Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.8%)
TRW
38 (14.3%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7.1%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.2%)
Ate
50 (18.8%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.8%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 266

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 393612 пати)

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #600 на: 01 Август 2014, 23:01:46 pm »
lucky you! ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43943
  • Il Moderatore
« Одговори #601 на: 01 Август 2014, 23:02:45 pm »
Пукам од радосс! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #602 на: 01 Август 2014, 23:39:54 pm »
4k denari komplet, pakni 40kkm diskovi 80kkm. +raka
Fala..... :) ....

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #603 на: 02 Август 2014, 03:22:12 am »
Треба да ги мењам плочките и прибрав информации од продавнициве за делови и сфатив дека малку т'нка е работава за кореецов мој.
Јапанпартс - 1000 ден. само овие ги имаа у Солид и некако не би.
Hi-Q - 1050 ден. Овие ми ги понудија у еуро07 и типот ми кажа дека биле корејски за хјундаи и дека он ги стаил кај него на и30 и биле добри, арно ама ја кај мене не би ги стаил. Ми понудија уште едни плчоки со слична цена на кој што ни името не успеав да им го запамтам, ниту пак сум слушнал некад за нив.
Ремса - 1650 ден. овие ги има Чакаров, а тука глеам имаат 7 гласа, па би било фино да сподели некој нешто за брендов, бидејќи овие би ми биле резервна опција у случај да не најдам Феродо кои што у Чакаров моментално ги немаше, а коштаат 2100, на друго место исто така не успеав да ги најдам.
TRW - 2500 ден. овие некако скапо ми делуваат, но треба да се прејавам пак за да ми кажат дали и колку може да се спушти цената. На истото место ми понудија и некои италијански на С, им го забораив името околу 1500 денари беа.

Добредојден би бил секој совет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14397
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #604 на: 02 Август 2014, 10:16:14 am »
Ако се ориентираш спрема анкетата погоре сврши работа...Не дека не е во ред,ама спрема гласовите сите треба да возиме Феродо или Лпр... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #605 на: 02 Август 2014, 11:08:10 am »
Kimi R
Прашај во сервис која би им била цената, онака колку за споредба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #606 на: 02 Август 2014, 11:11:14 am »
@Kimi R: Прошетај се до Крис и Том, ептен ти се блиску, моооожеби ќе имаат Ferodo Premier, или ќе можат да ти нарачаат ваљда.

Нека ти го каже Симо неговото искуство со ради-реда дискови. Подобро макар и поскапо да платиш, ама да завршиш работа со добри дискови.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #607 на: 02 Август 2014, 11:48:05 am »
„Ради реда“ дискови: Криви од кутија извадени, после еден дреар - уште покриви, после втор (ептен саглам) дреар, доведени на исто ниво како од кутија извадени. Кога кочиш од големи брзини, буката е солидно голема, и има вибрации кои се осеќаат при кочење. Како се загреваат, така „искривувањето“ е поизразено. 
Сега гледам, почеток на Февруари сум ги земал. Значи 6 месеци. Овие ќе одат во „резерва“ кутијата. Може уште еден асален дреар да поминат, за да бидат во добра форма ако недај боже затреба.

Денес штета што не работат дилериве, инаку наоштрен бев да си спукам Феродо напред :) (позади пред два три месеци ставив TRW)..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #608 на: 02 Август 2014, 11:57:21 am »
Trw ti se top. Samo pravat gjubre troa, ama sto se tice kocenje se vrv. Slobodno stavaj trw, ni zvuk ni problemi sum nemal so niv.

Ili ferodo. Ili bolji. :) ama nemoj radi reda, ne e nekoja suma a traat 4-5 godini, taka da deka nesto ke zastedis...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17611
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #609 на: 02 Август 2014, 11:57:55 am »
Требало да ги рекламираш Симо, ако стварно биле од кутија криви. Другар со Голф 4 имаше проблем со подвозјето, на прво појако кочење му ги кривеше дисковите, и вината им ја префрлаше на самите дискови. Продавницата од кај што ги купуваше му ги заменуваше под гаранција, додека не откри дека кај него е проблемот. Си ќари 3 пара дискови, сега има 2 пара возени по максимум 500 километри што му седат дома, со еден нож поминат мислам дека би биле ко нови.

Кај тебе сум убеден дека нема проблем, и би те советувал нареден пат да пробаш да ги рекламираш, ако да е далеку пак начекаш таков сет. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #610 на: 02 Август 2014, 14:13:54 pm »
Јас ги земав со искалкулиран ризик. „ако ги бива - ги бива, ако не...“
Ако имаше проблем подвозјето, ќе имаше и со претходните дискови и со тие пред нив :) Ама немаше, има само со овие. Кога кочиш полека so мали брзини имаш „wobble" ефект.

Trw ti se top. Samo pravat gjubre troa, ama sto se tice kocenje se vrv. Slobodno stavaj trw, ni zvuk ni problemi sum nemal so niv.

Ili ferodo. Ili bolji. :) ama nemoj radi reda, ne e nekoja suma a traat 4-5 godini, taka da deka nesto ke zastedis...

Нема TRW кај нас за 166 V6, најблиску што можев е Brembo дискови за 8500 по нарачка за две недели. Ама не ми се чека.. А и плочките од Брембо многу ми цвичат, не ги сакам. Ќе пробам Феродо.
« Последно менување: 02 Август 2014, 14:39:18 pm Simo - Carrier166 »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #611 на: 02 Август 2014, 14:38:59 pm »
Однеси им кило ракија и ќебапи на работниците во МЗТ сигурен сум дека ќе ти направат дискови за век и векова.

;D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #612 на: 02 Август 2014, 16:28:06 pm »
@ Drive-r, вртев у хјундаи сервис да прашам, али никако да ги добијам, така што ќе пробам пак од понеделник.

@ Zero, крис и том немаа ништо за азијци, ми рекоа јави се у солид. Иначе плочки треба да мењам, а не дискови.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29804
    • CARclub.mk
« Одговори #613 на: 02 Август 2014, 16:51:28 pm »
Мај бед, погрешно сум разбрал. Како и да е, стави си квалитетни плочки.

Ако сакаш, можам да побарам број од човек од Хјундаи, да збркаме клаберски работа.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #614 на: 11 Август 2014, 00:44:32 am »
Завршив работа со плочките пред некој ден, добив океј цена за TRW и такви и си купив.