Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.4%)
TRW
41 (15.2%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7%)
Woking
2 (0.7%)
Remsa
10 (3.7%)
Valeo
27 (10%)
Ate
51 (18.9%)
Mintex
2 (0.7%)
Pagid
18 (6.7%)
Tomax
6 (2.2%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 270

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 424307 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1470 на: 11 Јануари 2019, 11:20:15 am »

Овие погоре наведените, сите си ги користел?

Веројатно користел и Brembo Racing и Ferodo DS2500 и DS3000... ;) Ја со години користам EBC па не сум побарал тука да ги стаат у листа (уствари, можам и сам да ги стаам ;D ) ама битно да се праи муабет за нешто. Анкета поставена во 2012 сеа да ја надополнуваш со нови елементи, мислам дека е малце глупо :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #1471 на: 11 Јануари 2019, 11:58:21 am »
Форумов бетер кајгата, се некој смешковци и зелени недозреани.
Made in Japan ☮

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1472 на: 11 Јануари 2019, 12:07:03 pm »
Има и такви што никад не се смејат. Мене ми е жал за тие - искрено :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1473 на: 11 Јануари 2019, 12:17:20 pm »
Има и такви што никад не се смејат. Мене ми е жал за тие - искрено :)
Има такви кои се смеат еднаш, два пати,...нон-стоп,кажуваат и шеги нон-стоп, на несериозни теми.
Нека отворат ОФТОПИК ќе постираме глупости ќе се смееме.
Затоа и темава има 100 страни, од чамче муабет.
Проблемот е што многу кловнови има овде. В ред е еднаш некој да се насмее. Ама кога хистерично се продолжува со себе-допадливи шеги, тогаш треба и коментари бришење.
Made in Japan ☮

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1474 на: 11 Јануари 2019, 12:19:53 pm »

Веројатно користел и Brembo Racing и Ferodo DS2500 и DS3000... ;) Ја со години користам EBC па не сум побарал тука да ги стаат у листа (уствари, можам и сам да ги стаам ;D ) ама битно да се праи муабет за нешто. Анкета поставена во 2012 сеа да ја надополнуваш со нови елементи, мислам дека е малце глупо :)
Глупо е ова што го тврдиш, дека надополнувањето е глупо.
За цената се подобри од брендовите кои ги спомна во ист ценовен ранг. Иронијата е до толку поголема, што тие звучни брендови не ни нудат плочки со нормални цени. Или вие од големо доброутро сте? Заборавивте кој е стандардот во државава? Не секој има пари да купи ЕBC. Врати се во реалноста Симо.
Made in Japan ☮

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #1475 на: 11 Јануари 2019, 12:30:45 pm »
Ако примети од кога се убаци ти со твоето однесување во стилот тој што се сомнева треба да докажува се усра темава. Прекини да бидеш арогантен и почни да комуницираш нормално.

Кога си нервозен подобро е да се поштедиш себе и нас и да не се логираш на форумов.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1476 на: 11 Јануари 2019, 12:31:02 pm »

Глупо е ова што го тврдиш, дека надополнувањето е глупо.
За цената се подобри од брендовите кои ги спомна во ист ценовен ранг. Иронијата е до толку поголема, што тие звучни брендови не ни нудат плочки со нормални цени. Или вие од големо доброутро сте? Заборавивте кој е стандардот во државава? Не секој има пари да купи ЕBC. Врати се во реалноста Симо.
Јас не мислам дека анкетата ќе добие на квалитет ако убациме сега еден продукт на твое барање и тој добие еден глас од тебе. Не придонесува до ништо корисно, покорисно е да се тргне анкетата.
Купи EBC Ultimax 2, ако ми веруваш на збор, не сум пробал подобра плочка за ефтини пари. Ако не ми веруваш на збор, да си жив и здрав.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1477 на: 11 Јануари 2019, 17:11:07 pm »
Јас мислам дека три извинувања должи членов.

1. Зелени.
2. Недозреани.
3. Кловнови.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1478 на: 11 Јануари 2019, 18:27:26 pm »
Не ми треба извинување. Само малку помалку да бидат луѓето „пуни себе“ што би рекле срби...

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1479 на: 11 Јануари 2019, 19:56:55 pm »
Не ми треба извинување. Само малку помалку да бидат луѓето „пуни себе“ што би рекле срби...
Симо, читај коментарите и донеси си сам проценка кој е пун со себе. Поздрав.
Made in Japan ☮

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1480 на: 11 Јануари 2019, 19:57:21 pm »
Јас мислам дека три извинувања должи членов.

1. Зелени.
2. Недозреани.
3. Кловнови.
За тебе само игнорирање од мене. Толку ќе добиеш.
Made in Japan ☮

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1481 на: 11 Јануари 2019, 20:03:30 pm »
Ако примети од кога се убаци ти со твоето однесување во стилот тој што се сомнева треба да докажува се усра темава. Прекини да бидеш арогантен и почни да комуницираш нормално.

Кога си нервозен подобро е да се поштедиш себе и нас и да не се логираш на форумов.
Ама по се изгледа македонското царува овде. Колективно. Коментари од типот усра и слично кажи ми ти мене дали доликува? Каде е модератор да бриши вакви уличарски коментари како твојов?
А дали сум арогантен тоа не си ти во состојба да процениш. Тебе секој еден културен и принципиелен ќе ти делува арогантно, бидејќи гледам уличарски жаргон користиш. Литературниот говор и темелниот пристап во државава секаде делува арогантно, познато ми е.
А освен тоа, дома можеш да наредуваш и даваш идеи што да прават. Овде за мене си небитен минувач. Тркни до кајгана со твојот речник.

Јас дадов предлог да се додадат тие плочки, да појаснам само за остнатите културни членови. Цената им е багатела на ebay.co.uk. Се што треба да се направи е да се најдат според моделот на возило во каталог. Има огромен избор и се одлични, а имаат и одлични рецензии. Се работи за стандардни, евтини, квалитетни плочки по супер цена со достава до дома.
Made in Japan ☮

Отсутен is200

• Јуниор
  • **
« Одговори #1482 на: 11 Јануари 2019, 20:08:45 pm »
Јас не мислам дека анкетата ќе добие на квалитет ако убациме сега еден продукт на твое барање и тој добие еден глас од тебе. Не придонесува до ништо корисно, покорисно е да се тргне анкетата.
Купи EBC Ultimax 2, ако ми веруваш на збор, не сум пробал подобра плочка за ефтини пари. Ако не ми веруваш на збор, да си жив и здрав.

Ќе им дадам нив шанса следно. Од COMLINE сум презадоволен.
А ако се тргне анкетата ќе треба да се бришат коментари доста, гледам доста чамче муабет низ оваа, а и низ многу други теми. Супер е да има анкета, но да нема кловнови кои гласаат на мајтап.
Made in Japan ☮

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1483 на: 11 Јануари 2019, 20:10:38 pm »
Јас пак уште не сфатив зошто велиш дека се подобри Comline од други брендови на плочки, а самиот кажа дека не си ни користел други. Мислам дека тоа и останатите членови ти го посочуваат и фер е да кажеш зошто го препорачуваш тој бренд, ако веќе велиш дека е подобар од другите.

Инаку, за анкетата, јеби га, стара е и не треба да ја сметаме нешто дека е особено релевантна. Јас лично не сметам дека Феродо се најдобар бренд, па пак ене ги први.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1484 на: 11 Јануари 2019, 20:12:00 pm »
Лексусот се виде дека е табиет уште кога ја отвори темата за промена на гуми и на вентили за неговата кола.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk