Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Како да се пали? На отварање, на копче?И јас би сакал ако може да се пали со горното копче за светло во кабина...
Цитат: Deni на 12 Јануари 2012, 21:54:00 pmКако да се пали? На отварање, на копче?И јас би сакал ако може да се пали со горното копче за светло во кабина...Па би ја направил да се пали на прекинувач кога ќе се отвори касетата тоа не е проблем твоето решение е уште поедноставно едно реле само треба да се стави
Цитат: Tome-Colt на 12 Јануари 2012, 21:56:29 pmЦитат: Deni на 12 Јануари 2012, 21:54:00 pmКако да се пали? На отварање, на копче?И јас би сакал ако може да се пали со горното копче за светло во кабина...Па би ја направил да се пали на прекинувач кога ќе се отвори касетата тоа не е проблем твоето решение е уште поедноставно едно реле само треба да се ставиДа може и кога ќе се отвори. Јасно.
Ова на Симо е одлично, ама да не е мал одот на прекидачот па да се пали безвезе. Тоа ми е. А и би направил да има светло кога ќе се дигне поклопецот од багажникот исто така. А каде има поефтини ленти?
Ајде давајте совет. Искрено уште не сум видел нова кола која нема светло во фиока освен мојата (Mitsubishi Colt 2011) и да бидам искрен ми смета тоа што нема. Е сега ми треба идеја како да го изведам тоа. Мене ми падна на памет да земам од лентите со ЛЕД диоди што мислите паметно или џабе ќе се глупирам само?
Ваков тастер ти треба (како за на врата кој ја прекинува масата, а плусот оди директно до сијаличката):http://www.swedishautoparts.com/shop/catimages/Volvo-Door-Contact-Switch-1362769.jpg[/img]
Цитат: djidji на 12 Јануари 2012, 22:27:45 pmВаков тастер ти треба (како за на врата кој ја прекинува масата, а плусот оди директно до сијаличката):http://www.swedishautoparts.com/shop/catimages/Volvo-Door-Contact-Switch-1362769.jpg[/img] Тастеров брка работа за во гепек, ама за фиока не. Битејќи треба да го заштрафиш некаде кај што има маса-контакт со шасија, а кај тоа вратичето за предната фиока, немаш ништо слично. И онака треба да носиш ожичување, па исто ти е дали + или - ќе прекинуваш со прекидачот.