Автор Тема: Сечење спирали?  (Прочитано 11435 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Сечење спирали?
« Одговори #30 на: 12 Јануари 2012, 16:10:55 pm »
LFS не е игра туку е симулација. Како последица на тоа, симулира реални ситуации кои се поткрепени со физика. Глупави се ф1 возачите што тренираат на симулатори и таму ги дотеруваат сетапите?

Инаку во врска со темава, последните кругови се фабрички направени за да не се свиткаат настрана кога ќе им се приложи оптоварување, а со нивно скратување кај самоделски мајстор како што кажа DC, им се намалува волуменот, а со самото тоа ќе им се скрати максималниот од.

Едит: Се префрлив на греење, па сум напишал и за чекорот помеѓу круговите
« Последно менување: 12 Јануари 2012, 16:21:01 pm Igor »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #31 на: 12 Јануари 2012, 16:16:38 pm »
сакав да кажам се што се кажува треба да се образложи зошто е тоа така.
Тоа што има различен број на навои на спиралата на двете страни за која пратив и слика што мислиш зошо е така?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #32 на: 12 Јануари 2012, 16:21:50 pm »
LFS не е игра туку е симулација. Како последица на тоа, симулира реални ситуации кои се поткрепени со физика. Глупави се ф1 возачите што тренираат на симулатори и таму ги дотеруваат сетапите?

Точно, у право си...Но дали мислиш дека ЛФС која што дете од 3ипол годни може да ја симне од замунда со крак е реална и симулира трка од Ф1 поткрепени со физика???
Да, како игра...

Инаку тоа нема благе везе со симулација....
Да беше така, сите ке беа тркачи...
+ Симулатор за ф1 кошта колку македонија со нејзините долгови од како постои, а башка што е топ сикрет на секоја компанија :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #33 на: 12 Јануари 2012, 16:24:46 pm »
Абе сите го знаеме она западњачкото, купи го шо ќе се замараш да го правиш. Ама мојата финансиска ситуација толку ми дозволува, да прикрпам нешто ја нема да ја акам по трки или којзнае каде. И ја знам да земам monroe, eibach и шо ти ја знам ама со шо да ги купам ќе треба да продадам бубрег за едни амортизери.

Кога прашав дали да ги сечам мислев од безбедносни причини дали е сигурно, а не да возам па да ми искочи некој федер низ крило или слично. Особините при сечење, греење на спирали познати ми се како можат да се сменат. До сега изгледано имам милион документарци да ги кажам т.е. видеа од компании што прават суспензии не од некои rednecks во аризона и знам на кој начин работат суспензиите притоа порано се занимавав активно со велосипедизам и знам како влијае промена на спирала уље вентили и други чуда (се дружам со мрки и компанија).

Значи уште еднаш ќе пишам.
Дали од безбедносни причнини не се препорачува сечење спирали со оглед на тоа што ќе ги праам и амортизерите по тврди. Сум видел и еден кловн сигурно и други го имаат видено со Saxo VTS со исечени спирали а меки амортизери како изглеа и како е за возење.
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #34 на: 12 Јануари 2012, 16:33:21 pm »
Абе друже сечи ништо нема да биде, само немој да претераш.

Сам ќе си пазиш после како возиш нема лудување, и завршена работа, ќе имаш спуштена кола.

Иста е ситуацијата кај повеќето што место 15 ставаат 19 и нагоре фелни, со 235 и нагоре гуми. Губат на перформанси, предница се расклинкува ама добиваат на изглед. Тоа ти е шо да ти кажам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #35 на: 12 Јануари 2012, 16:34:44 pm »
Кога прашав дали да ги сечам мислев од безбедносни причини дали е сигурно, а не да возам па да ми искочи некој федер низ крило или слично.

Зависи кој ке ти ги прави. Тоа е најбитното.Ако не ти ги направат како што треба, нема да биде тоа што треба да биде...Прво нагибот нема да ти биде ист, после центрирање ке возиш недела дена, пак исто...

