredna plata, ne e zenet i nema deca najverojatno uste 3,4 godini. Ako e zenet i ima deca najverojatno nikogas. Ima mnogu kombinacii. Zavisi sto raboti, koi primanja, zena, deca, svalerka (moderni vreminja), mesto na zivenje i tn.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #5713 на: 12 Април 2025, 14:00:18 pm »

Ај сега прашај го колку време собирал 10к па да пресметаме уште колку време ќе му треба за останатите 7к
не навлагам во тоа колку време,женет,што работи ,колку заработува и се останато кон човек не прашувам ниту сакам да знам!Само кажувам тоа што Јас мислам.

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #5714 на: 12 Април 2025, 15:03:30 pm »
што бе братче да претставувам дива коза сипуваш бензин и се возиш и по планини и по. Асвалт нема филозофија во ова даваш 22,23 илјади евра и си мирен наредни 10тина години, мал сервис околу 100евра на една година и тоа е тоа .Просто и едноствано возило тоа е тоа.

Се тоа супер не сумњам во дивата коза и колку млеко дава и што јадење и даваш.
Туку пушти слика дали е бела дали шарена.

Да не е прч случајно.