Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 406161 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2055 на: 06 Јануари 2017, 20:12:05 pm »
Скопје - Радовиш шест часа.

Навеано. Нечисто. Нема полиција. Нема чистачи ни за лек. На секои десетина километри по еден заглавен шлепер. Наноси, соспи.

Премногу премногу премногу идиоти со летни гуми и без ланци. Со кој ум. Џипови со летни гуми. Никаква солидарност, никаков ред, без полиција, не знаат да држат растојание, не користат жмигавци, не знаат да возат во такви услови.

Сами расчистувавме и пропуштавме сообраќај, организација, шлепери, пропуштање. Исто сега кажуваат на вести демек полицијата предложила да се вози по недоправениот автопат. Таму што бевме луѓето на своја глава ги тргнавме браниците и се качивме на него па почнаа колоните да се расчистуваат.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2056 на: 06 Јануари 2017, 20:17:27 pm »
Ај па ти, 5 години во имачка и као заборави како беше тука, па многу си изненаден :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2057 на: 06 Јануари 2017, 20:17:41 pm »
znaci razbrahme deka policijata ne ja barame na patista da cisti sneg tuku da go regulira soobrakajot... da gi otstranuva od soobrakaj idiotive so letni gumi... duri i vo grad kade mu go ebaa mameto na soobrakajot bidejci nemalo noogu snek i ne morale da kupuvaat zimski gumii :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2058 на: 06 Јануари 2017, 20:20:19 pm »
Изгледа не знаат да ги извадат ланците од багажникот или пак не знаат да ги стават ланците на тркалата, ете неколку членови се сигурни дека пола и више возачи имаат зимска опрема, поточно ланци во гепек зошто полицијата многу казнувала... а можеби некои навистина имаат и навистина не знаат да стават. нешто има, ама што е.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2059 на: 06 Јануари 2017, 20:23:24 pm »
Премногу премногу премногу идиоти со летни гуми и без ланци. Со кој ум. Џипови со летни гуми. Никаква солидарност, никаков ред, без полиција, не знаат да држат растојание, не користат жмигавци, не знаат да возат во такви услови.

Колку само коли се возеа низ Скопје сабајлево со неочистен снег од нив.. Нити тие што возат гледаат убаво, нити па им се гледаат жмигавци, штопови..

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #2060 на: 06 Јануари 2017, 20:27:21 pm »
Ај па ти, 5 години во имачка и као заборави како беше тука, па многу си изненаден :)

Не сум изненаден, туку не очекував до толку. Цела Источна Македонија е отсечена со патот Велес - Штип. И да нема ниеден чистач во тие 50 километри.

пс. Повеќе од пет години.  :)

...

Не знам. Знам дека имаше со ланци и без ланци, со летни гуми, со опинци, со излижани гуми, итн.

...

Па да, мора да има полиција насекаде да регулира сообраќај. Да не остане народот сам на себе.

....

Не знам, излеговме на виулиците да ставиме ред, инаку направија три колони и го затнаа патот Лозово - Сармазалино и само се расправаат како жени, наместо да се среди работата и сите да поминеме и да продолжиме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2061 на: 06 Јануари 2017, 20:27:56 pm »
Изгледа не знаат да ги извадат ланците од багажникот или пак не знаат да ги стават ланците на тркалата, ете неколку членови се сигурни дека пола и више возачи имаат зимска опрема, поточно ланци во гепек зошто полицијата многу казнувала... а можеби некои навистина имаат и навистина не знаат да стават. нешто има, ама што е.

Женско да ти застане и да ти фати да монтира ланци? Чувај не Марксе од полошо...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2062 на: 06 Јануари 2017, 20:28:44 pm »
Со што си идеше наваму генерале?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #2063 на: 06 Јануари 2017, 20:32:38 pm »
Со што си идеше наваму генерале?

Со авион до Скопје, а татко ми ме чекаше со мечето на аеродром.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #2064 на: 06 Јануари 2017, 20:34:29 pm »
Македонија распад
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #2065 на: 06 Јануари 2017, 20:39:02 pm »
Скопје - Радовиш шест часа.

Навеано. Нечисто. Нема полиција. Нема чистачи ни за лек. На секои десетина километри по еден заглавен шлепер. Наноси, соспи.

Сами расчистувавме и пропуштавме сообраќај, организација, шлепери, пропуштање. Исто сега кажуваат на вести демек полицијата предложила да се вози по недоправениот автопат. Таму што бевме луѓето на своја глава ги тргнавме браниците и се качивме на него па почнаа колоните да се расчистуваат.

Како на Луди Макс, само место песок снег. Денес поминав само во обратен правец... на автопатот(недоправен) пред Кадрифаково соспа, две коли се заглавија пред мене, полицајци двајца да пуштеа да ги преусмеруваат возилата и едно возило со ротација да поставеа. Среќа што го возам патот секој ден и знам каде може да се вклучам и исклучам онака сигурно уште ќе стоеше колата во соспа...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2066 на: 06 Јануари 2017, 20:40:17 pm »
А зошто одиш по недоправениот пат? Тој сигурно не е исчистен.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #2067 на: 06 Јануари 2017, 20:42:50 pm »
А зошто одиш по недоправениот пат? Тој сигурно не е исчистен.

Затоа што на тој споредниот (кој е официјален пат додека овој се гради) имаше навеано соспи, неисчистен и имаше два шлепери заглавено. Изборот беше или да се чека до недоглед (до утре сабајле) или да се вози на сопствен ризик по недоправениот автопат. И бидејќи автопатот е издигнат висински, на него немаше навеано ништо и се возеше многу подобро и полесно. Иако беше неисчистен (освен ако немаат пуштено камион подоцна).

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2068 на: 06 Јануари 2017, 20:49:16 pm »
Што се соспи?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #2069 на: 06 Јануари 2017, 20:52:37 pm »
Што се соспи?

Навеан нанос од снег е соспа. Соспи, множина.

пс. Некој ја нема читано Возот в снег во основно.  ;D