Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1017517 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1845 на: 15 Февруари 2017, 18:56:47 pm »
MX-5 мислам дека ти е многу подобар избор за жената.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #1846 на: 15 Февруари 2017, 19:20:31 pm »
Не е вешт возач, нема сеуште ни положено, замислата беше сега да купеме кола за во МК и кога ке сме таму да си имаме количе, некое маленко(пожелно 2седишта), може и кабриолет, само да не е од 10к евра(до 3000-4000евра на бг табли). Колата најверојатно најверојатно ке биде на странски таблици, планирам да купам од Шведска некоја здрава кола чувана со историја(строго е, нема враќање километри и други курајберски работи), а не некоја од бугарија, поточно отпадот од италија и германија. Првата година ке биде на шведски табли, потоа ке ја преведам на бугарски за да можам лесно да си ја регистрирам и никој друг да ја возе. Нормално, жената моментално нема возачка, еднаш и дадов една стара астра да возе, ме качи на тртоар(среќа не испаничи) и тоа беше се. Затоа првите година две, колата јас ке ја возам. Нејзе и се допаѓа ТТ одсекогаш, ниедна друга кола не сака освен ТТ, има можност да си дозволи и зошто да не. Е сега како што гледам тоа ти е луто пиперче од 180кс па нагоре и не е баш кола за жена, ама верувам дека до 100ка некогаш ке каче. Ке видеме, здравје, додека се одлучеме и додека дојде време за купување, ке сменеме доста планови, само ме интересира како се покажени во смисол на издржливост. Да не имаат некој дефект со мотор или слично, еве како што спомна Клен со суспензијата...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #1847 на: 16 Февруари 2017, 19:26:42 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #1848 на: 16 Февруари 2017, 19:44:39 pm »
ping banzai

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 774
  • .
« Одговори #1849 на: 19 Февруари 2017, 14:23:19 pm »
Дознав дека некои кочански плацеви за коли увезуваат коли од ЕУ кои заради тешки сообраќајки се декларирани како тотално неподвижни коли од страна на тамошните осигурителни компании, и таквите коли овдешниве дилери ги зимаат, ги преправат и ги "оспособуват" до некоја нормална состојба, ги нашминкаат убаво и ги шиткат за добри пари во Мк.... колку е ова вистина не знам но има многу елементи да се поверува на ова
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1850 на: 19 Февруари 2017, 23:28:53 pm »
Да не речам 100% еве нека бидат 90% од колите на плацевите што се продаваат се увезени од Италија а донесени преку Бугарија каде од три коли се прави една како од салон излезена со фул опрема. Камо да беа плацевите во Кочани само такви. Сите се.

Најтазе пример од сабајле нешто после 08:00ч во Дупница. На поминување покрај еден плац за коли прв муштерија беше еден дечко од Паланка. Он пошто плац нема колата ќе се продава на Пазар 3 и остали онлајн плацеви.

Пример нумеро дуо: пред некој ден ја среќавам лепша половина на еден што држи плац со коли од погоре спомнатите и ја прашувам каде и е домаќинот.......ми вели дека само што донел некои коли од Бугарија па отишол на мајстор да среди нешто. Ни самата не беше свесна што ми кажа.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #1851 на: 20 Февруари 2017, 06:42:42 am »
Се согласувам со Дибидус

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #1852 на: 20 Февруари 2017, 09:36:29 am »

4. Ослушнете ја работата на моторот. Добриот дизел мотор РАБОТИ СТЕГНАТО, РАМНОМЕРНО, БЕЗ ДА ГИ МЕНУВА ВРТЕЖИТЕ ибез дополнителни шумови, стружење, виење, периодично крцкање, чукање, ццкање. Работата на добриот дизел мотор се споредува со музика - не треба да го дразни увото.

