Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 382949 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1050 на: 11 Јануари 2013, 21:02:54 pm »
За што сте се фатиле да спорите.....

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1051 на: 11 Јануари 2013, 21:29:28 pm »

Или за два три пути шо ќе возиш на снег да тураш зимски гуми, седи бе. За тие пари у комбинација со летниот буџет ќе си возиш увек нови летни чии перформанси и карактеристики ќе ти бидат битни 9 месеци од годината.

Зашто да го орграничуваш и така веќе ограничениот буџет за нешто што ќе ти притреба два до три пути годишно, ( три пати у ситуација ако идеш на планина, али увек постои опција ланец)

Што се сет зимски гуми за некој чија месечна плата надмнува 60.000 денари  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14384
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1052 на: 11 Јануари 2013, 23:36:05 pm »
Не знам оти ти не разбираш.Дали за тебе е нормално ако акумулаторот е празен(тотално) возилото да не запали?Ако одговорот е Да,тогаш и мене мие нормално во Битола да падни до -30.Пошо се спуштала до толку температурата.
Е сеа,мене не ме интересира дефиниција за просечна минимална,просечна максимална или само просечна температура.

другар, јас само сакам да кажам дека рекордно ниски температури не можат да се сметаат за нормални. толку.

Иначе, и ја сакам да ми запали колата на -30 пошто понекогаш, ретко, температурите се спуштаат ненормално ниско и до -30, а може баш тогаш ќе ми затреба колата. За тоа немаме спор. Имаме спор дали -30 е нормална температура или не. Ја викам не ти викаш да. За ТОА спориме и за ништо друго.
Ај да не ја отворам на долго и широко,делумно се разбравме  ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1053 на: 12 Јануари 2013, 01:30:48 am »
Или за два три пути шо ќе возиш на снег да тураш зимски гуми, седи бе. За тие пари у комбинација со летниот буџет ќе си возиш увек нови летни чии перформанси и карактеристики ќе ти бидат битни 9 месеци од годината.

Зашто да го орграничуваш и така веќе ограничениот буџет за нешто што ќе ти притреба два до три пути годишно, ( три пати у ситуација ако идеш на планина, али увек постои опција ланец)

ааааааа..... хмммм...?? ?? ??  зимска гума е само за на снег?? да не си нешто грешка? мене ме учеа на времето дека до 5 степени е ок со летна гума, ама под 5 степени треба зимска... на 0 па надоле зимска обавезно и тоа за на асвалт прајме муабет, тоа што за на снег е зимската е друга-напоредна работа... башка полиција ќе ти пише белешка на отворен пат со летна гума во зимо...

основна грешка е да се рачуна дека зимска гума е само и само за на снег...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1054 на: 12 Јануари 2013, 08:49:15 am »

Што се сет зимски гуми за некој чија месечна плата надмнува 60.000 денари  ;)

;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1055 на: 12 Јануари 2013, 10:20:53 am »
Абе жабари врмит снегон во скопјено?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1056 на: 12 Јануари 2013, 10:35:37 am »
Не, чисто е ко суза, идам да перам кола :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1057 на: 12 Јануари 2013, 12:03:08 pm »
Тууу вечер ќе постнам фотки како е тука иф планина

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1058 на: 12 Јануари 2013, 21:37:31 pm »

Што се сет зимски гуми за некој чија месечна плата надмнува 60.000 денари  ;)

Ako patuvash na podolgi relacii druze nema da mislish taka, ne znaesh kaj ke te zarine sneg a za 400 ili 500 evra da rizikuvas glava so znam, mene ne mi se rizikuva bez razlika Dali se raboti za mesecna plata od 20, 30, 60 ili 150 iljadi denari.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #1059 на: 12 Јануари 2013, 22:53:06 pm »
Малку во друг контекст беше муабетот... Cuore „зима плата“ од преку 60.000 денари,  а тука се секира за ситни пари за зимски гуми ;) Инаку јас последниве 10 години обавезно со зимски чевличиња сум на сите коли по дома.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1060 на: 12 Јануари 2013, 22:57:41 pm »
Куоре си бара негови идеи за да не купи зимски гуми.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #1061 на: 12 Јануари 2013, 23:10:30 pm »
Какви тупаџии... :)
И јас да сум на негово место не би купил зимски гуми. И го подржавам и го разбирам донекаде...У право е човекот..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1062 на: 12 Јануари 2013, 23:13:51 pm »
Cuore ajde besplatno clenstvo vo nasata partija na Ekonomistite !

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
« Одговори #1063 на: 13 Јануари 2013, 00:35:50 am »
Ја сум цело време со зимски гуми, лете зиме, па никому ништо, е сеа летно време свират гумите  :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1064 на: 13 Јануари 2013, 01:49:43 am »
Не сум имал потреба од зимски, кога ќе имам потреба ќе купам.