Автор Тема: Европско првенство во ракомет.  (Прочитано 86936 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #495 на: 20 Јануари 2016, 06:41:46 am »
Нешто слично беше и во 2012 и на крај завршија 5ти. Да се надеваме дека и сеа ќе биде така.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Европско првенство во ракомет.
« Одговори #496 на: 20 Јануари 2016, 12:04:28 pm »
Така е ......Еве го распоредот одиме прво на Хрватска во 20:30 h http://www.sport.com.mk/default.asp?ItemID=19592472EA134849B36D1EA6C9738EF3 .....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #497 на: 20 Јануари 2016, 13:11:21 pm »
Мене све ми е досадно. Јас живеам за моментот кога ке си дојдат, па драмите на аеродром, по улици, и кулминација кога ке се возат во двоспратните автобуси и ке поминат под (ФЕЈК) триумфалната капија што ке завршат меѓу првите 10 :D :D :D
Па тука драми, излагања на градоначалници, премиери, преведувачи и слично, па народ, развиорени знамиња..
Тоа е убавината, ебати утакмиците....
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #498 на: 20 Јануари 2016, 16:02:53 pm »

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #499 на: 22 Јануари 2016, 02:12:39 am »
Мене све ми е досадно. Јас живеам за моментот кога ке си дојдат, па драмите на аеродром, по улици, и кулминација кога ке се возат во двоспратните автобуси и ке поминат под (ФЕЈК) триумфалната капија што ке завршат меѓу првите 10 :D :D :D
Па тука драми, излагања на градоначалници, премиери, преведувачи и слично, па народ, развиорени знамиња..

Aко има избори ќе бидат зафатени и ќе ги заборават ракометарите па макар и прво место биле  ;D......Инаку што се случи денес Хрватска како брз воз не прегази,како да не беше ова нашата Репрезентација  ??? ......

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #500 на: 22 Јануари 2016, 09:56:44 am »
Како само нашиот тренер, хрватот  Ivica Obrvan си ја пушти утакмицата на родната земја. Со втор тим излезе, штом некој ќе дадеше неколку гола во серија, во ставаше на клупа. Треба реакција да има од ракометна федерација и одма да го тргнат, да не го ни доврши првенствово ...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #501 на: 22 Јануари 2016, 11:01:56 am »
Не знам за Обрван ама ете и Кире додека играше и цел прв состав беа катастрофа, он посебно ниту еден гол не даде ........Дали му се толку можностите бидејќи играа тежок меч предходно со Србија или нешто друго се случи стварно не ми е јасно ......

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #502 на: 22 Јануари 2016, 11:06:48 am »

Aко има избори ќе бидат зафатени и ќе ги заборават ракометарите па макар и прво место биле  ;D......Инаку што се случи денес Хрватска како брз воз не прегази,како да не беше ова нашата Репрезентација  ??? ......

ама си зачуден, демек до сеа ги згазивме сите па сега како наеднаш хрватите не победија

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #503 на: 22 Јануари 2016, 11:07:06 am »
Ете оти губат ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #504 на: 22 Јануари 2016, 11:08:22 am »
Чист фаул!
New blood of old school

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #505 на: 22 Јануари 2016, 11:12:47 am »
Туѓ срам ме изеде...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #506 на: 22 Јануари 2016, 11:24:20 am »
Хрватска не е заебанција дечки... Дувњак, Копјар, Карачич, Штрлек, Чупич,Алилович, сите овие играат во јаки европски тимови (Барселона , Кил, Киелце, Псж, Веспрем, па и Вардар активно игра) кои што секоја година играат во Лига на шампиони, полуфиналиња/финалиња. Така да, јас не сум изненаден од поразот. :)

п.с. Еве за што зборувам

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #507 на: 22 Јануари 2016, 11:32:03 am »
Абе и од Франција и Полска изгубивме, ама срце на терен ставија, играа.
Она вчера беше мачно да се гледа. Нит желба, нит мотив за игра покажаа. Млитаво почнаа, као ОК ќе се вратиме, ама не можеш така да се поставиш против репрезентација која се надева на медал.
Ужасни беа вчера, од поставеност, тактика, преку реализација и одбрана.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #508 на: 22 Јануари 2016, 12:12:53 pm »
^^
Точно, од збор до збор.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #509 на: 22 Јануари 2016, 12:20:26 pm »
Со еден од играчите, лично се познавам, еден од по познатите е и некако добив чувство дека ептен им е скурчено со ракометов.

Играат само ради престиж (не во негативна смисла).

Започнаа и нови кариери, приватни бизниси, речиси се сосема надвор од ракометот, што воопшто не ги обвинувам, си бараат чаре.

А она што се случи сношти не знам,...се гледаше дека нешто се случило меѓу време, играа со 10% од она што го знаат и умеат.

За жал неам контакт со играчот или со неговите блиски деновиве, па да увидам што уствари е фрката.

Ајде ќе видиме што ќе биди, имаат неколку дена да соберат сили и да се отрезнат.