Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 367849 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #75 на: 18 Јануари 2012, 19:29:56 pm »
Утре сабајлешки кога ќе одам во село на Водици ќе имате од мене клипче ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #76 на: 18 Јануари 2012, 19:57:26 pm »
утре од 4 возила ке ви приредам cold start ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #77 на: 18 Јануари 2012, 20:59:14 pm »
Денес по временскиве прогнози Гостивар го крка најладно ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7372
« Одговори #78 на: 18 Јануари 2012, 21:06:59 pm »
утре од 4 возила ке ви приредам cold start ;D

ако запалат ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #79 на: 18 Јануари 2012, 21:42:45 pm »
Бензинци немаат гајле, колку е поладно подобро палат. Проблем се дизелите. Баш ме занима како ќе запали BMW-то на Мече, не дека нешто прејудицирам, чисто информативно.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #80 на: 18 Јануари 2012, 22:25:07 pm »
Палат ако е исправен моторот без проблем, види како пали дизел со 348 000 на -26

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #81 на: 18 Јануари 2012, 22:38:57 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сподели импресии за чорапите? Како се однесуваат на снегот, барем еден наш корисник нешто искрено да каже...Дали си со зимски пневматици и чорапи или пак си со летни и чорапи...
Фала многу и поздрав :)
Импресии wow!

Ги пробав со зимски гуми и доста сум задоволен од едноставната и брза монтажа на чорапите.
Таму каде што зимските гуми не можеа да искачат, чорапите завршија работа. А сега колку се добри незнам. Од ланци мислам дека не се подобри.
Одкога ја искачив колата, истите ги ставивме на друго возило и тоа си се искачи без проблем. Да беа ланци дека би правел такви ескаламуции со префрлување, не верувам. :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #82 на: 19 Јануари 2012, 00:10:49 am »
Благодарам на одговорот...Значи вреди да се имаат во кола...Јас имам зимски гуми, носам и ланци секогаш во кола, но не сум имал никогаш потреба да ги монтирам...Ако треба да ставам ланци, тоа е налет...Саат време работа, + ке се направиш гомно и лајно, и + нервоза невидена...Извади дизалица, крени, спушти итн...Ова е чиста работа...Почиста здравје :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #83 на: 19 Јануари 2012, 00:19:43 am »
Бензинци немаат гајле, колку е поладно подобро палат. Проблем се дизелите. Баш ме занима како ќе запали BMW-то на Мече, не дека нешто прејудицирам, чисто информативно.
Ова не да е точно преточно :D

Сабајле јас ја палам без гас , и си пали колата од прва. :D А татко ми си вергла ;D ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #84 на: 19 Јануари 2012, 00:24:23 am »
Сите возила,од кои само Реното е бензин,палат најнормално,без маки...Значи двата камиони си палат,инаку БМВ-то пали супер,иако немам проверено колку греачи се во исправна состојба...Ај утре ке снимам,од колите сигурно,а за камионите ако не ме мрзи,пошо акумулаторите ми се извадени,па треба да ги ставам.....

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #85 на: 19 Јануари 2012, 00:38:08 am »
И кај мене дизелот си пали од прва... Нема гајле од каде таа глупава информација ?
Тоа можеби било со постарите дизел коли но сега не верувам дека е така...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #86 на: 19 Јануари 2012, 00:40:00 am »
Кај дизелот се е кај греачите ако се добри немаш гајле ;D

Мечето дај баш сними го БМВ то на -20 како пали ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #87 на: 19 Јануари 2012, 00:50:30 am »
Пред некој ден,комшијата донесе МЕрцедес Ц 200 цди 2008 година со скоро 200Ккм.После 2 дена,резервоарот фул нафта му замрзна(згусти) Мерцедесот за жива глава неќе да запали,ај дуваа со фен ова она,адитиви мадитиви неќе и неќе,јас си седам настрана и ‘делкам‘ сеири.Слезе брат ми,ова она,му тури неколку шишиња топла вода лево десно го запалија....
Шо ми е муабетот,после целата таа случка,му велам на брат ми,овај ко не запали,она кртешницата наша нема шанси,во БМВ-то нема ни 0.5л нафта,ке видите утре,сказалката во ретровизорот фаќа....И брат ми вели чекај да видиме,и си запали како од шала....Комшијата му се врти на Мерцедесот спизден 50000000.... ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #88 на: 19 Јануари 2012, 00:59:54 am »
Пред некој ден,комшијата донесе МЕрцедес Ц 200 цди 2008 година со скоро 200Ккм.После 2 дена,резервоарот фул нафта му замрзна(згусти) Мерцедесот за жива глава неќе да запали,ај дуваа со фен ова она,адитиви мадитиви неќе и неќе,јас си седам настрана и ‘делкам‘ сеири.Слезе брат ми,ова она,му тури неколку шишиња топла вода лево десно го запалија....
Шо ми е муабетот,после целата таа случка,му велам на брат ми,овај ко не запали,она кртешницата наша нема шанси,во БМВ-то нема ни 0.5л нафта,ке видите утре,сказалката во ретровизорот фаќа....И брат ми вели чекај да видиме,и си запали како од шала....Комшијата му се врти на Мерцедесот спизден 50000000.... ;D
БМВ е тоа не е заебанција . :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #89 на: 19 Јануари 2012, 13:30:46 pm »
Абе може да не пали некој калимеро кец со расипани греачи.
Колку сака нека е камен кај мене сијаличката за гречите исклучува за секунда две и после.... чакмак.