Автор Тема: "SOPA" Што е со овој закон?  (Прочитано 17985 пати)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
"SOPA" Што е со овој закон?
« на: 18 Јануари 2012, 22:59:53 pm »
Колку ќе бидеме погодени и ние пошто во МК немаме закон за пиратерија на Интернет колку што знам

Кој што знае слободно нека пише, секој информација е добра

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8886
Одг: "SOPA" Што е со овој закон?
« Одговори #2 на: 19 Јануари 2012, 00:01:29 am »
значи ке се врати мрачната епоха ;)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #3 на: 19 Јануари 2012, 00:06:48 am »
Истовремено и ако симнеш некој филм на пример од Замунда пак го јадеш е тоа е глупост

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #4 на: 19 Јануари 2012, 00:08:51 am »
Истовремено и ако симнеш некој филм на пример од Замунда пак го јадеш е тоа е глупост

за бугарски сајтови не важи :) ама не го пишале тоа :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #5 на: 19 Јануари 2012, 00:20:39 am »
И јас сум за ова... Но доколку месечниот надомест ми е минимум 2000 евра. Доколку не тогаш сум против.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #6 на: 19 Јануари 2012, 00:22:29 am »
Abe Nakolce tie ne se dozni mesecen nadomest da ti obezbedat :)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #7 на: 19 Јануари 2012, 00:35:17 am »
Abe Nakolce tie ne se dozni mesecen nadomest da ti obezbedat :)
Епа со кој памет јас на овој Е*** македонски стандард ке му купам на него песни, филмови, програми и секое срање кое се наплаќа на интернет. Нека ми обезбедат поштено примање на средства месечно и јас ке бидам поштен. Кога некој мене ке ми плати и јас ке го ценам неговото и ке платам доколку го сакам тоа.
Просто и едноставно, само на многу луѓе не им одговара.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 19 Јануари 2012, 15:37:00 pm »
Во кратки црти - Carclub.mk става прича на портал со превземени фотографии од некое возило. Производителот на возилото (или фотографот) пријавува дека фотографиите се негови (иако се јавни и медиумски фотографии, наменети за медиуми), и дека ги користиме без дозвола. Без никакво предупредување, има право да бара да го исклучат целиот сајт.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #10 на: 19 Јануари 2012, 15:44:46 pm »
Во кратки црти - Carclub.mk става прича на портал со превземени фотографии од некое возило. Производителот на возилото (или фотографот) пријавува дека фотографиите се негови (иако се јавни и медиумски фотографии, наменети за медиуми), и дека ги користиме без дозвола. Без никакво предупредување, има право да бара да го исклучат целиот сајт.

Ко така најмалку 20 сајтови за риблов треба одма да бидат исклучени! ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
« Одговори #11 на: 19 Јануари 2012, 15:48:47 pm »
А како форум, ако ставиш линк до ИТ.КОМ.МК а таму некој ставил линк до нелегален торент на пример... Можат да ги спречат и двата.

Секако ова е за во Америка, ама и други перачи на при може да следат по неа. ОД КОИ МАКЕДОНИЈА Е НА МНОГУ ВИСОКО НИВО, задари огромната корумпираност и тука и таму.

Само што нема да помине ни во Америка, ни под разно. Така да може да бричат и лижат немиени!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12 на: 19 Јануари 2012, 15:50:03 pm »
Ко што прочитав неколку конгресмени ја откажале поддршката за новиот предлог закон со што автоматски паѓа во вода. Тоа го направиле поради огромниот притисок од јавноста.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7379
« Одговори #13 на: 19 Јануари 2012, 15:51:42 pm »

а пример ако пишете -фотографиите се преземени од тој и тој ?

или и така несмее?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #14 на: 19 Јануари 2012, 15:53:13 pm »
А како форум, ако ставиш линк до ИТ.КОМ.МК а таму некој ставил линк до нелегален торент на пример... Можат да ги спречат и двата.

Секако ова е за во Америка, ама и други перачи на при може да следат по неа. ОД КОИ МАКЕДОНИЈА Е НА МНОГУ ВИСОКО НИВО, задари огромната корумпираност и тука и таму.

Само што нема да помине ни во Америка, ни под разно. Така да може да бричат и лижат немиени!

Дап. Ако случајно пројде законов, филмска и музичка индустрија од Америка ќе има право да убива муви со нуклеарни бомби.

а пример ако пишете -фотографиите се преземени од тој и тој ?

или и така несмее?

Може фотографот или компанијата пак да побара гасење, затоа што немаш црно на бело. Референцирање не е еднакво на дозвола.