Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 466737 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #345 на: 08 Февруари 2012, 00:29:56 am »
Напрајте си гаражи ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #346 на: 08 Февруари 2012, 05:54:45 am »
Битола 2012 - ICE AGE  :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #347 на: 08 Февруари 2012, 08:09:19 am »
Дечки, денес ми с*урчи снегов. Можеби причина за тоа беше што денес се вратив дома со друго возило, али и пешки почна да ми смета + сабајле мене ми беше ред да чистам снег околу зграда ;D

Оти...Коцкатa те изнeвери ? ;D

Не не, ја штедам малце, кога може. ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #349 на: 08 Февруари 2012, 12:24:04 pm »
Acika, кај е снегот од коливе ?

;D ;D ;D ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #350 на: 08 Февруари 2012, 12:24:49 pm »
Acika, кај е снегот од коливе ?

;D ;D ;D ;D

Симни се после со кафе,ке ти покажам  :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #351 на: 08 Февруари 2012, 12:35:04 pm »
Договорено. ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #352 на: 08 Февруари 2012, 14:07:25 pm »
ја да ви кажам право, со снегов се справив така што на секоја кривина кревав ручна :D шала на страна многу добро решение ако сакаш да влезеш побрзо во крвиниа пошто предниов погон и летните гуми ме тераат од прва у трета лента не можам да досвртам. иначе не ми се јасни луѓево некој вози 80 по снегов ко ненормален некој се движи со 10 на саат. па кој кур искачаш да возиш ако ти е страв.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #353 на: 08 Февруари 2012, 14:10:24 pm »
Повеќето такви се со летни гуми, не ни можат побрзо да возат, на семафор 18 минути тргаат, и после гужва.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #354 на: 08 Февруари 2012, 14:14:30 pm »
Реално 80% возат полека. Шат пат некоја будала, углавном таксисти, прават некој акробации.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #355 на: 08 Февруари 2012, 14:15:54 pm »
сабајлево имаше еден со оние корејксите санг јонг кирон така леташе леташе и прикочи наедаш бидејки пешак излезе па виде дека се лизга, срека не тртна никого идиот со тапија

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #356 на: 08 Февруари 2012, 14:17:38 pm »
Повеќето такви се со летни гуми, не ни можат побрзо да возат, на семафор 18 минути тргаат, и после гужва.
нема врска летни гуми, како бе јас ни еднаш не направив гужва и ни еднаш не заглавив на семафор да не можам да тргнам. факт е дека имаме многу лоши возачи, тоа многу лесно можеш да го приметиш и дожд кога врне. на секого му се даде волан у раце, без притоа да се мисли на последиците, ама ако терај ќе купи некоја е46ка за 3000 евра и ќе се чуди зашто не може да тргне или зашто му бега задниот дел.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #357 на: 08 Февруари 2012, 15:03:58 pm »
По улициве е жива катастрофа...Плус никој не сака да си очисти пред врата...Само кај мене пред гаража беше чисто секој ден, пошто пред да одам на работа, а и кога ке се вратев, си чистев...Пред двор и влезна врата на улица ми е чисто...
Не видов ниеден комшија да излезе со лопата да подрасчисти...Дури и јас кај што чистев да си ја паркирам колата, ми се паркирал комшијата, па морав јас во снег да се паркирам...Многу мудро од негова страна, но среќа што не го видов за да му кажам...
Него небитно...
Сакам да кажам дека ако секој земе да си очисти пред врата, снег нема да има и се ке биде чисто...Треба да се направат некој измени во законот и да се казнува секој оној кој нема да си исчисти пред врата и паркинг каде ја паркира колата. За нечисти коли исто така би ставил казна...Никој не сака да чисти снег од кровот, а додека се вози, летаат парчиња позади него...Не само што ја загрозува безбедноста како учесник во сообраќајот, него ја загрозува и безбедноста на останатите учесници во сообраќајот.
Толку.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #358 на: 08 Февруари 2012, 15:06:10 pm »
По улициве е жива катастрофа...Плус никој не сака да си очисти пред врата...Само кај мене пред гаража беше чисто секој ден, пошто пред да одам на работа, а и кога ке се вратев, си чистев...Пред двор и влезна врата на улица ми е чисто...
Не видов ниеден комшија да излезе со лопата да подрасчисти...Дури и јас кај што чистев да си ја паркирам колата, ми се паркирал комшијата, па морав јас во снег да се паркирам...Многу мудро од негова страна, но среќа што не го видов за да му кажам...
Него небитно...
Сакам да кажам дека ако секој земе да си очисти пред врата, снег нема да има и се ке биде чисто...Треба да се направат некој измени во законот и да се казнува секој оној кој нема да си исчисти пред врата и паркинг каде ја паркира колата. За нечисти коли исто така би ставил казна...Никој не сака да чисти снег од кровот, а додека се вози, летаат парчиња позади него...Не само што ја загрозува безбедноста како учесник во сообраќајот, него ја загрозува и безбедноста на останатите учесници во сообраќајот.
Толку.

исто и кај мене, само кај мене пред гаража е чиста улицата, им ги чистев и скалите пред влез никој не мрда, само газат со коливе низ снегот и гајле си немаат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #359 на: 08 Февруари 2012, 15:17:02 pm »
Мене ме нериваат луѓево кога ќе напукаат снег на сред улица и иди после излези ако можеш или недај боже да се разминеш.
Споредните улички се непроодни.
Нека си чистат ама нека не прават проблем на останатите.