Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 466527 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #375 на: 09 Февруари 2012, 01:34:21 am »
Ако сакаш да му гледаш сеир ќе му кажеш вака кога ќе дојде да те викне за гурање.
Комшо извини вака ама нешо ноџето ме боли,па неможам да буткам.И после ќе искочиш пред врата или од прозор ќе го гледаш како се мачи.
Е ова ти се вика право сеирџење ;D ;D

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
« Одговори #376 на: 09 Февруари 2012, 01:34:50 am »
Не гледам сеир во тоа што му туркаш на комшијата  :D ;D
Како бе не ??? ти звони во 10 сатот ноќеска и ти вика комшија идај да потурниме (тој со палто нараквици) и јас излагам така по блуза едно смрзина второ се мачам да го потурнам трето ризла имам во дворот па со лопати фрлам на патот за да може да излезе !!!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #377 на: 09 Февруари 2012, 01:36:03 am »
Не гледам сеир во тоа што му туркаш на комшијата  :D ;D
Како бе не ??? ти звони во 10 сатот ноќеска и ти вика комшија идај да потурниме (тој со палто нараквици) и јас излагам така по блуза едно смрзина второ се мачам да го потурнам трето ризла имам во дворот па со лопати фрлам на патот за да може да излезе !!!
Не знаеш изгледа ти што е сеир?
Некој друг те гледа како се мачиш и си прави сеир,а не помага...разумеш?

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #378 на: 09 Февруари 2012, 01:37:15 am »
Не гледам сеир во тоа што му туркаш на комшијата  :D ;D
Не знаеш изгледа ти што е сеир?
Некој друг те гледа како се мачиш и си прави сеир,а не помага...разумеш?

абе знам пример гледам како некој се мачи надвор на -20 степени а јас горе на 30 си ги гледам со ќеф !!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #379 на: 09 Февруари 2012, 01:38:12 am »
 ;D ;D ;D

[датотека избришана од администраторот]
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #380 на: 09 Февруари 2012, 01:44:17 am »
Еве пример
Кога бев на одмор,еден дечко имаше од чачак имаше едно волво в40 како на Скорпион(картерот :) ) колата нејќеше да му пали ја бутаа со кабли мабли,со што ти не, јас само си ги гледав а дури и ме викаа дај да гурнеме јас се вадев дека ме боли раката,и си дремев до нив додека тие го гураа волвото на 43 степени по едно угорниче и неможеа воздух да земат :) после бараше да го влечам,едвај ме накани со молење колење,прифатив го гурав се скина јажето и го оставив на сред пат,па после расправии што да ти кажам :D

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
« Одговори #381 на: 09 Февруари 2012, 02:03:37 am »
Еве пример
Кога бев на одмор,еден дечко имаше од чачак имаше едно волво в40 како на Скорпион(картерот :) ) колата нејќеше да му пали ја бутаа со кабли мабли,со што ти не, јас само си ги гледав а дури и ме викаа дај да гурнеме јас се вадев дека ме боли раката,и си дремев до нив додека тие го гураа волвото на 43 степени по едно угорниче и неможеа воздух да земат :) после бараше да го влечам,едвај ме накани со молење колење,прифатив го гурав се скина јажето и го оставив на сред пат,па после расправии што да ти кажам :D
Каде тоа пошто гледав јас летово во дојран се туркаа едни луѓе цел ден незнам или волво беше или алфа ромео се туркаа цел ден акомулатори со кабли исто и ништо не направиа и ја оставија колата и после 2/3 дена дојдоја со автовлечна служба да ја земаат 

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #382 на: 09 Февруари 2012, 02:05:10 am »
Еве пример
Каде тоа пошто гледав јас летово во дојран се туркаа едни луѓе цел ден незнам или волво беше или алфа ромео се туркаа цел ден акомулатори со кабли исто и ништо не направиа и ја оставија колата и после 2/3 дена дојдоја со автовлечна служба да ја земаат 
Будва.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #383 на: 09 Февруари 2012, 16:06:58 pm »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #384 на: 09 Февруари 2012, 17:02:37 pm »
Море како да ја исчистам колава јас од снегот сега :D, има пола метро снеф врз неа а првите 3-4цм се смрзнати. Пробав со метла сега нема шанси. Ќе си останам јас изгледа на скијање додека не стопли малце времево :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #385 на: 09 Февруари 2012, 18:07:09 pm »
Море како да ја исчистам колава јас од снегот сега :D, има пола метро снеф врз неа а првите 3-4цм се смрзнати. Пробав со метла сега нема шанси. Ќе си останам јас изгледа на скијање додека не стопли малце времево :D

Земи фен ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #386 на: 09 Февруари 2012, 19:01:49 pm »

Земи фен ;D

Се скапав од чистење. Работеше 20мин у место за да ја стопли шофершајбната да попушти снегот од внатрешна страна полесно да го исчистам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #387 на: 09 Февруари 2012, 19:20:40 pm »
Во Скопје почна пак да го трупа. Ситно ама динамитно.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #388 на: 09 Февруари 2012, 19:45:24 pm »
Јас како оваа зима никогаш толку немам заглавувано...и тоа на паркинг пред зграда ...упм!

Ех камо да си ја имав Бубата...тенкче...ни снег...ни мраз...

Само Буба (од старите) за ова време. НИКОГАШ во најдлабоки снегови не ме изневерила...

И Лада Нива...4х4 mode :D 
 ;D

Мада и годинава Битола машала 60-70цм снег...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #389 на: 09 Февруари 2012, 20:08:48 pm »
Конечно ја одглавив Алфата од двор, ебате снегот. Ја провозев малце да се загрее, ми се крена расположение што после 10 дена ја прoшетав :D