Автор Тема: Skoda Octavia 1.6 mpi  (Прочитано 49463 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
Одг: Skoda Octavia 1.6 mpi
« Одговори #45 на: 17 Февруари 2011, 11:20:55 am »
Се продава, ама не сум видел некој да има купено.. Мада чуден ми е на изглед караванот.. И седанот е чуден позади, ама некако се гута..

Отсутен ford ST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #46 на: 17 Февруари 2011, 11:30:32 am »
Steta shto kaj nas gi nema karavanive, barem jas ne sum gi videl...
Dobar e karavanov ako imas grobarsko pretprijatie :) Mene me asocira na pogrebalna kola.Apsoulutno skodata Super B e tolku golema duri i poveke od potrebno i apsolutno nema potreba od karavani...koj mu treba poveke prostor od Super B slobodno neka kupi kombe ili kamionce :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #47 на: 17 Февруари 2011, 11:37:29 am »
Супербчето за подолги патувања е измислено со некој дизелаш. Четворица да седат во апсолутен комфор, а не кошта многу. Е сега кога возиш 4 возрасни во кола, и дали, тоа е друга приказна. Затоа сите коли се прават 2+2 или 2+3. Фантастичен е супербот особено заради цената и моторите. Незнам дали има потреба од толку место, според мене. Секако би ми правело најголемо задоволство да ја имам.
Единствено што ми смета е што не ја направат Фабиа со малку поубав изглед.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #48 на: 17 Февруари 2011, 11:56:36 am »
Супербчето за подолги патувања е измислено со некој дизелаш. Четворица да седат во апсолутен комфор, а не кошта многу. Е сега кога возиш 4 возрасни во кола, и дали, тоа е друга приказна. Затоа сите коли се прават 2+2 или 2+3. Фантастичен е супербот особено заради цената и моторите. Незнам дали има потреба од толку место, според мене. Секако би ми правело најголемо задоволство да ја имам.
Единствено што ми смета е што не ја направат Фабиа со малку поубав изглед.

Da be da ja napraat fabijata so poubav izgled... pa da mislat lugeto deka e golf 6ka :)))))))))))))

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #49 на: 17 Февруари 2011, 12:39:10 pm »
Steta shto kaj nas gi nema karavanive, barem jas ne sum gi videl...
Dobar e karavanov ako imas grobarsko pretprijatie :) Mene me asocira na pogrebalna kola.Apsoulutno skodata Super B e tolku golema duri i poveke od potrebno i apsolutno nema potreba od karavani...koj mu treba poveke prostor od Super B slobodno neka kupi kombe ili kamionce :)

da ama zatoa e po prakticna .. golem tovaren prostor  :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #50 на: 17 Февруари 2011, 14:20:53 pm »
Edno drugarce zema fokus pred 3-4 meseci bas ke go prasam sto mislenje ima za nego,u stilot na voznja, potrosnja, stabilnost,a za gumi zimski kako i da e ke mora da zemam ali narednata godina ovaa mnogu mi se fati posto kes ja zemav kolata,+ kasko ova ona se sinav od kes davanje i mora da ti kazam fala za predlogot kakvi gumi da zemam bas ke se rasprasam kako stojat so cena i montaza Sava eskimo ako se 250 evra iskreno i ne e mnogu skapo :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #51 на: 17 Февруари 2011, 14:24:52 pm »
Kazete mi sto mislite za benziskive kaj e najdobro da se stava gorivo makpetrol ,lukoil ili ovaa novava Okta na partizanska sto e kaj leptokarija.....

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #52 на: 17 Февруари 2011, 14:30:27 pm »
Kazete mi sto mislite za benziskive kaj e najdobro da se stava gorivo makpetrol ,lukoil ili ovaa novava Okta na partizanska sto e kaj leptokarija.....

Istoto i jas go prasuvam... jas po moe mislam, deka najveke pominuvam so benzin od makpetrol... a najveke ide so benzin od lukoil...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #53 на: 17 Февруари 2011, 14:31:45 pm »
ЛукОил или Окта (Пуцко Петрол) на Партизанска. На Макпетрол не сум ставил не памтам од кога. Сега стаив еден резервоар во Окта, и сеа за сеа, добро тера.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #54 на: 17 Февруари 2011, 14:32:10 pm »
Ако другарот има Фокус, не го прашувај, туку земи го и повози го. За гумите, Сава Ескимо топло ги прорачувам како одлична зимска гума. Многу е мека и за ниски температури е одлична. Нема подобра за тие пари. На стариот му монтирав зимава и имам само пофални зборови. Дури сум на мнение дека се можда и подобри од моите Мишелин Алпин кои се дупло поскапи, ама неможам да споредам директно бидејќи имаме различни возила (он вози Тојота Аурис, јас Мазда 6). За цената зависи од димензијата која ја возиш, но 205/55Р16 од прилика се таа цена.

За гориво, моја лична субјективна перцепција е дека Лукоил има најдобро. Некако поубаво ми работи автомобилот(по глатко и поубаво влече) и повеќето луѓе на форумов ќе го изнесат истиот став, како и дека помалку им троши со лукоил.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #55 на: 17 Февруари 2011, 14:48:38 pm »
Jas sea momentalno vozam mishelin alpin koj se ogin i plamen... jas gi osetiv deka podobro drzat na voda, vlazno.... no na sneg nema nekoja razlika...

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 17 Февруари 2011, 15:20:18 pm »
Nisto ke se fokusiram na Lukoil i Okta (pucko petrol),a za gumi zdravje drugata zima ali ipak ke gi imam vo plan Sava eskimo i Mishelin alpin pa koga ke dojde vreme ke vidam kako ke stojam so kes i koj gumi ke gi stavam,nego ima li nekoj Gps Garmin da mi kaze kako e zadovolen od nego koj model i dali pokazuva ulici vo Skopje kako sto vikaat od 60 do 70% i kako se ponasa nadvor od Makedonija kaj sosedive osven Albanija znam deka mnogu bilo slabo so pokrienost tamu pokazuvalo mnogu malce

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #57 на: 17 Февруари 2011, 15:46:00 pm »
Od sava ne ti treba poveke... jas mislev so alpinot ke dobiev mnogu poveke... ama nekako.... misheliot mi izgledaat mnogu po jaki na hartija nego na delo :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #58 на: 17 Февруари 2011, 15:54:05 pm »
Ја возам Тигар Винтера, и се погодија одлични.. Мада, кој возел исклучиво летни и спортски гуми, ќе се извади од памет коа ќе стави зимски.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #59 на: 17 Февруари 2011, 16:06:42 pm »
Ја возам Тигар Винтера, и се погодија одлични.. Мада, кој возел исклучиво летни и спортски гуми, ќе се извади од памет коа ќе стави зимски.

Kazi posle 180kmh praat golema bucava :)