Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 656472 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2210
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3855 на: 07 Декември 2024, 18:47:43 pm »
Членот продава Самсунг, ти коментираш за сосема друг бренд и сосема друга случка што не знаеме дали е вистина.

Еве јас сакам наодот да го видам од сервисот - како утврдиле дека е фејк?
И како другар ти не увидел дека е фејк? Дали си свесен дека нема копија на iOS оперативен систем? Едноставно е неможно да се инсталира на друг уред што не е Епл/Ајфон.  И дека фејковите Ајфон впрочем се со инсталиран Андроид систем со iOS скин? Ако другар ти го користел така телефонот и не забележал ништо - секоја чест на слепоста.
Треба стварно да си "талент" за да утврдиш дека ти увалиле фејк Ајфон, се додека не ти се скрши стаклото.
Не знам дали си работел на кинески Ајфони. Јас да. Треба да си физички слеп и тотално неинформиран за да не ја увидиш разликата.

Имам купено 5 телефони од Ледиком/Мобеликс - сите биле ОК.
« Последно менување: 07 Декември 2024, 18:57:55 pm balanar »

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3856 на: 07 Декември 2024, 19:41:19 pm »
Членот продава Самсунг, ти коментираш за сосема друг бренд и сосема друга случка што не знаеме дали е вистина.

Еве јас сакам наодот да го видам од сервисот - како утврдиле дека е фејк?
И како другар ти не увидел дека е фејк? Дали си свесен дека нема копија на iOS оперативен систем? Едноставно е неможно да се инсталира на друг уред што не е Епл/Ајфон.  И дека фејковите Ајфон впрочем се со инсталиран Андроид систем со iOS скин? Ако другар ти го користел така телефонот и не забележал ништо - секоја чест на слепоста.
Треба стварно да си "талент" за да утврдиш дека ти увалиле фејк Ајфон, се додека не ти се скрши стаклото.
Не знам дали си работел на кинески Ајфони. Јас да. Треба да си физички слеп и тотално неинформиран за да не ја увидиш разликата.

Имам купено 5 телефони од Ледиком/Мобеликс - сите биле ОК.
Ама ти не си репер бре! Прво дубајско срање е второ е срање тешко... Ти купувај си пуни му го џебот на некој со дубајско сра*е и шверцан телефон, а он те прави будала и ти продава сра*е...
Тоа значи во ситуацијава он е вин ти си будалата

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #3857 на: 07 Декември 2024, 20:39:11 pm »
Така е, во Дубаи се фејк телефоните, на Балканот се оригинал. Тим Кук ги има рачно склопувано.

И дај одлучи се -  телефонот на другарот бил копија (кинески, пошто не постојат дубајски копии) или бил оригинален, ама за дубајски пазар?

Ако е второто, а на сервис во Германија му рекле дека не е ОК - слободно може да затвори сервисот, кој и да е.
Епл продава лоши модели на Ајфон баш во Дубаи, ама во Скопје, Белград и Солун се продава најоригиналното.

Не се бламирајте со муабетов.
« Последно менување: 07 Декември 2024, 20:44:53 pm balanar »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #3858 на: 07 Декември 2024, 21:05:11 pm »
Ех сега, оти вака, кога таман ја открија дубарава....

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3859 на: 07 Декември 2024, 21:10:19 pm »
https://youtu.be/nzNW8xTzgOM?si=AP0myhZApDzJHYUH

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3860 на: 07 Декември 2024, 21:17:15 pm »

Така е, во Дубаи се фејк телефоните, на Балканот се оригинал. Тим Кук ги има рачно склопувано.

И дај одлучи се -  телефонот на другарот бил копија (кинески, пошто не постојат дубајски копии) или бил оригинален, ама за дубајски пазар?

Ако е второто, а на сервис во Германија му рекле дека не е ОК - слободно може да затвори сервисот, кој и да е.
Епл продава лоши модели на Ајфон баш во Дубаи, ама во Скопје, Белград и Солун се продава најоригиналното.

Не се бламирајте со муабетов.

Оф мори мајче кај прочита дека е копија, нели гледаш дека е во наводници. Различен пазар е еу и дубаи земи прочитај малце едуцирај се. Исто е и реното едно е турско другото е француско.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #3861 на: 07 Декември 2024, 21:22:58 pm »
Какви глупости ццццц

Единствена разлика може да бидат различните
поддржани фрекфенции за 4G/5G. И некои софтверски лимитации кога си на нивна мобилна мрежа.
И толку.