Јас се извинувам унапред, шалава е вероватно исцедена ко лимУн до сеа.. Али.... Стварно!! Музика... :D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #1853 на: 21 Февруари 2017, 16:33:54 pm »
Прочитав по интернет Mini One втората генерација имале проблем со каишот на моторот. Како се покажани Mini One првата генерација со мотор 1.6 (R50) моделите? Имаат некоја “позната“ маана?

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #1854 на: 23 Февруари 2017, 18:54:22 pm »
Дечки има ауди а6 ка 3.0 тди ДСЏ  220 коња во германија за 8000 евра фул опрема с-лајн 2008ма година со 221.000 километри некакво искуство со тој мотор или да знаете нешто мани такви работи, знам дека и ку7мицата го вози истиот мотор 3.0

« Последно менување: 23 Февруари 2017, 18:59:55 pm hrn »

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #1855 на: 23 Февруари 2017, 22:33:16 pm »
Motorot e petka .. samo tesko a6ka 2008ma za 8000 eur.. moze da e lazen oglasot

Sent from my iPhone 2G using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #1856 на: 23 Февруари 2017, 22:37:26 pm »
Дечки има ауди а6 ка 3.0 тди ДСЏ  220 коња во германија за 8000 евра фул опрема с-лајн 2008ма година со 221.000 километри некакво искуство со тој мотор или да знаете нешто мани такви работи, знам дека и ку7мицата го вози истиот мотор 3.0

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На мобиле.де нема ваква кола. Мене ми е малце сумњиво, пошо за отприлика тие цени одат постарите генерации на А6, не оваа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #1857 на: 23 Февруари 2017, 22:43:13 pm »
Тоа и јас мислев, да се поправам 2008ма има за таа цена ама е стариот модел

Sent from my iPhone 2G using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #1858 на: 23 Февруари 2017, 22:55:24 pm »
Дечки има ауди а6 ка 3.0 тди ДСЏ  220 коња во германија за 8000 евра фул опрема с-лајн 2008ма година со 221.000 километри некакво искуство со тој мотор или да знаете нешто мани такви работи, знам дека и ку7мицата го вози истиот мотор 3.0

Веле колата не е од мобиле.де, на ибеј е ;D ако сакаш да ти дадам линк да ѕвониш на огласот да се разбереш што како пошто ја со германскиов тапа сум

На мобиле.де нема ваква кола. Мене ми е малце сумњиво, пошо за отприлика тие цени одат постарите генерации на А6, не оваа.

ЕДИТ: Колава е чист промашај хахаха сеа се загледав по сликите и прочитав дескрипшн пишува црна кожа а на сликиве бела, така да ништо џабе радоста хахаха

https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/audi-a6-3-0-tdi-dsg/606442677-216-1737

Еве ја и на мобиле.де истата дизељ со 7000 рмп хахахаха

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=239948714&isSearchRequest=true&scopeId=C&ambitCountry=DE&categories=Limousine&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&maxPrice=9000&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1
« Последно менување: 23 Февруари 2017, 23:17:36 pm hrn »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #1859 на: 23 Февруари 2017, 23:43:30 pm »
Дечки има ауди а6 ка 3.0 тди ДСЏ  220 коња во германија за 8000 евра фул опрема с-лајн 2008ма година со 221.000 километри некакво искуство со тој мотор или да знаете нешто мани такви работи, знам дека и ку7мицата го вози истиот мотор 3.0

Веле колата не е од мобиле.де, на ибеј е ;D ако сакаш да ти дадам линк да ѕвониш на огласот да се разбереш што како пошто ја со германскиов тапа сум

ЕДИТ: Колава е чист промашај хахаха сеа се загледав по сликите и прочитав дескрипшн пишува црна кожа а на сликиве бела, така да ништо џабе радоста хахаха

https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/audi-a6-3-0-tdi-dsg/606442677-216-1737

Еве ја и на мобиле.де истата дизељ со 7000 рмп хахахаха

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=239948714&isSearchRequest=true&scopeId=C&ambitCountry=DE&categories=Limousine&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=DIESEL&maxPrice=9000&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

Кај да ѕвонам, телефон нема :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.