Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.4%)
TRW
41 (15.2%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7%)
Woking
2 (0.7%)
Remsa
10 (3.7%)
Valeo
27 (10%)
Ate
51 (18.9%)
Mintex
2 (0.7%)
Pagid
18 (6.7%)
Tomax
6 (2.2%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 270

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 424037 пати)

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1485 на: 11 Јануари 2019, 20:19:32 pm »
Јас пак уште не сфатив зошто велиш дека се подобри Comline од други брендови на плочки, а самиот кажа дека не си ни користел други. Мислам дека тоа и останатите членови ти го посочуваат и фер е да кажеш зошто го препорачуваш тој бренд, ако веќе велиш дека е подобар од другите.

Инаку, за анкетата, јеби га, стара е и не треба да ја сметаме нешто дека е особено релевантна. Јас лично не сметам дека Феродо се најдобар бренд, па пак ене ги први.
Па започнав со идејата да се додаде во анкетата. Еден клик работа. Ако се додадеше, ќе гласав за тој бренд и ќе кажев дека сум купил и што како. А да напишам коментар кој најверојатно ќе биде прескокнат при листање на 100 страни, каква корист има?
Наместо да се додаде, почнаа типично македонски коментари, најмногу од вообичаена побуда - од кај пак сега овој бренд, сигурно не чини штом немам јас слушнато за него и слично. Зајадливост на секој чекор, затоа пропадна ова што требаше да биде држава. Јас најдобронамерно сакав да споделам искуство, бидејќи им се евтини плочките и имаат огромен асортиман. Не стигнав ниту да споделам ниту да се изјаснам прописно. Одма излегоа такасебенаречените џомби на форумов, со 100 години стаж тука и илјадници коментари со чувсто на надменост  ( да не ги заборавам и овие другите што дремат на форумов и чекаат можност за чамче муабет) и зајадливо обраќање како на некој уличар да му се обраќаат. Не знам, можеби мнозинството членови тука се баш такви па на никој не му паѓа во очи. Мене не ми е сеедно кога некој ми се обраќа како да сме паселе овци заедно.

Да појаснам - на форумов сум да споделувам корисни информации. Не сум дојден за чамче муабет. Од такви коментари се гнасат темите со офтопик и кога на некој му треба информација ќе се изначита чамче муабет. Кој сака чамче муабет нека оди на кајгана, таму може и за коли и за љубовта на село да си прај муабет.
Made in Japan ☮

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1486 на: 11 Јануари 2019, 20:24:28 pm »
Ебете ли вие нешто бе. Од мачка слон направивте. Анкетата е затворена, и тоа е тоа. Ако си задоволен/незадоволен од некој бренд напиши тука. Ај да не го викам ахтунг да смири ситуација. :D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #1487 на: 11 Јануари 2019, 20:26:00 pm »
Лексусот се виде дека е табиет уште кога ја отвори темата за промена на гуми и на вентили за неговата кола.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Ако си на работа, гледам од мобилен пишуваш, работи си ја и не туку дреми на мобилен. Ако си на кафе уживај во кафето. Доста се трудите да сте смешни.

Или, продолжете со чамче муабет повеќето. Кога ќе се отвори дискусија ќе се вклучам. 
Made in Japan ☮

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1488 на: 11 Јануари 2019, 20:28:18 pm »
Лексусот се виде дека е табиет уште кога ја отвори темата за промена на гуми и на вентили за неговата кола.

Ако си на работа, гледам од мобилен пишуваш, работи си ја и не туку дреми на мобилен. Ако си на кафе уживај во кафето. Доста се трудите да сте смешни.

Или, продолжете со чамче муабет повеќето. Кога ќе се отвори дискусија ќе се вклучам. 

Уште нема цитати од мене, кај се?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1489 на: 11 Јануари 2019, 20:30:55 pm »
На работа сум

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1490 на: 11 Јануари 2019, 20:33:28 pm »
Јас лично не сметам дека Феродо се најдобар бренд, па пак ене ги први.
Кај мене ужасно се покажаа оне стандардните Прајмер (на Голфот). Едино добро е што не квичат, другото е катастрофа. Побрзо се јадат дисковите од плочките, а за нагло кочење да не збориме, незамисливо е. Попрво ке пукне педалата за кочење него што ќе пролизга гумата ;D
Пред некое време плочките ги сменив со TRW, веднаш има подобрувања. На пролет и дисковите ќе летаат.
Инаку купени беа од Крис и Том, се надевам само кај нив се со таков квалитет...

