Автор Тема: Skoda Octavia 1.6 mpi  (Прочитано 49457 пати)

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 711
Одг: Skoda Octavia 1.6 mpi
« Одговори #30 на: 16 Февруари 2011, 13:36:57 pm »
Се имам возено со такси, удобна е стварно и отмена, не се лоши.
« Последно менување: 08 Мај 2011, 03:47:52 am Kiko »
You have to pay attention to regular cars, and slalom through them. That's the way to drive fast.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #31 на: 16 Февруари 2011, 13:46:28 pm »
Супер е удобноста на СуперБ, ама седни и во A8 па кажи дека СуперБ е покомотен/поширок од зади.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 711
« Одговори #32 на: 16 Февруари 2011, 13:54:35 pm »
Шкода и Ауди различна приказна се.
« Последно менување: 16 Ноември 2011, 21:16:08 pm Kiko »
You have to pay attention to regular cars, and slalom through them. That's the way to drive fast.

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #33 на: 16 Февруари 2011, 15:37:51 pm »
gOJDO; Stabilna e kolata znaes kakvo bese vremeto, ja imam vozeno ;
Pred da padne prviot sneg nakaj Ohrid koga nenormalno vrnese dozd kolata ne mrdna i ne prolizga
Pa koga padna prviot sneg i koga bese se zamrznato ja vozev nema gajle mnogu malce prolizguvase i toa so letni gumi znaci prednicata ne seta levo desno ali dobro ja vozev spored uslovite na patot ne urlav po ulici,a za potrosnjata kazav deka zboram na pamet i cekam da dojde leto da vidam kako ke bide sega za sega moabet e deka moze da namali potrosnja.A za prima katalogot pametno iskoristen e da koj ke se zamara photoshop ova ona akni spisanie i cao prijatno mada bolje bi bilo nekoj playboy da bese hahahaa

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #34 на: 16 Февруари 2011, 16:36:59 pm »
Извини вака, ама немој со такви приказни дека малку ти пролизгувала на снег и на лед со летни гуми. Не постои возило, ниту летни гуми со кои ќе имаш стабилност на снег и мраз. Најнестабилното возило со најлошите зимски гуми е постабилно на снег од најстабилното возило со најдобрите летни гуми.

И стабилноста не се гледа дали возиш на снег, на дожд, на град или на слана. Стабилност се гледа кога ќе влезеш во и излезеш од кривина, кога од икс причини ќе ти се изврти возилото (нагло кочење, си избегнал нешто на патот и слично) и кога ќе треба да го исправиш и слично. Или наједноставно земи на право дигни 120km/h и помрдај го воланот лево-десно, цела кола ќе ти се клацка како пајтон. Пробај го истото на Џета, Фокус Седан, Инсигниа и други ќе видиш колку се постабилни.
« Последно менување: 16 Февруари 2011, 16:39:07 pm gOJDO »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #35 на: 16 Февруари 2011, 18:56:43 pm »
Извини вака, ама немој со такви приказни дека малку ти пролизгувала на снег и на лед со летни гуми. Не постои возило, ниту летни гуми со кои ќе имаш стабилност на снег и мраз. Најнестабилното возило со најлошите зимски гуми е постабилно на снег од најстабилното возило со најдобрите летни гуми.

И стабилноста не се гледа дали возиш на снег, на дожд, на град или на слана. Стабилност се гледа кога ќе влезеш во и излезеш од кривина, кога од икс причини ќе ти се изврти возилото (нагло кочење, си избегнал нешто на патот и слично) и кога ќе треба да го исправиш и слично. Или наједноставно земи на право дигни 120km/h и помрдај го воланот лево-десно, цела кола ќе ти се клацка како пајтон. Пробај го истото на Џета, Фокус Седан, Инсигниа и други ќе видиш колку се постабилни.

Sto e taka, taka e... vo pravo si... nema shto !

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 17 Февруари 2011, 00:06:10 am »
Hahahah UBAVO NAPISAV;Pa koga padna prviot sneg i koga bese se zamrznato ja vozev nema gajle mnogu malce prolizguvase i toa so letni gumi znaci prednicata ne seta levo desno ALI DOBRO JA VOZEV SPORED USLOVITE NA PATOT NE URLAV PO ULICI toa znaci sum vozel kako 80 god dedo zasto nemam soodvetni gumi za takvo vreme i kolata ne setase bese ok, da sum ubrzaval,trgal naglo kocel naglo moze kolata sega ke ja prodavav vo delovi i na otpad,a za stabilnost kocenje ,izbegnuvanje nesto na patot zabegavanje vo krivini ti tvrdam deka nema takvo nesto posto od 2500 km izvozeni 1000 i poveke km mi se vozeni na avtopat taka da posle straza na tie krivinite na dozlivo vreme spie, i patot za kumanovo preku aracinovo ako si go vozel i znaes kolku e za nikade i tamu spie + vecerno vreme kolata e stabilna i precizna vo upravuvanjeto.taka da slobodno ako mislis deka ja falam deka jas imam octavia javi se vo skoda salonot zakazi test vozenje i slobodno probaj i uveri se,inaku kolata mi e zemena za da mi nosi pari znaci da rabotam so nea i ne diveam so nea si ja vozam domakinski ne izigravam reli vozac po ulici :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #37 на: 17 Февруари 2011, 01:02:10 am »
Cika kure,  da vam operem auto ? ;D ;D ;D