Дали од безбедносни причнини не се препорачува сечење спирали со оглед на тоа што ќе ги праам и амортизерите по тврди. Сум видел и еден кловн сигурно и други го имаат видено со Saxo VTS со исечени спирали а меки амортизери како изглеа и како е за возење.

Официјанло НЕ!
Неофицијално можеш да правиш што сакаш :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #36 на: 12 Јануари 2012, 16:35:33 pm »
Инаку тоа нема благе везе со симулација....
Сале аман бе не збори на памет што не знаеш. Симни ја, пробај ја па после зборувај. и НЕ, ЛФС не е Ф1 симулација! Него е симулација на возење општо!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #37 на: 12 Јануари 2012, 16:36:37 pm »
Сетинзите што ги правиш на возилото се повеќе од реални.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #38 на: 12 Јануари 2012, 16:38:32 pm »
Сетинзите што ги правиш на возилото се повеќе од реални.
Надреални?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #39 на: 12 Јануари 2012, 16:39:11 pm »
Совршено реални :P

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17598
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #40 на: 12 Јануари 2012, 16:39:32 pm »
NetworX, без разлика што ќе направиш, дали ќе сечеш или нови спирали ќе купуваш, припреми се драстично да го смениш начинот на возење. Од мене толку, оти по природни науки имав 5-ки зошто се знаеше татко ми со професорите. :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #41 на: 12 Јануари 2012, 16:40:29 pm »
:)

Ок. Ај така нека биде...

Ја ке кажам еден офтопик муабет....Ако сакате избришете го...

ЕДНО ДРКАЊЕ, ПОЛА ЕБЕЊЕ...

Дали две дркања се едно ебење?

;)

Па вие дркајте, овај возете на симулации и играјте игрици. Ја идам да јебам нешто па макар и само глаучката да ја натопам :)

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #42 на: 12 Јануари 2012, 16:41:31 pm »
Ајде малце да се навратиме на конкретниов случај.

Теоријата е едно праксата е друго. Разликата е што во теоријата многу тешко се пресметуваат околните фактори.

Теоретски ниедно возило што се вози во Македонија не е пресметано од производителот за нашите патишта, туку за теоретски асвалтен пат. :)

Практично за во Македонија идеално возило е само теренско возило кое може да ги амортизира македонските нерамнини на патот.

Не претерувајте со одговори како Никако, Катастрофално, итн. Ако гледаме така чиста глупост е и нископрофилна гума за нашиве патишта, ама сепак сите возите такви.

Реално пола Скопје вози со т.н. издишани амортизери, па никој не погинал. Така да кога некој сака да си го направи меракот треба да се размислува практично не теоретски.

Практично за кола што не е наменета за трки која бара високи перформанси, за градски брзини до 60km/h нема голема улога во перформансите ако се скратат спиралите за спуштање до неколку сантими, а камили да изгинеш заради таа измена.

Друга многу битна работа е изведбата. Ако се нафатиш на модификација (кратење на постоечките), доста битно е тоа да се изведе што е можно попрофесионално.

Единствена мана според мене е тој крајниот ОД. Ако многу силно се лупне на некоја дупка моше да се оштети држачот или незнам што друго.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #43 на: 12 Јануари 2012, 16:43:33 pm »
Имаш варијанта да ги извадиш спиралите и да ги однесеш кај некој ковач и со загревање на истите да ја намали висината на спиралите-ова сум го слушнал дека го правеле али незнам кој се последиците

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #44 на: 12 Јануари 2012, 16:43:39 pm »
:)

Ок. Ај така нека биде...

Ја ке кажам еден офтопик муабет....Ако сакате избришете го...

ЕДНО ДРКАЊЕ, ПОЛА ЕБЕЊЕ...

Дали две дркања се едно ебење?

;)

Па вие дркајте, овај возете на симулации и играјте игрици. Ја идам да јебам нешто па макар и само глаучката да ја натопам :)

Влага тип у фризерница и прашува: „Колку ви е миење глава?“

- 200 денари е миење глава, дечко.

= А цел кур?