Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 384261 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1770 на: 05 Јануари 2016, 15:04:55 pm »
Ова горе жолтото е колку да искочиш од длабок снег. Лесно се мести релативно. Тулево е покомплицирано, а веројатно и наменето за возење, а не само за искачање.

Првово би требало да е 300 денари и делува практично за заглавување според мене.
Ако успееш првото да го наместиш на (потспуштена) кола со задња вуча и челичен бандаш, худини у маало треба да почнат да те викаат :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #1771 на: 05 Јануари 2016, 15:50:17 pm »

Ако треба рака да бутнеш позади тркало Ако си ја клекнал со спирали - ништо од местењето.

:D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг: Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1772 на: 05 Јануари 2016, 16:05:18 pm »
Ова горе жолтото е колку да искочиш од длабок снег. Лесно се мести релативно. Тулево е покомплицирано, а веројатно и наменето за возење, а не само за искачање.

Првово би требало да е 300 денари и делува практично за заглавување според мене.
Ако успееш првото да го наместиш на (потспуштена) кола со задња вуча и челичен бандаш, худини у маало треба да почнат да те викаат :)
Немора од горе да ја местиш. Одма до земјата ќе ја наместиш. Освен ако мислиш на "станцед" спуштена кола па да гребе доле.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #1773 на: 05 Јануари 2016, 16:24:44 pm »
Јас сепак мислам дека воопшто не е така лесно ко` што сакаат да прикажат на видеана. Дури може и показно да пробаме следната средба со соодветна трака.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1774 на: 05 Јануари 2016, 16:36:20 pm »
odlicno e za 300 denara da si go imas za sekoj slucaj u gepekk ... ko ke se zaglavis ke ti tekne i toa kako da go mestis od dollu :D
« Последно менување: 05 Јануари 2016, 16:47:16 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1775 на: 05 Јануари 2016, 16:45:13 pm »
Би требало да биде поедноставно за местење доле како што кажа дени. Пред или зад површината со која допира гумата на подлогата.
Како на видеава воопшто не е практично...ај што треба да буташ рака позади гума, па нема ни да го најдеш каишот бидејќи ќе се обеси надолеу преку дискот, или меѓу дискот и бандажот.

А овој најдобар, со јаже  ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1776 на: 05 Јануари 2016, 16:53:27 pm »
Ова додека го врзеш као што треба...

;D А богами и ланци ако ти затреба... Јас не знам да ги наместам џабе ги возам :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1777 на: 05 Јануари 2016, 20:34:17 pm »
Како гадно сум се заебал со диајсеров. Го платив 280 ден а е толку неефикасен, чудо. Вчера сабајле целиот го потрошив и пак шофершајбната ми остана замрзната. Да не се заебе некој да купи од истото.

До пред некој ден користев од средствово и сум многу задоволен. Инстантно ја одмрзнува шофершајбната за разлика од срањево погоре, само ми се потроши и не знам каде да најдам. Во Паланка само спрејови од диајсери продаваат, ништо од течности.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3282
« Одговори #1778 на: 05 Јануари 2016, 22:59:52 pm »
Купи си чист алкохол од аптека 215 денари литар. Раствори во шише со прскалка 2/3 алкохол 1/3 вода. Одмрзнува инстантно за една секунда што сакаш.

Не фрлај пари за козметика....

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1779 на: 05 Јануари 2016, 23:05:10 pm »
Или турете од глејзерот во спреј и завршена работа  :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1780 на: 05 Јануари 2016, 23:44:20 pm »
Не брши глејзерот работа. Лани баш го пробав баш тоа и испаднав мајмун пред себе. Само го офарба снегот сино и толку.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7122
Одг: Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1781 на: 05 Јануари 2016, 23:51:41 pm »
Мојот колега тврдеше дека нема гајле со летни гуми на снег, се спука у тротоар, на незначителна брзина, искриви рукавец и 2 поуосовини ( за среќа шасиски пројде негибнато ) и после си купи зимски као попче. Цената на поправката на колата беше колку сет нови зимски гуми од средно-визока класа.
Зимски гуми се купуваат за зима и тоа во два наврати - пред и после настаната штета.
Ама не учиме од грешкие на другите, па за да разбереме некоја работа, треба изгледа прво на своја кожа да ја осетиме.
Нејќам да помислам што би се случило ако бутнел некое девоче на тоа место....
Енглези уче на Кембриџу,  ми учимо на грешкама.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1782 на: 06 Јануари 2016, 00:39:53 am »
Во право е Миле. Откако го потрошив диајсерот ставив од глејзерот во шише и почнав да прскам. Ништо не се промени. Глејзерот не помага. Ќе пробам со алкохолот нареден пат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1783 на: 06 Јануари 2016, 00:53:53 am »
Немој да пробуваш со алкохолот, еве ти кажувам освен сега, не губи време и не троши алкохол, боље прати му го на Ипкис.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1784 на: 06 Јануари 2016, 01:58:45 am »
Глејзерот не може да одмрзне... Евентуално може да помогне во возење да не подзамрзнат, да се залепат бришачите за стакло. Стави картон некој од вечер.

Најефикасно за гореспоменатото

:D И немаш никаква мака.