Гласање

Што би одбрале ?

Audi Q7
11 (20.4%)
BMW X6
24 (44.4%)
Ниедно од понудените
19 (35.2%)

Вкупно гласови: 54

Автор Тема: Audi Q7 vs BMW X6  (Прочитано 23106 пати)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Одг: Audi Q7 vs BMW X6
« Одговори #75 на: 16 Јануари 2012, 20:31:23 pm »
Не ми е поентата за да докажам колку е брз Q7 V12 TDI мада замислетеси ремап на ова ;D

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
« Одговори #76 на: 16 Јануари 2012, 20:34:42 pm »
Не бе тоа не е брзо туку она што ние го возиме е брзо :D
Единствена маана на овие коли им  е што се скапи. Но за оние со пари тоа не е маана туку е само плус бидејќи можеш и да се курчиш со неа. А тоа е добро нешто ако не е претерано. Бидејќи е поврзано со гордоста која секој човек има потреба да ја покаже понекогаш.
Искрено јас не гледам така на оние што возат такви џипови како вие дека се со мали куриња и слично. Тоа се пред се успешни луѓе штом дошле до таков автомобил а не возат некое лименче од 3 метра должина.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #77 на: 16 Јануари 2012, 20:44:12 pm »
Не бе тоа не е брзо туку она што ние го возиме е брзо :D
Единствена маана на овие коли им  е што се скапи. Но за оние со пари тоа не е маана туку е само плус бидејќи можеш и да се курчиш со неа. А тоа е добро нешто ако не е претерано. Бидејќи е поврзано со гордоста која секој човек има потреба да ја покаже понекогаш.
Искрено јас не гледам така на оние што возат такви џипови како вие дека се со мали куриња и слично. Тоа се пред се успешни луѓе штом дошле до таков автомобил а не возат некое лименче од 3 метра должина.

Види што се друго се нуди за парите од таа Q7. И е цели 30к поефтино.

Фала, пријатно.

П.С. Ако го изгледа погорното видео до крај - има и заклучок дадено човекот.

П.П.С: Ако досега не си заклучил кои луѓе возат Q7 i Х6, и сеуште мислиш дека се успешни, а дека не се работи за тешка нелегална пара... Немам зборови. Се што имам да ти кажам е дека знач човек со 24.000 денари плата и има Х6 на ново. Толку.

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
« Одговори #78 на: 16 Јануари 2012, 20:53:08 pm »
Јас оној што го знам со x6 има фирма што е во топ 100 најуспешни во Македонија.
Ако веќе тргнеме со тоа што би зеле за тие пари ее колку кадети јас би зел и би бил посреќен со мојата колекција отколку да поседувам џип али како и да е ни овие два горе од анкетава не се за фрлање. Ајде ти во тоа ауди качи цело друштво колку што збира во овие другите.
Со овие ќе имаш голем автомобил и побрз од голем дел од останатите учесници во сообраќајот.
Нормално дека има исклучоци па може и некој со тјунирано југо да биде побрз но не е тоа тоа.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #79 на: 16 Јануари 2012, 20:53:31 pm »
Ти би купил ферари за тие пари .. и јас би купил , ама некој човеко бизнисмен од 60 години зар ќе му личи ? пола од бизнисмените , директори и тн возат вакви џипови .

