Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1016645 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #1785 на: 17 Декември 2016, 13:12:16 pm »
Знам дека нема баш нешто комфорт, имам јас возено Хундаи и10 рента на одмор и не е проблем за еднаш годишно, зборот ми беше дали ке издрже, сега колата и не е нешто нова, околу 12-15 години е стара...

Како се погодени Smart количките? Како се покажани за издржливост, сум слушнал дека носат мотор од мерцедес, па би требало да имаат добар мотор. Разгледав по интернет околу 2000евра се движе цената, моторот е 600цц, мала потрошувачка... Ме интересира како се снаоѓа по дупки, дали има добри амортизери, дали на кривини навистина може да се преврте/обрне? Истотака ме интересира, како е покажана за подолг пат, дали би можело да се оде до Грчка на одмор?

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3737
« Одговори #1786 на: 17 Декември 2016, 14:54:59 pm »
Deska zemi si benzin i konvertiraj ja na plin stavi stranicna boca vo gepek 35 litri i mirna glava, ostaj gi sto tresat gluposti deka ke imas problem so plinot isven servis filter za plin za drugo ke nemas davacki...
@klen gledam site sto imaat plin na forumov se utepaa davajki pari za na servisi

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1787 на: 17 Декември 2016, 15:02:23 pm »
najdobriot majstor za smart mi e dobar drugar i on vika deka se ok vozilca on ima nekoja brabus sport verzija i da kazam deka me ima smrznato so nea mislev deka sekoj moment ke se tumbame hahhahahahH

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1788 на: 17 Декември 2016, 15:03:34 pm »
Толку ги боли кур и уживаат во колите, во сите коли на плин што сум се возел би ги дал на отпад одма "добра е бе брат со 200 денари 5000 километри поминав"
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5456
« Одговори #1789 на: 17 Декември 2016, 15:23:11 pm »
@Deksa , нека не те матат со плинот давачки-дефекти , еве јас само што ја земав колата од салон ставив плин и тврдам дека нема  сум имал ни најмал дефект, напротив колата ми работи потивко и посмирено и потрошувачката /снагата ми е 99% иста со возењето на бензин. Плинот го ставив во Мармил монт и сум презадоволен од работата и услугата на дечките. Консултирај се доколку тој мотор е компатибилен за конвертирање на плин, стави си и терај безгрижно.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #1790 на: 17 Декември 2016, 16:18:10 pm »
najdobriot majstor za smart mi e dobar drugar i on vika deka se ok vozilca on ima nekoja brabus sport verzija i da kazam deka me ima smrznato so nea mislev deka sekoj moment ke se tumbame hahhahahahH

Абе кутија, буквално кутија, за по град е супер, за паркинг да не зборам, а за долги релации не е баш, ама би сакал да одам до Грчка летно време на одмор, па белки нема да има никаков проблем. Ме интересираше издржливоста, има мерцедес мотор, но да не е како мерцедес А класа пошто сум слушнал дека не се погодиле баш и онака каросериски дали се добро покажани. Брабус верзијата е со појак мотор, што на таа кутија па и не ми треба многу јак мотор, на кривина може да одлита буквално.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3253
« Одговори #1791 на: 17 Декември 2016, 16:22:01 pm »
Најголемите проблеми со плински уред ги имаат тие што возат дизели. И обратно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1792 на: 17 Декември 2016, 16:43:37 pm »

Абе кутија, буквално кутија, за по град е супер, за паркинг да не зборам, а за долги релации не е баш, ама би сакал да одам до Грчка летно време на одмор, па белки нема да има никаков проблем. Ме интересираше издржливоста, има мерцедес мотор, но да не е како мерцедес А класа пошто сум слушнал дека не се погодиле баш и онака каросериски дали се добро покажани. Брабус верзијата е со појак мотор, што на таа кутија па и не ми треба многу јак мотор, на кривина може да одлита буквално.

Куферите во Грција со пошта ќе ги пратиш?

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #1793 на: 17 Декември 2016, 17:40:36 pm »
за купачи и крпа и 2-3 парчиња мајца/шорц има место. не планирам да одам со цел шифоњер

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1794 на: 17 Декември 2016, 19:25:30 pm »
ima mnogu tipovi na motori kako sto znam e treba da prasam koj da go gledas

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #1795 на: 18 Декември 2016, 00:19:40 am »
Zemaj toyota rav 4x4 d-4d
Good Year

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #1796 на: 18 Декември 2016, 07:04:46 am »

Како што гледав на оф роуд тестови, Рав 4 е далеку по слаб теренец од Аутлендер и Гранд Витара, ама ќе имам предвид :)

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1797 на: 18 Декември 2016, 07:07:48 am »
Фала ви на советите за плинот на сите, иначе возам плин 15 години и не сум имал лошо искуство :) нај добра работа со оглед на одржување и економичност, само сакав да не ми завзема простор во гепекот, еднаш се решив да пробам дизел како е, ама изгледа ќе одам на варијанта со стариот добар плин :)
Предложете уште некој теренец.... Можеби Јети? Ама ептен се ружни.... ИЛи Фрилендер 2?

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1798 на: 18 Декември 2016, 07:13:49 am »

Како што гледав на оф роуд тестови, Рав 4 е далеку по слаб теренец од Аутлендер и Гранд Витара, ама ќе имам предвид :)

"- 2005-2009 Toyota 2.2 D4D/D-CAT. Engine code: 2AD-FHV, 2AD-FTV. Models: Avensis, Corolla, Corolla Verso, Auris, Rav4, Lexus IS220d. Problem: EGR valve; hard compound gasket in the cylinder head that leaves it's mark in the engine and if it's not recognised and balanced in time, it can be very expensive to repair."

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #1799 на: 18 Декември 2016, 07:16:31 am »
Еве некое инфо за тие што се мислат за некој дизел мотор, ова го најдов случајно читајки на нетов. Инфоромациите за BMW i VW TDI се 100% точни бидејќи се често застапени насекаде, а за другите не гарантирам :)
http://allaboutdieselz.blogspot.mk/2015/07/must-know-category.html