Автор Тема: Европско првенство во ракомет.  (Прочитано 80937 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
Одг: Европско првенство во ракомет.
« Одговори #675 на: 24 Јануари 2018, 21:15:28 pm »
За сите има надеж,само за Велковски страв ме фаќа. ;D
Тиквар а? ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4280
« Одговори #676 на: 24 Јануари 2018, 23:16:30 pm »
Ние до вчера што се вика сонувавме да играме на европски првенства (добро може не во ракомет баш),и сега очекуваме медаља?Не иде тоа така,плус имаме еден вансериски играч кој е пред залез на кариера.Другите се добри ракометари,играат машки,ама еве видете ги французите како играа нивните играчи,класата во квалитет се гледа.Они имаат тим за медаља,и тоа за златна.Секако,штета што не успеа моменталнава репрезентација да избори јак пласман па и борба за медаља,ама во спортот некогаш и секунди одлучуваат кој ќе иде даље,како што беше случајот со нас.Јас сум задоволен од репрезентацијата,да продолжат да играат во нивните екипи и да не греат клупа,па на следното првенство да бидеме уште подобри.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #677 на: 24 Јануари 2018, 23:49:28 pm »
Sto e toa e od rakometot. Jas sekogas kje gi bodram i koga tepaat i koga gubat. Imalo pcuenje, nervozi ama si ja sakam reprezentacijata dali e rakomet, fudbal, kosarka.... Bitno i najsrekjen sum sto nema vise telma da gledam.  Da nebese rakometov neznaev na koj kanal se naogja toj program.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #678 на: 25 Јануари 2018, 00:11:59 am »
Во ракомет треба да се инвестира и да биде национален спорт.
Баскет и фудбал  треба да се сведе на маалско ниво, пошто јеби га ...не не бива, а кошта.

Растев со утакмици на Југопластика, ПОП 84 и Југославија во кошарка кога газеа се пред себе...и Барселони и Макаби...и Италија на европско и Русија на светско....
Фудбал ретко сум прател али убаво памтам дека за европско првенство 1992ра  бевме први во квалификациона група без порази, но не учествувавме поради  распад на СФРЈ.
Зборам за Југославија во која играше цела Звезда која освои Куп на шампиони.

Во споредба со тогаш , (освен ракометов) во спортов кај нас се друго ми е средно жалосно.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #679 на: 25 Јануари 2018, 00:42:40 am »
Ние до вчера што се вика сонувавме да играме на европски првенства (добро може не во ракомет баш),и сега очекуваме медаља?Не иде тоа така,плус имаме еден вансериски играч кој е пред залез на кариера.Другите се добри ракометари,играат машки,ама еве видете ги французите како играа нивните играчи,класата во квалитет се гледа.Они имаат тим за медаља,и тоа за златна.Секако,штета што не успеа моменталнава репрезентација да избори јак пласман па и борба за медаља,ама во спортот некогаш и секунди одлучуваат кој ќе иде даље,како што беше случајот со нас.Јас сум задоволен од репрезентацијата,да продолжат да играат во нивните екипи и да не греат клупа,па на следното првенство да бидеме уште подобри.
Јас не очекував медаља,ама очекував да изиграат како со Словенија,црна Гора и Германија...СО Шпанија да изиграа како со некоја од предходните три утакмиции поинаков ке беше исходот,а и во краен случај и да изгубеа немаше толку...И ај не ми пречи толку разликата колку шо ми пречи тоа шо беа како изгубени.

Со ЧЕшка веќе ич да не коментирам.
Со Данска,ако предходно си сработеа не ке мораше ништо да прават и немаше да го прајме овој муабет...

п.с СПоред мене најголемата вина ја сноси Раул.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2710
« Одговори #680 на: 25 Јануари 2018, 02:21:49 am »
Dali se dozna zosto ne vleze voopsto Kuzmanovski so Ceska?

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #681 на: 25 Јануари 2018, 07:22:33 am »
Дечки ај ќе ве молам... толку со ракомето, да се вратиме на побитните теми, името, нато, еу ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #682 на: 25 Јануари 2018, 07:54:34 am »
Dali se dozna zosto ne vleze voopsto Kuzmanovski so Ceska?
Зошто ќе тепавме така.

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #683 на: 25 Јануари 2018, 08:06:16 am »
Ние до вчера што се вика сонувавме да играме на европски првенства (добро може не во ракомет баш),и сега очекуваме медаља?
А зошто да не? Зошто таква деградација? Ах бре, епа  Македонче, инфериорно во сржта на коските :)
Има сосема ок играчи, што играат во тимови баш од тие држави што партал прават, во случајов, во ракомет. Зошто да не се мериме со тие држави, ете баш интересно беше со Германија, а имаше и шана да победат, Германија нокти гризеа и се чудеа што им се случува :)
Со кошарката едно време на Европско како беше? Кој ја поврзуваше Македонија и кошарка? Оп, 4то место. Леле леле што направивме?! (после тоа на Олимпијада никаде ги немаше :) )

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #684 на: 25 Јануари 2018, 11:24:24 am »
Мече ја мислам Раул да ја фатеше оваа генерација од порано дека ке мелевме сеа ама јбг..ја се надевам дека ке остане со младиве да работи
New blood of old school

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4280
« Одговори #685 на: 25 Јануари 2018, 11:57:54 am »
Ние до вчера што се вика сонувавме да играме на европски првенства (добро може не во ракомет баш),и сега очекуваме медаља?
А зошто да не? Зошто таква деградација? Ах бре, епа  Македонче, инфериорно во сржта на коските :)
Има сосема ок играчи, што играат во тимови баш од тие држави што партал прават, во случајов, во ракомет. Зошто да не се мериме со тие држави, ете баш интересно беше со Германија, а имаше и шана да победат, Германија нокти гризеа и се чудеа што им се случува :)
Со кошарката едно време на Европско како беше? Кој ја поврзуваше Македонија и кошарка? Оп, 4то место. Леле леле што направивме?! (после тоа на Олимпијада никаде ги немаше :) )

Каде виде деградација во мојот пост?Реков дека медаља не се освојува туку така,а и не значи дека ако отидеме на европско дека треба да очекуваме и први три места,кога реално немаме играчи за тоа.Може да се деси и да освоиме медаља (не сега нормално),но треба да се поклопат многу коцки,па и среќа да имаме за такво нешто,пошто квалитет да бидеме реални немаме.Додека од екипи како Франција,Шпанија,Данска,Германија,се очекува од нив да освојуваат медаљи и тоа ако не го сторат се смета за неуспех.