Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Мене искрено да ви кажам ...не знам...ама и Ford Mondeo III ми изгледа добро.2.0 TDCI Duratorq мислам е добар мотор. Релативно се евтини. Просторни. Не ми се верува дека се скапи за одржување (предница, потрошни материјали).
Цитат: Prcot на 31 Март 2015, 22:47:26 pmЦитат: Xcypr на 31 Март 2015, 20:02:56 pmЦитат: Power to the people на 31 Март 2015, 14:32:14 pmНе се разбирам многу ама поново возило не знам дали воопшто доаѓа без дизни (injectors). А до толку ако дојди сите да ги фрлат патиките се наоѓаат репарирани.Истото и за пумпата за гориво, на предфејслифтот користат Delphi кои што биле порасипливи, а во поновите ставија Bosch. Е сега таа не е 600ден како на 101-ното. х)Jас не би му се секирал толку на такви работи, види шо ти ја полни душата, та ако се погоди ќе се погоди колата. И со сите нишани кола да земиш, џабе е ако некој манијак до дома во тебе се закопа. извини вака но можеш да ми кажеш кои се разликите помеѓу меганот и тој фејслифтот од 2006 пошто мене ми се исти на изглед?Фарови со лупа, различни штопови, разчен преден браник, внатре свети бело, различен волан.а механички многу ли е подобар фејслифтот?
Цитат: Xcypr на 31 Март 2015, 20:02:56 pmЦитат: Power to the people на 31 Март 2015, 14:32:14 pmНе се разбирам многу ама поново возило не знам дали воопшто доаѓа без дизни (injectors). А до толку ако дојди сите да ги фрлат патиките се наоѓаат репарирани.Истото и за пумпата за гориво, на предфејслифтот користат Delphi кои што биле порасипливи, а во поновите ставија Bosch. Е сега таа не е 600ден како на 101-ното. х)Jас не би му се секирал толку на такви работи, види шо ти ја полни душата, та ако се погоди ќе се погоди колата. И со сите нишани кола да земиш, џабе е ако некој манијак до дома во тебе се закопа. извини вака но можеш да ми кажеш кои се разликите помеѓу меганот и тој фејслифтот од 2006 пошто мене ми се исти на изглед?Фарови со лупа, различни штопови, разчен преден браник, внатре свети бело, различен волан.
Цитат: Power to the people на 31 Март 2015, 14:32:14 pmНе се разбирам многу ама поново возило не знам дали воопшто доаѓа без дизни (injectors). А до толку ако дојди сите да ги фрлат патиките се наоѓаат репарирани.Истото и за пумпата за гориво, на предфејслифтот користат Delphi кои што биле порасипливи, а во поновите ставија Bosch. Е сега таа не е 600ден како на 101-ното. х)Jас не би му се секирал толку на такви работи, види шо ти ја полни душата, та ако се погоди ќе се погоди колата. И со сите нишани кола да земиш, џабе е ако некој манијак до дома во тебе се закопа. извини вака но можеш да ми кажеш кои се разликите помеѓу меганот и тој фејслифтот од 2006 пошто мене ми се исти на изглед?
Не се разбирам многу ама поново возило не знам дали воопшто доаѓа без дизни (injectors). А до толку ако дојди сите да ги фрлат патиките се наоѓаат репарирани.Истото и за пумпата за гориво, на предфејслифтот користат Delphi кои што биле порасипливи, а во поновите ставија Bosch. Е сега таа не е 600ден како на 101-ното. х)Jас не би му се секирал толку на такви работи, види шо ти ја полни душата, та ако се погоди ќе се погоди колата. И со сите нишани кола да земиш, џабе е ако некој манијак до дома во тебе се закопа.
Колку троши оваа?http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1609472-Mazda-3-1-4--05
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина
Благодарам на сугестијата, но сигурно повеќе од половината од поминтите км годишно ќе бидат отворено затоа сакам и 6 степен менувач. Просечно поминувам по 25-30000 илјади годишно. Гледав и 1.6 но примероците беа со 90кс и 5 степен менувач што не ми се допадна.