За Клиото земав Валео, не се како оригиналните но се сосема ОК, знаат да заквичат ама си кочат поприлично добро. За абење уште е рано.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1491 на: 11 Јануари 2019, 20:35:39 pm »
Па започнав со идејата да се додаде во анкетата. Еден клик работа. Ако се додадеше, ќе гласав за тој бренд и ќе кажев дека сум купил и што како. А да напишам коментар кој најверојатно ќе биде прескокнат при листање на 100 страни, каква корист има?

Значи ако ги имаше во анкетата горе, во тој случај ќе оставеше коментар и како што сфаќам коментарот немаше да ти се изгуби низ страниве ?
Ете тоа што сум гласал јас за Вокинг, дали тоа би те натерало тебе да ги купиш нив ?
Ете на пример и да сум имал искуство со нив и да сум дал некакво резиме за истите, и пример тоа сега се наоѓа на 25 страна од темава, дали тоа нешто менува ?
Истото би се случило и со твојот коментар, независно дали ги има погоре во анкетата или не. По 1 година темава ќе има дополнителни 15-20 страни, така да посекако твојот коментар ''би се изгубил'', особено за луѓе што не сакаат да листаат по темите.

И на крај краева, и да ги имаше, ќе имаа моментално 1 глас само од тебе.
Што тоа менува кога има најмалку 5 производители кои имаат далеку повеќе гласови и било кој рандом читател кога би фрлил око на анкетата, сигурно нема да ги воочи Вокинг или твоите Комлајн, туку ќе види кои имаат најмногу гласови, и ќе си бара такви.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1492 на: 11 Јануари 2019, 20:37:01 pm »

Значи ако ги имаше во анкетата горе, во тој случај ќе оставеше коментар и како што сфаќам коментарот немаше да ти се изгуби низ страниве ?
Ете тоа што сум гласал јас за Вокинг, дали тоа би те натерало тебе да ги купиш нив ?
Ете на пример и да сум имал искуство со нив и да сум дал некакво резиме за истите, и пример тоа сега се наоѓа на 25 страна од темава, дали тоа нешто менува ?
Истото би се случило и со твојот коментар, независно дали ги има погоре во анкетата или не. По 1 година темава ќе има дополнителни 15-20 страни, така да посекако твојот коментар ''би се изгубил'', особено за луѓе што не сакаат да листаат по темите.

И на крај краева, и да ги имаше, ќе имаа моментално 1 глас само од тебе.
Што тоа менува кога има најмалку 5 производители кои имаат далеку повеќе гласови и било кој рандом читател кога би фрлил око на анкетата, сигурно нема да ги воочи Вокинг или твоите Комлајн, туку ќе види кои имаат најмногу гласови, и ќе си бара такви.

А ти дома си не работиш што даваш вакви добро срочени и концизни коментари?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1493 на: 11 Јануари 2019, 20:44:07 pm »
Нема член што не е нервозен и напнат на форумов. Будала и ја што коментирам.
Поздрав и се најдобро.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #1494 на: 11 Јануари 2019, 20:45:13 pm »
Заради името е, некој менва име, некој сака да менва анкета... се напна народо :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1495 на: 11 Јануари 2019, 20:48:19 pm »
Нема член што не е нервозен и напнат на форумов. Будала и ја што коментирам.
Поздрав и се најдобро.

Фило олади малце и прочитај го мојот пост пак и тој 3 поста над тебе.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1496 на: 11 Јануари 2019, 20:54:04 pm »
@is200 не мора со сите да отвараш "фронт" :)
Можам да те разберам, и јас поминував низ слични маки на времето со моето југце се додека не отидов кај Илија во Ѓорче. Речиси две години се мачев кај надримајстори и рекла\казала препораки.

Отвори си тема во возила на членови, нема да ти се изгуби коментарот за брзо време и биди помалку напнат. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1497 на: 12 Јануари 2019, 10:49:13 am »
@is200
Клабер (општоприфатен термин овде од основање) треба да знаеш дека се додека сите пишуваме под некои прекари, никогаш нема да знаеме кој стои зад напишаното. Како и сите форуми, така и овој има озбилни дечки кој одговорите ги пишуваат со најдобра цел, клабери шо тролаат и клабери кои сите напраиле грешка само они се знаат. Има и др типови ама ај да не тупам.
Реално, треба време додека сфатиме кој од кој тип е па согласно тоа и како да ги перцепираме одговорите.
А и да сфатиме, не е тоа за век и веков, имаше сеа случај со еден член продавач.
Едноставно, треба време за форумов. Коа ќе сфатиме отприлика кој пишува одговор, можеби од клаберите со стаж нема да добиеш контра-реплика "дај објаснување". Истото би било и за тебе, нема да се прашуваш дали е озбилен некој или не.

Така да... само љубов клабери :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #1498 на: 07 Февруари 2019, 12:59:40 pm »
Некој искуство со Textar плочки?

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993