Гласање

Какви патосници користите, и кој се подобри според вас ?

Гумени
85 (44%)
Платнени
103 (53.4%)
Не ми требаат патосници
5 (2.6%)

Вкупно гласови: 193

Автор Тема: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)  (Прочитано 66887 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3801
Одг: Гумени vs Платнени Патосници ( такозвани лажен тепих)
« Одговори #45 на: 11 Јануари 2012, 14:05:26 pm »
Тачно, јас ги користам и двата типа. И доста подобро и поскапо изгледа ентериерот со велурните патосници. А и тој што и малку ја пази колата нема да има никакви проблеми со одржувањето на хигиена. Летно време само со просмукалка во перална, или им викам да ги поминат со четка малце натопена во вода. Им се враќа оргиналната боја а и доста прашина испаѓа. Гумените патосници од тој аспект се понеблагодарни. Кај мене пред зграда на пример е со земја, и и секое седнување во колата се познава на патосницата, додека кај велурните не е така. Гумените највеќе ги земав заради скијањето и снегот кој лани падна. Грдо ми беше со снег на патосниците, а и жал ми беше за нив :D. Па ги земав гумениве кој освен делот со изгледот и познавањето на секој одпечаток се супер.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1213
« Одговори #46 на: 11 Јануари 2012, 15:09:20 pm »
Платнени имам, од фабрика ни дадоа со Инсигниа натпис. Многу се добро, башка имаа и нитни за да не мрдаат.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #47 на: 11 Јануари 2012, 15:18:43 pm »
Јас си зедов афтермаркет, теписон дебел 1 см. Гумиран одоздола, по нарачка за Лансер. Не е баш најдобро скроена форма, ама се супер. После 2 год немаат ни малку оштета од користење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 11 Јануари 2012, 15:21:08 pm »
Јас си зедов афтермаркет, теписон дебел 1 см. Гумиран одоздола, по нарачка за Лансер. Не е баш најдобро скроена форма, ама се супер. После 2 год немаат ни малку оштета од користење.

Каде по нарачка? Ми требаат нови за алфава...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #49 на: 11 Јануари 2012, 16:07:32 pm »

Па јас ги имав земено од некој дуќан од Бт, ама разбрав дека го затвориле.
А вакви сигурно имаш кај Самчо, во Самад.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #50 на: 11 Јануари 2012, 21:00:41 pm »
Moite se gumeni odozdola so kilim koj se zakopcuva/otkopcuva  na metalni nitni pa taka imam i gumeni i platneni vo eden set.
Zimno vreme sega go vadam kilimot i ostanuva amo gumenata patosnica.

Gi zemav od Tip Top pred poveke od godina i pol i dosta kvalitetni se pokazaa do sega.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #51 на: 11 Јануари 2012, 21:03:21 pm »

ako pominuvas niz cair vidi vo autolider,imase dosta izbor na platneni patosnici koga bev posledniot pat

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 11 Јануари 2012, 21:04:44 pm »
Moite se gumeni odozdola so kilim koj se zakopcuva/otkopcuva  na metalni nitni pa taka imam i gumeni i platneni vo eden set.
Zimno vreme sega go vadam kilimot i ostanuva amo gumenata patosnica.

Gi zemav od Tip Top pred poveke od godina i pol i dosta kvalitetni se pokazaa do sega.

Ова изгледа како идеална комбинација за оние кои сакаат зимско/летна финта.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #53 на: 12 Јануари 2012, 19:29:41 pm »
Abe luge se znae gumenite se poarni, ima gumeni kako vo na Ivana fiestata napraveni si se kako kalapce, ni voda ispaga ni nisto, samo koa ke imas vreme zemi isturi ja vodata i nemas maka ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #54 на: 12 Јануари 2012, 19:56:07 pm »
Abe luge se znae gumenite se poarni, ima gumeni kako vo na Ivana fiestata napraveni si se kako kalapce, ni voda ispaga ni nisto, samo koa ke imas vreme zemi isturi ja vodata i nemas maka ;D
ако не, уживај и пливај :)

ја сум задоволен од Gledring-от. Таман одговараат, мене лично не ми грдат, ми се свиџа како изгледаат. тие теписонските ми ги дадоа со колата, ама ми стојат така...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #55 на: 12 Јануари 2012, 21:34:26 pm »
Имам платнени патосници, ама за зима се беља работа. Кога ја перам колата 2 дена дома ги сушам следен пат гумени, точно дека платнените поубаво изгледаат ама неможам да ги чекам 2 дена да се исушат после секое перење
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #56 на: 12 Јануари 2012, 21:36:52 pm »
Имам платнени патосници, ама за зима се беља работа. Кога ја перам колата 2 дена дома ги сушам следен пат гумени, точно дека платнените поубаво изгледаат ама неможам да ги чекам 2 дена да се исушат после секое перење
Не ги пери, нека ти ги истресат и усисаат. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #57 на: 12 Јануари 2012, 21:46:12 pm »
Не ги пери, нека ти ги истресат и усисаат. :)

Па сеа почнав да им кажувам само да ги усисаат и со мокра четка да ги поминат така се таманка :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #58 на: 13 Јануари 2012, 13:35:58 pm »
Темава никогаш нема да има крај,затоа што споредбава е како Дизал вс Бензин
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #59 на: 13 Јануари 2012, 13:41:09 pm »
Темава никогаш нема да има крај,затоа што споредбава е како Дизал вс Бензин
Ako be neka ima finti!