ЕДИТ : Се согласувам со Кими :) , а во нешто и со Дени :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #80 на: 16 Јануари 2012, 21:07:23 pm »
Даре, ти во години колку што сфатив си колку мене, 18-19 па и 20 да ги имаш. Во толку многу коли си се возел што совршено знаеш да споредиш? Не.
Луѓето што се сертифицирани да вршат тестови и споредби на возила кажале многу на тема X6/Q7, затоа што знаеле да споредат како овие возила се однесуваат на автопат, во град, и на затворена тркачка патека.
Тој твој впечаток што си го добил дека тоа е најбоље нешто во кое се имаш возено е потпомогнат од фактот што моментално имаш постаро возило кое е далеку полошо во поглед на комфорт, и транзицијата во нешто како X6/Q7 е слична на оргазам. И јас така би се чувствувал, но откако ќе поминам многу различни марки и модели, ќе можам да ги воочам мааните што професионалците ги истакнале.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #81 на: 16 Јануари 2012, 21:13:31 pm »
Ферари или Ауди Р8,не се попрактични од Х6 или од Ку7....Баш напротив тие се уште повеќе ограничени од моделите наведени во анкетата.така да поголемо курчење неможи некој да си дозволи,од купување на сосема непрактичен автомобил по цена од над 120Кевра
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #82 на: 16 Јануари 2012, 22:28:39 pm »
Biznismenite se vozat so a8, S, I 7mica. BMW ne e los brend no x6 ne ja biva. Bi zemal m3 (brzo, super dizajn, odlicen motor, enterier bombona) nego x6. A i jaka 5ka ne e losa idea.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #83 на: 16 Јануари 2012, 22:31:03 pm »
Biznismenite se vozat so a8, S, I 7mica. BMW ne e los brend no x6 në ja biva. Bi zemal m3 (brzo, super dizajn, odlicen motor, enterier bombona) nego x6. A i jaka 5ka ne e losa idea.
Toa го зборувам и јас.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #84 на: 16 Јануари 2012, 23:13:20 pm »
Kako odredivte so sto se vozat biznismenite be...se vozat so toa sto im prai merak ne gledaat kolku e prakticno bas ;)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #85 на: 16 Јануари 2012, 23:29:40 pm »
Даре, ти во години колку што сфатив си колку мене, 18-19 па и 20 да ги имаш. Во толку многу коли си се возел што совршено знаеш да споредиш? Не.
Луѓето што се сертифицирани да вршат тестови и споредби на возила кажале многу на тема X6/Q7, затоа што знаеле да споредат како овие возила се однесуваат на автопат, во град, и на затворена тркачка патека.
Тој твој впечаток што си го добил дека тоа е најбоље нешто во кое се имаш возено е потпомогнат од фактот што моментално имаш постаро возило кое е далеку полошо во поглед на комфорт, и транзицијата во нешто како X6/Q7 е слична на оргазам. И јас така би се чувствувал, но откако ќе поминам многу различни марки и модели, ќе можам да ги воочам мааните што професионалците ги истакнале.
Мартин сум се возел во многу луксузни коли , а не сум возел многу  , а тоа што поседувам постаро БМВ ми е голем кеиф и љубов што ја имам кон е34 . До пред некое време имав пасат 2005 год сум имал и мерцедеси ѕ класа ама не е тоа моабетот , да не кажеш се фали или било што :). Мене не ми е битно што мислат другите , битно ми е мене дали ми се свиѓа , ако некој ми каже дека не му се свиѓа Q7 спорет тестовите што ги видел јас тоа не го прифаќам , првен провози се малку или повози па кажи :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #86 на: 17 Јануари 2012, 00:01:03 am »
Океј Даре, ти си знаеш какво е твоето мислење.
Всушност кој сум и јас да зборам, кога Алфа според муабети и тестови е меѓу најрасипливите возила. Сепак купив еднаш, ме одра со давачки по неа, ја продадов и купив уште една. И после оваа, уште една ќе купам.
Но кога станува збор за давање на 80.000 евра за автомобил, ќе ги преслушам и мислењата на професионалците, зошто тоа се мои пари и јас за тие пари го сакам најдоброто што се нуди на пазарот.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #87 на: 17 Јануари 2012, 00:07:48 am »
Океј Даре, ти си знаеш какво е твоето мислење.
Всушност кој сум и јас да зборам, кога Алфа според муабети и тестови е меѓу најрасипливите возила. Сепак купив еднаш, ме одра со давачки по неа, ја продадов и купив уште една. И после оваа, уште една ќе купам.
Но кога станува збор за давање на 80.000 евра за автомобил, ќе ги преслушам и мислењата на професионалците, зошто тоа се мои пари и јас за тие пари го сакам најдоброто што се нуди на пазарот.
Да бидам искрен јас не би купил ни Х6 ни Q7 моабетов го правам со друштво многу оддамна , па сакав и ваше мислење :)
Алфа имам и јас и да ти кажам не се расипа досега ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #88 на: 17 Јануари 2012, 00:11:09 am »
И утре глеаш не пали, си ја урочил.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #89 на: 17 Јануари 2012, 00:14:24 am »
Ќути не збори .. ;D ;D

А и најверојатно акомулатор треба да и се смени , овој го полни ама брзо се празни , тие капачињата се црни гледам одвнатре , па утре ке идеме да земаме акомулатор :) а и регистрација има веќе истечена , предница треба да се освежи :) ќе не одере :D ;D