« Последно менување: 17 Февруари 2011, 01:04:06 am chlink »

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #38 на: 17 Февруари 2011, 01:13:08 am »
Супер е удобноста на СуперБ, ама седни и во A8 па кажи дека СуперБ е покомотен/поширок од зади.
aj ti sedni pa kazuvaj posle, normalno deka sum sednal i kazuvam ne sum kolsar da se praam pameten
i ne vikam deka neso kolata e pojaka od a8ca nego sakam da kazam deka za parite e ludnica a i me zaprepasti so nejzinata udobnost kolata e ogromna(mnogu imaat dobieno so toa sto zadnite vrati se ogromni i se otvaraat so se leptirceto sto e retkost na site tie vozila)
« Последно менување: 17 Февруари 2011, 01:16:24 am google »

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 17 Февруари 2011, 01:23:19 am »
Cika kure,  da vam operem auto ? ;D ;D ;D

[/quo

karanje je nauka :):):)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #40 на: 17 Февруари 2011, 08:40:30 am »
Ludi Kure
Види, да не се разбираме погрешно. Мене Октавијата многу ми прави ќеф. Сум ја возел и ме возеле, но сум возел и возам други возила во нејзината класа и поголеми. Чисто како споредба со другите, Октавијата е меѓу најмалку стабилните. Седни во Фокус и повози се по тој истиот пат со кривините Охрид-Гостивар, ќе видиш колкава разлика има.
За возењето на снег и мраз со летни гуми, пак ќе си стојам на претходно кажаното. Исти к*рац ти е со што кола ќе возиш на снег ако имаш летни гуми. Да не ти се случи да треба да закочиш апансас затоа што се возиш во санка. Ако можеш да си дозволиш 250 евра, стави си зимски гуми наредната сезона (предлог Сава Ескимо) и ќе видиш разлика како меѓу ден и ноќ во тоа што го нарекуваш стабилност на снег.

aj ti sedni pa kazuvaj posle
::) Ај важи.
Цитат
normalno deka sum sednal i kazuvam ne sum kolsar da se praam pameten
i ne vikam deka neso kolata e pojaka od a8ca
Тогаш лошо си се изразил, бидејќи претходниот муабет ти беше токму тој дека откако ќе седнеш да се возиш во СуперБ нема да сакаш да влезеш во А8.
sedni da vozis ili da se vozis na zadno u superb be brat posle toa ni u passat ni u audi a8 nema da sakas da sedis...pozz
Извини, ако изгледаше мојот коментар како напад, ама мене искрено ме насмеа коментарот. Сум се возел и во А8 и во Ѕ8, но и во СуперБ (со средно ниво на опрема). СуперБ-от е комотен и елегантен, ама не е ни приближно дораснат на овие погореспомнатите, ниту пак е направен да им биде конкуренција. Сосема подруго е чувството кога се возиш во луксузот, комфорот и перформансите на А8 или Ѕ8.

Цитат
nego sakam da kazam deka za parite e ludnica a i me zaprepasti so nejzinata udobnost kolata e ogromna(mnogu imaat dobieno so toa sto zadnite vrati se ogromni i se otvaraat so se leptirceto sto e retkost na site tie vozila)
Абсолутно се согласувам со ова. За тие пари колку што кошта СуперБ со основно и можеби средно ниво на опрема неможеш да купиш подобро возило. Бест Бај е во таа класа, доволно квалитетно за да не ги одврати и оние кои се пицајзли и дизајнот и е релативно современ, елегантен и агресивен за да им се допадне на пошироката маса купувачи.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #41 на: 17 Февруари 2011, 09:10:00 am »
Според англискиот CAR Magazine (според мене репер за сеопфатен и објективен автомобилски магазин), Skoda Superb е Best In Class, и победи во групен тест измеѓу Superb, Mondeo, Passat, Insignia & Seat Exeo. И апсолутно се слагам. За 25.000 еура (според ценовник, а на лице место сигурно се ќаруе 2к попуст на тоа) се зима целосно опремена (највисоко ниво) Superb 2.0 TDI CR со 170 коња.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #42 на: 17 Февруари 2011, 10:13:21 am »
Pa normalno deka ke bide prva, koa izgleda po otmeno, po nejzina klasa za razlika od mondeoto i insigniata... e mnogu pogolema po dolga samo primeti gi zadnite vrati, osobeno gorniot del kako izgleda kaj prozorite kako e izdolzen i zatoa malce nalikuva na pogolemite klasi A6 i A8

A mozebi toa im e i forata skoda, da platforma na golf... da napravat auto, sto ke lici na passat... znaci na lik da e slicno vo golemina so passat, i sea ovaa platforma shto e ista so passat da napravat da lici na A8

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 17 Февруари 2011, 10:17:17 am »
I tata bi sine :))))

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #44 на: 17 Февруари 2011, 10:20:19 am »
Steta shto kaj nas gi nema karavanive, barem jas ne sum gi videl...

[датотека избришана од администраторот]