Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Јас мислам дека тие проблеми беа порано.... сега со ланди рензо и капалка не би требало да има проблеми.
Колеги дајте некое мислење се убив од читање на нетов, глава ме заболе Значи вака.... Не сум фан на дизел мотори, преферирам бензин + плин (од аспект одржување). Се решив да земам Grand Vitara III 2005-2012. Знам дека бензин верзиите се со Јапонски мотор и се перфектни, но бидејќи резервната гума е на 5 врата, плинската боца ке ми земе многу место од багажникот (има ли шанса да се стави под каросерија) па размислувам за дизел варијантата со Рено моторот 1.9 DDiS (129 Hp), прочитав на нетов дека Витарата имала проблеми со DPF филтерот на овој мотор. Разгледав варијанта Outlander II 2006-2012, тука немам проблем со боцата, ќе ја ставам во просторот за резервна гума, ама ја гледам и дизел варијантата во 2 комбинации: 2.0 DI-D (140 Hp) моторот од VW за кој што читам имал доста проблеми, или 2.2 DI-D 156 Hp на PSA за кој што не најдов проблеми, ама кога се работи за дизел, најмногу им верувам на германци и јапонци. Искуства?Можеби следново е оф топик, ама во контекст на муабетов:Најчесто се возам низ град, пролет лето малце оф роуд (ништо екстремно, кал и угорници со по некоја дупка према викендица) значи ми треба комбинација од комоција и такви оф роуд способности, што препорачувате Витарата или Аутлендерот? Читав дека Аутлендерот е по комотен, а Витарата по добар теренец, искрено двата ми се допаѓаат. Имам позитивно искуство со Самурај, бесмртно животно Фала однапред!