Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1068606 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #600 на: 05 Март 2015, 14:37:07 pm »
Пред некој ден бевме гледавме хјундаи гетз за братучедми, 60.000 има поминато.. Човекот тврди дека не е увезувано, само не ми се верува некако.. Човекот го купил пред 1 година од втор газда (од друг град).. Нема сервисна книшка, нема гаранции нема ништо..

Како да се провери дали е увезена или не е ? По документите некако ?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5777
« Одговори #601 на: 05 Март 2015, 14:38:35 pm »
koj uvezuva ziti se Getz... 99% od tie koli se od tuka i pretezno prvi gazdi

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #602 на: 05 Март 2015, 14:44:12 pm »
Зошто да не се увезуваат ? 2004та година е..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #603 на: 05 Март 2015, 21:05:22 pm »
Sekoj podobar majstor karoseris ke prepoznae popravana kola...Trgnuvajki od toa dali deli boja od nekoj agol, dali ima ostanato boja po gumici, kederi, stakla od farbanjeto, pogolem sloj na lak(koj dobrite majstori samo so edno pominuvanje na dlankata ke go osetat), pa dali site agli se na mesto itn...itn...

Остај ти таа работа, сите се прават мајстори.
Сакам да си видам лично колку микрони има разлика ако е преправано.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #604 на: 05 Март 2015, 21:07:28 pm »
Зошто да не се увезуваат ? 2004та година е..

За тие коли кои не се произведени во европската унија(европа) поголеми се давачките... :) Убаво вика влатче, 99% од јапонците и корејците не се увезени... ;)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #605 на: 07 Март 2015, 09:33:33 am »
Пред некој ден бевме гледавме хјундаи гетз за братучедми, 60.000 има поминато.. Човекот тврди дека не е увезувано, само не ми се верува некако.. Човекот го купил пред 1 година од втор газда (од друг град).. Нема сервисна книшка, нема гаранции нема ништо..

Како да се провери дали е увезена или не е ? По документите некако ?

Во сообраќајната има информации за прва регистрација.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #606 на: 07 Март 2015, 14:47:32 pm »
Sekoj podobar majstor karoseris ke prepoznae popravana kola...Trgnuvajki od toa dali deli boja od nekoj agol, dali ima ostanato boja po gumici, kederi, stakla od farbanjeto, pogolem sloj na lak(koj dobrite majstori samo so edno pominuvanje na dlankata ke go osetat), pa dali site agli se na mesto itn...itn...

Ima da majstori koi se pravat deka se majstori I onie koi stvarno se...A ako cela e prespricana I lakirana so ke ti kazi magicnoto aparatce?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #607 на: 07 Март 2015, 15:28:47 pm »

Ima da majstori koi se pravat deka se majstori I onie koi stvarno se...A ako cela e prespricana I lakirana so ke ti kazi magicnoto aparatce?

Ќе покаже дека е префарбана, ќе има разлика.
Неможе совршено и подеднакво да ја среди фарбар како што е во фабрика.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #608 на: 07 Март 2015, 16:09:29 pm »
То апаратчето е многу глупа работа. Што ако вратите од иста страна се гребнати малку, но газдата или мајсторот решаваат да ги фарбаат цели? И заради тоа никакво апаратче можи да пропуштиш прекрасна кола. Затоа ќе си викниш авто лакер кој знае да кажи многу повеќе од апаратчето шо го трубиш насекое.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #609 на: 07 Март 2015, 16:19:40 pm »
Не, си покажува од ситни до големи преправки.

Побарај низ темава си има видеа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #610 на: 07 Март 2015, 17:01:25 pm »
Pred 6-7 godini bev Tetovo da pram trampa so edna kola, mojata bese tumbana pa pravena (taka ja zedov) I zastanuvam na placot se dogovarame so gazdata si go vikna majstorot da ja proveri I go cekame da dojdi majstorot.Po15min ete go sleguva od negovata kola odi kaj mojata pominuva so rakata na del od krovot I vika ovaa e pravena, a vrnese isturase I gazdata na placot mi vika nisto ne prajme.A dodusa I taa so jas trebase da ja zemam bese polosa od mojata ama na sliki staklo I na kraj si se pozdravivme cao prijatno ni aparatce ni kurci ni palci.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #611 на: 07 Март 2015, 18:06:45 pm »
То апаратчето е многу глупа работа. Што ако вратите од иста страна се гребнати малку, но газдата или мајсторот решаваат да ги фарбаат цели? И заради тоа никакво апаратче можи да пропуштиш прекрасна кола. Затоа ќе си викниш авто лакер кој знае да кажи многу повеќе од апаратчето шо го трубиш насекое.
Тогаш значи дека е тумбана  ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #612 на: 07 Март 2015, 18:21:47 pm »
Абе од мајстор до мајстор...
Присуствував на проценка од "искусен" фарбар на хондиче како моево. Отвара хауба и му вика на тој потенцијалниот муштерија: Оваа мавната е од напред, нема изолација под хаубата.

Му отворив хауба и кај мене, а му кажав и дека имам видено уште милион такви хонди без изолација па падна пазарот. Затоа не верувајте секогаш на мајстори освен ако немаат некој цврст доказ, пошто како што кажа DejzY може да се пропушти прекрасна кола ради глупост.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #613 на: 08 Март 2015, 02:38:10 am »
е ај добро сега да прашам.... колата била мавната па поправана и поправена е... освен ако збориме за критично прекшување на школката, кои се условно кажано лошите параметри за удрена и поправена кола? имало свиткана врата, хауба, крило итн итн... и што ако имало? сменето или поправено и..? и што ке ти каже тоа глупаво апаратче кое ке измери микрони на слоеви помеѓу лимот и лакот?

дали вие тоа сериозно дискутирате за коли од 15 години дека ке ги проверувате дали се прва боја или префарбувани на делови или...? што е поентата? еве братов го чукна новиот форд... да 2014 форд, го чукна од напред... активирање каското, и од германија во мида ги пратија сите делови што се оштетени, одма и офарбани фабрички и средени како што треба... тука само на штраф извадено, и повторно заштрафено... дали тоа глупо апаратче ке ти каже дека колата била удрена?

и пак прашањето ке го поставам (по трет пат) ШТО АКО БИЛА УДРЕНА И ПОПРАВЕНА? што ти значи тоа?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 156
« Одговори #614 на: 08 Март 2015, 05:11:51 am »
И јас се чудам која е поентата за толкаво замарање.. Како да ти ќе се венчаш со 10-15 години стара кола и ќе мора да ја возиш во наредните 30 години.