Ти реков - сервисот во Германија може да затвори комотно.
Не ми се верува што читам. Во Дубаи продавале оригинални Ајфони, ама биле некако полоши од моделите што се продаваат овде/ЕУ.
Ова се коси со секоја пазарна економија и логика, посебно што станува збор за империја како Дубаи, ама ете - сервисот во Германија знае најдобро.
На шеиците во Дубаи Епл им продава фуш Ајфони, ама Дарко (од А1 или Мтел) зема оригинален ајфон за ЕУ.

Не знам како не сфаќаш дека во причата за Реното - НИЕ СМЕ турско, а Дубаи се француско за Епл.
« Последно менување: 07 Декември 2024, 21:28:09 pm balanar »

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3862 на: 07 Декември 2024, 21:44:16 pm »
Какви глупости ццццц

Единствена разлика може да бидат различните
поддржани фрекфенции за 4G/5G. И некои софтверски лимитации кога си на нивна мобилна мрежа.
И толку.

Ти реков - сервисот во Германија може да затвори комотно.
Не ми се верува што читам. Во Дубаи продавале оригинални Ајфони, ама биле некако полоши од моделите што се продаваат овде/ЕУ.
Ова се коси со секоја пазарна економија и логика, посебно што станува збор за империја како Дубаи, ама ете - сервисот во Германија знае најдобро.
На шеиците во Дубаи Епл им продава фуш Ајфони, ама Дарко (од А1 или Мтел) зема оригинален ајфон за ЕУ.

Не знам како не сфаќаш дека во причата за Реното - НИЕ СМЕ турско, а Дубаи се француско за Епл.
Џабе му објаснувам на некој кој неможе да сфати. Отвори бе имаш и видеа по ју тубе едуцирај се...
После се чудиме зашто Македонија е со 80iq добро е и толку што сме...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5892
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3863 на: 07 Декември 2024, 21:47:35 pm »
Пак ќе прашам. Во ред е да се носат мобилни телефони во вредност од над 1000 евра без плаќање на данок (голема количиња) , а 5 канти по 40€ масло се тежок шверц. Македонче…

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3864 на: 07 Декември 2024, 21:55:29 pm »
Пак ќе прашам. Во ред е да се носат мобилни телефони во вредност од над 1000 евра без плаќање на данок (голема количиња) , а 5 канти по 40€ масло се тежок шверц. Македонче…
И да му даваш пари на индијанец кој не ти ја цени државата, знамето и верата кој не плаќа данок и царина на државата, кој те дупи ти продава ср*ње и ти уште мислиш дека си ги заебал нептун и сетек, си заштедил 3000 денари...

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #3865 на: 07 Декември 2024, 22:31:03 pm »

Не знам зошто потреба од вакво вреѓање кога веќе снема факти. Предавања можам да ти држам за технологија, пиши ми ПП за термин.

@zeroSignal - Дај види со дечково, не е арен нешто.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3866 на: 07 Декември 2024, 22:41:07 pm »

Не знам зошто потреба од вакво вреѓање кога веќе снема факти. Предавања можам да ти држам за технологија, пиши ми ПП за термин.

@zeroSignal - Дај види со дечково, не е арен нешто.

Ти бил гејт и илон маск бевте заборавив... Оф кутриот ти отвори ју тубе гледај малце учи за дубаи и не дубаи. Јас арен сум не одев по бајачки, види таму со пола форум што се испокара тој најде да ми збори...

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #3867 на: 07 Декември 2024, 22:46:38 pm »
@zeroSignal спие. @Busav ти прати некое видео ама ништо не ни кажа црнецот зошто Дубајското јаболко е срање. Дај кажи ни.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 250
  • Macedonia
« Одговори #3868 на: 07 Декември 2024, 23:08:10 pm »
Постојат пазарни инспекции, и дали навистина веруваш дека никој не знае дека во Ледиком и Мобеликс нема фискални сметки? Сега ќе ги бојкотираме, а за најновите модели на телефони ќе плаќаме 30.000 денари повеќе во споредба со оние од Телеком и А1, само за да платиме ДДВ? Лично, секогаш гледам да бидам 99% (ако ништо друго се стремам) одговорен спрема прописите, но ова ќе биде таа 1% ситуација за мене.

Имам купено многу телефони од мобилари низ годините и сите се покажале одлично, без какви било дефекти или сомнежи во квалитетот.

Инаку како што постои Car Vertical постојат и IMEI checkers

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #3869 на: 07 Декември 2024, 23:31:34 pm »
@zeroSignal спие. @Busav ти прати некое видео ама ништо не ни кажа црнецот зошто Дубајското јаболко е срање. Дај кажи ни.

Па не знае, што да ни каже...
Повтара како расипана плоча од незнаење.

Цело време ме праќа на Јутјуб, ниеден факт не кажа, на крај завршив и со 80 IQ.